Ako správne zrušiť poistku po zavádzaní?
Ahojte idem si po radu,pred rokom som si založila poistku na PN a ďalšie veci,ale teraz ju chcem zrušiť ale pri uzatváraní mi poistovacka povedala ze ak budem chcieť zrušiť poistku ze stačí ak nezaplatim a automaticky sa to zruši ďalej zatajila mi pri akych diagnózach sú aké časové plnenia že aký čas musím platiť poistku na akú diagnózu,a to mi dokonca dala za pravdu ze áno pozabudla na to to bolo v decembri,a teraz mi volala ze ako som sa rozhodla a pritom som jej v decembri oznámila ze chcem naisto zrušiť poistku,a teraz ako mi volala tak už nič nebola pravda keby som vedela tak ju nahrávam co všetko mi povedala a hadala sa somnou ako nič zrazu nieje pravda co povedala,normálne som ostala úplne mimo akoby som volala s úplne inou osobou,ako ja ju chcem zrušiť tu poistku ale stretli ste sa s niečím takým?poistku musím doplatiť nezrusia ju tak ako mi bolo povedané tou poistovackou
zmluvy sa vacsinou vypovedaju k vyrociu... a vypovedat to mozes aj sama, nemusis cez nejaku poistovacku, proste napises do poistovne a vypovies zmluvu. a je to aj najistejsie. Treba si zmluvu pozriet ake su tam podmienky.
@daniela400 Spravidla k výročiu. Ale ak platíte poistné mesačne a výročie je ďaleko, dajte výpoveď k najbližšiemu možnému termínu. Detaily keď tak osobne.
@daniela400 treba si prečítať zmluvu, za zrušenie sa platí niekedy i pokuta, niektoré sa dajú zrušiť zadarmo do určitej doby, niektoré po určitej dobe. Treba napísať žiadosť o zrušenie, najistejší je snáď finančný dôvod, to poisťovne veľmi nepresviedčajú. Keď klient nemá peniaze, platiť im nebude, nech nasľubujú hocičo.. a hlavné je to, čo podpisuješ v zmluve, nie to, čo narozpráva poisťovačka..
@daniela400 životné poistenie môžeš zrušiť kedykoľvek. Potrebné je napísať žiadosť o výpoveď a poslať im to do poistovni. Pokutu platiť nebudeš, ak ti to vytvorila poistovacka, jej vezmú proviziu, čo ale neni tvoj problém.
A prestať platiť poistenie nie je najlepšie riešenie, oni si to od teba spätne budú vymáhať, pretože aj v čase neplatenia ti oni kryli zdravie. Čiže normálne poslať výpoveď.
@janka286 áno vytvorila mi to poistovacka,tuto poistku som si dávala prvý krát je to generali a som si myslela ze sa môžem spoľahnúť na poistovacku však od toho sú platený aby mi pomohli keď je treba,a nie aby ma klamala v decembri keď som snou volala úplne niečo iné mi hovorila ako teraz keď volala,len sme s mužom na seba pozerali ze o co jej ide,a zajtra budem volať do generali a snimi to hádam doriešim,to už radšej do vankúša budem dávať peniaze ako do poistky 🤦♀️
@daniela400 úprimne, keď budeš volať do poistovni, čo ti povedia? No v prvom rade ťa budú presviedčať, nech si to poistenie nechaš.
Stačí naozaj obyčajná žiadosť o výpoveď a poslať poštou podpísané.
@daniela400 su plateni, aby na tebe zarobili v prvom rade... ;)
@simca06022011 áno to je jasne a na začiatku ako som zakladala poistku tak sladké reči všetko v pohode a keď som jej v decembri oznámila ze chcem zrušiť poistku no koniec zmenila sa o 100percent,ja som povedala toto bola moja prvá a aj posledná poistka zbytočne vyhodené peniaze 😏
@daniela400 no ja som sa takto chytila tiez s poistovakmi, ked som si pomezia PZPcka.. lebo panicky v kancelariach oproti netu prihodili dobre sumicky... na male auto nam uz posledny rok vychadzala poistka 300+EUR rocne a pritom bezne bola polovicna na internete :D a vypovedat to nemozne, lebo jasne.. dali tam stvrtrocne platenie, tak proste na nervy... = aj ked som uz 2-3x ziadala aby nam to zemnili na rocnu poistku.
@janka286 volala som priamo do poisťovne a samozrejme bolo tam presviedčanie ako dobre mam nastavenú poistku a bla bla bla ale samozrejme som sa nenechala a mam dve možnosti buď presne ako píšeš poslať písomne podpísanú výpoveď alebo ze keď nezaplatim tak mi do 3mesiacov príde výpoveď a zaplatím tie mesačne 3 splatky za poistku a bude pokoj,a uistila ma ze nebudem mat ani problém z toho a ani žiadnu pokutu nebudem platiť
@simca06022011 tak to je sila ďalšia banda,ale to len po zlom na nich lebo takto si oni prilepsuju a ty môžeš platiť za nič,to najlepsie mat na všetko právnika co všetko skontroluje a povybavuje,ja som tiež v kooperative neustále každé 3mesiace mala vyššiu a vyššiu sumu a keď nemáš žiadne poistné udalosti nič a oni si len tak navyšuju a ako hovoríš za malé auto a suma ako za nový mercedes 😄 tak som po 4rokoch zmenila PZP a mam ročne o 60e menej platenia a už som povedala ak aj uniqa začne zdvyhat znova auto prepoistim,ja to hovorím stále tento štát praje podvodníkom
@daniela400 no veď to omeškanie budeš musieť doplatiť, to áno. Čiže sa ti neoplatí prestať to platiť, pretože to tak či tak zaplatíš.
Radšej napísať výpoveď, ale to je už na tebe.
@daniela400 Uniqa Vám to dvihne. Každá poisťovňa to dvihne. Zdraželi náhradné diely aj práca, to sa premietne do poistiek. PZP je pre každú poisťovňu stratové. Ak držia ceny poistenia príliš nízko, nie je na vyplácanie škôd. Keď Vám príde nový predpis, ihneď volajte svojmu poradcovi, aby dal retenciu a znížil poistné. Druhou možnosťou je zmeniť poisťovňu.
@simca06022011 Prečo by sa pzp so štvrťročnou platbou nedalo vypovedať? Jasne že sa dá.
@jarka_black zrušia mi ju až k výročiu. Nie štvrťročne..
@jarka_black keď som menila pzp musela som čakať na výročie až potom som mohla meniť,6 týždňov pred výročím tak nejako to je,ja som písala do kooperativa poisťovne,ale sami mi povedali ze ak sa mi nepáči poistné tak mam zmeniť poisťovňu no viac mi nebolo treba hneď k výročiu som menila,a zatiaľ mi uniqa nezdvihla poistné ale keď zdvihnú tak zase zmením tých pzp je veľa

V zmluve máš čo? Je jedno čo ti kedy narozprávala a ako to sformulovala, aby ťa zamotala, dôležité je čo si podpísala na papieri...