icon

Ako ste zbierali 2% z dane pre ZŤP dieťa?

janettat
14. aug 2023

Dobrý deň chcela by som sa opýtať ci ma niekto skúsenosť s 2% z dane pre svoje dieťatko? Zaujímalo by ma ako a cez koho ste peniažky zbierali? A ako to vybaviť? Ide o to ze my sme tento rok zbierali cez jednu nadáciu no problém je v tom ze tá nadácia si necháva z tých peňazí dosť veľké percento a peniažky stále nemáme pričom potrebujeme ísť súrne na terapiu. Za každú pomoc ďakujem 🙏❤️

lelelienka
14. aug 2023

Toto konkretne neviem poradit, ale ked potrebujes rychlo tak skus, ak ste este neskusali, aj online zbierky-kampane typu donio a pod.

katarinaba
14. aug 2023

Potrebujes si zalozit obcianske zdruzenie alebo inu neziskovu organizaciu. Zaregistrovat sa a az potom mozes byt poberatelom prispevku. A potom v case dani oslovovat ludi aby vam tie dve percenta venovali.

oli18
14. aug 2023

@janettat tak to je podlost od tej nadacie 🙉. Ja som zbierala pre dve deti. Jedno ma svoju vlastnu neziskovu organizaciu, druhe islo ako ty. Ale nemam blizsie vedomosti, ako to dopadlo. Drzim palce a prajem vela zdravia 🍀

ivka225
14. aug 2023

@oli18 Zalezi na tom, ake percento si nadacia nechala. Ak je to do priblizne 5 percent, tak by som v tom problem nevidela, hladanie darcov a administracia celeho procesu je praca a za pracu sa plati.

janettat
autor
14. aug 2023

@ivka225 no áno keby to bolo 5% tak v tom problém nevidím ani ja 🙈

salome123
14. aug 2023

@janettat skuste oslovit toto obc.zdruzenie. Vedia aj poradit, alebo inak pomoct: https://burko.sk/

surama
14. aug 2023

@janettat Urcite si zaloz vlastne OZ a potom nebude problem. Zazdielas na FB, porozdavas papiere po znamych, kolegoch atd. a urcite sa vam nazbiera.

Presne jeden znamy to mal takto cez inu nadaciu a my sme im chceli prispiet. Dali nam papiere a pokyny a tam, ze potom este musis dolozit cele svoje danove priznanie, aby im tie peniaze dali. Tak to, teda, nie. Radsej sme prispeli inym.

salome123
14. aug 2023

@surama ked bude mat vlastne OZ tak bude musiet platit uctovnicku, bankove poplatky, registraciu 2% a bude mat dalsie povinnosti s tym spojene... takze je to na zvazeni.

oli18
14. aug 2023

@ivka225 darcov si nasla autorka, len to prehana cez cudziu nadaciu.

ajka10000
14. aug 2023

Ja som zbierala 2% cez OZ PECKA no z mojich nazbieraných peňazí si nechavolo združenie 30%. Ale vždy mi uhladili danú terapiu s tým problém nebol. Naskenovala som im vyhlásenia, daňové priaznania. vyplnila tabuľku mohla som čerpať peniaze.

surama
14. aug 2023

@salome123 Ano, ale myslim si, ze viac darcov zozenie, a tak vyzbiera aj viac penazi. Tomu mojmu znamemu nikto nechcel prispiet, lebo posielat svoje danove priznanie ktovie kde a ktovie komu je v dnesnej dobe uplne cez. Povedali sme mu nech posle cislo uctu, ze priamo jemu prispejeme zo svojho, tak nie...urazil sa a vlastne OZ zalozit nechcel.

1mina
14. aug 2023

Ja sa pripnem ajy ame chceli od buduceho roka. Ale nemozem nikde najst ktore oz si berie kolko percent potom maju to niekde uvedene ? Alebo s kym mate dobre skusenosti ?

ajka10000
14. aug 2023

@1mina Koľko % si nechá OZTKO sa dozvieš pri podpísaní zmluvy tak že buď ju podpíšeš a tým súhlasíš z podmienkami alebo nepodpíšeš. Na stránke to OZ nemá uvedené.

1mina
14. aug 2023

@ajka10000 aha tak to neni bohviečo 🤦

janettat
autor
14. aug 2023

@salome123 Dakujem veľmi pekne ❤️

alickapusinka
14. aug 2023

Môžeš si založiť občianske združenie .Naši známy tak majú založene kvôli 2 percentám.

moony99
Autor odpoveď zmazal
moony99
14. aug 2023

My zbierame ce Aktivny vozík OZ,do 1000€ si nechavajú 10 percent,od 1000-3000 15 percent,nikdy nebol problém s ničim,dlhé roky cez nich zbierame.Skuste ich osloviť,vladtne OZ stojí veľa času, vybavovačiek a tiež financií,ak nemáte veľa darcov, neoplatí sa Vám to

lucka1022
25. feb 2025

@lelelienka prosimvas akonto funguje tie online?

lelelienka
25. feb 2025

@lucka1022 jednoducho, ja mam napriklad sama skusenost s donio.sk, sice na nieco ine ale to je teraz jedno. Otvorte si tu stranku a tam je vsetko vysvetlene ako zalozite kampan - zbierku, A ak nieco neviete, nebojte sa oslovit ich, su tam kontakty. No a potom uz ludia mozu prispiet, ale treba pamatat na to, ze nestaci zbierku zalozit a cakat na prniazky, treba sa aj potom aktivne starat o jej propagaciu, aby sa o nej dozvedelo co najviac ludi.

lucka1022
8. mar 2025

@lelelienka ďakujem za info ,chcem sa ešte opýtať ze ci vyplatia len keď dosiahnem sumu kt mam zadanú alebo napr ten míľnik alebo vyplatia akúkoľvek vyzbierané sumu ,či je nižšia ci vyššia. Vdaka

lelelienka
8. mar 2025

@lucka1022 pri dobrocinnych vyzvach vyplatia akukolvek vyzbieranu sumu nad 200€, nemusi byt dosiahnuta cielova suma, jednoducho cokolvek nad 200€ vyplatia. V tomto pripade ani nemusis mat stanovenu cielovu sumu, ale mozes. Aspon tak to teda platilo pred 2 rokmi. Ako je to pri komercnych vyzvach to netusim, nemala som.

lucka1022
9. mar 2025

@lelelienka píšem ti spravu 🙂