icon

Ako uplatniť daňový bonus pre SZČO a TPP?

jarkove
11. jan 2025

Ahojte, keď mám TPP plus mám už cca rok živnosť a spolu mi to dokopy dáva tak cca 3500 € netto (u zamestnávateľa 1500 a živnosť 2000) tak ako postupovať pri DB pri 2 deťoch mladších ako 15 rokov, aby to dobre vyšlo?

Či dávať len u TPP si vyplávať 100 € mesačne / 1 dieťa ?

Nemám súbeh TPP ale TPP a živnosť.

Vďaka.

zalka
11. jan 2025

@jarkove to si sám ideš robiť daňové? Daj to účtovnícke ona ti spraví a aj DB na deti mať budeš.
Zo živnosti budeš platiť odvody do ZP SP príjem sa zníži. Čiže reálne je šanca, že dostaneš max DB na obe deti.

draik
11. jan 2025

Podstatný je už ročný základ dane. Ak prekročí určenú výšku, tak sa bude krátiť, aj keby ste si ho uplatnili mesačne v plnej výške. Na bližšie info je málo údajov.

katarinaba
11. jan 2025

Riesis rok 2024? Tak s tym uz nic neurobis, mas vyhodu, cim vyssi zaklad dane, tym lepsie.
Ak riesis rok 2025 - hadam nebudes znizovat svoj prijem kvoli danovemu bonusu? Odporucam DB uplatnit raz za rok az v danovom priznani, nakolko sa bude robit vyuctovanie a DB vyplateny nad ramec naroku bude treba vratit. Kludne aj cely, pokial bude vysoky zaklad dane a stratis nan narok. Prijmy sa spocitavaju, bez ohladu na subeh ci nesubeh.