Ako uplatniť daňový bonus pre SZČO a TPP?
Ahojte, keď mám TPP plus mám už cca rok živnosť a spolu mi to dokopy dáva tak cca 3500 € netto (u zamestnávateľa 1500 a živnosť 2000) tak ako postupovať pri DB pri 2 deťoch mladších ako 15 rokov, aby to dobre vyšlo?
Či dávať len u TPP si vyplávať 100 € mesačne / 1 dieťa ?
Nemám súbeh TPP ale TPP a živnosť.
Vďaka.
Podstatný je už ročný základ dane. Ak prekročí určenú výšku, tak sa bude krátiť, aj keby ste si ho uplatnili mesačne v plnej výške. Na bližšie info je málo údajov.
Riesis rok 2024? Tak s tym uz nic neurobis, mas vyhodu, cim vyssi zaklad dane, tym lepsie.
Ak riesis rok 2025 - hadam nebudes znizovat svoj prijem kvoli danovemu bonusu? Odporucam DB uplatnit raz za rok az v danovom priznani, nakolko sa bude robit vyuctovanie a DB vyplateny nad ramec naroku bude treba vratit. Kludne aj cely, pokial bude vysoky zaklad dane a stratis nan narok. Prijmy sa spocitavaju, bez ohladu na subeh ci nesubeh.

@jarkove to si sám ideš robiť daňové? Daj to účtovnícke ona ti spraví a aj DB na deti mať budeš.
Zo živnosti budeš platiť odvody do ZP SP príjem sa zníži. Čiže reálne je šanca, že dostaneš max DB na obe deti.