Ako ušetriť na potravinách pri zdražovaní?
Sme rodina s 2 deťmi do 10 rokov a teda nezvládame posledné mesiace. Všetko išlo hore, hlavne to vidíme na potravinách kde doslova zdražela asi každá položka. Máte nejaký trik ako ušetriť? Už len také veci ako pečivo jogurty šunky sú niečo čim musíme šetriť a dávať ich pomaly na prídel. A to obaja s mužom pracujeme.
Na strave vela neusetris. Ja napr.sunku nekupujem ozaj len vynimocne. Prestala nam chutit. Robievam rozne pomazanky. Varievam aj bezmasite jedla aspon 1-2x do tyzdna.
Kupujem zásadne len veci v akcii, pečivo si väčšinou pečiem doma,,,, ešte sa dá vyžiť
No veru. Tie ceny sú šialene. Ale jest treba. My už nakupujeme naozaj len to, co zjeme. Aby sa predišlo vyhadzovaniu a plytvaniu. A plánujeme. Co variť. A čo sa da, si vyrobím, vypestujem.
Ano žiaľ toto čo spôsobili je úplná katastrofa, hlavne že boli bilbordy ako budú lacné potraviny. Pritom nič nezlacnelo všetko išlo hore.
Šunku majú deti rady, zas mi je ľúto im ju nekúpiť a nedať na večeru alebo do školy na svacinu. A to už nejaké hluposti ani nekupujeme, veľmi sme sa museli v tomto začať obmedzovať. No teraz už je aj ten úplný základ strašne drahý, za malý nákup na pár dní zaplatím 50e a o pár dní môžem ísť kupovať zas.
Ja tiez nakupujem väčšinou iba akciové produkty..kupujem stále to isté dokola, a keďže sa akcie opakujú tak akurát dominam a kupujem ďalšie v akcii. Mäso len max 2x do týždňa.. nekupujem žiadne malinovky, sladkosti vždy len v akcii a len zopár kusov. Jogurty tiež len v akcii, väčšinou jeden stojí do 0,55centov..celkom sa mi darí udržať to..ale ja nakupujem iba online..pretože keď idem do obchodu vždy kúpim volaco navyše.. ale občas idem lebo treba minút poukážky. Dá sa to zvládnuť ale ozaj treba rozmýšľať co variť, čo zhruba raňajkovať atď..
šunku si urobíš doma, oveľa chutnejšiu ako v obchode.... br. pliecko kúpiš bežne za 3,50 €. kura do 3 € a máš šunku na pár dni. Receptov na šunku je plný youtube...
Strašne išlo všetko hore.. Ja som nikdy nepozerala na ceny, nakupovala, čo som chcela, ale posledný rok to sledujem a nakupujem stále menej a rozmýšľam, čo kúpim. Yeme som vynechala úplne. Musí stačiť aj lidl 🤷♀️
A teda nakupujem na cestách. Dnes sme nakúpili v nemecku. Majú skoro všetko lacnejšie
Snazim sa kupovat v akcii, vtedy kupim viac a zamrazim.. ale je to sialene, ja mam dve pubertalne deti a vela teda aj pojedia, zle je to cele. Tiez sme obaja pracujuci.. cele zle...
... inšpirácia: teraz majú v Bille cestoviny za 0,69 €, zemiaky za 0,89 €. urobíš granadír pre celú rodinu za 2 €. dúfam, že to nie je veľa...
Nakupuneme v Polsku, manzel ked ide z Korziky, nakupi trvanlive potraviny tam, aj vyjdu lacnejsie.
Ceny sú nehorázne a to ešte ďakuj Bohu, že nemáte nejaké potravinové intolerancie a obmedzenia. Dcéra má alergiu na bielkovinu kravského mlieka a tie ceny veganskej náhrady mliečnych výrobkov, sú nenormálne.
@anna777115 nechces robit vlastne orechove mlieko? To je super lacne :D
@autorka treba prehodnotiť výdavky, co mate. A jednoducho nakupovať v zľave a podla toho aj varit. Vyššie ti už napisali, nebudem sa opakovať. Človek nepotrebuje mäso každý deň, ani to nie je zdravé. A hlavne nekupoval hlúposti ako sladké vody, chipsy a pod. Keksíky tiež keď sú v akcii.
... inšpirácia: teraz majú v BILLE 30 vajec (voľný výbeh) za 4,99 € - veľmi dobrá cena, treba len otvoriť oči a dá sa aj dobre nakúpiť
Pokiaľ kupujete veci v akcii, nekupujete sladkosti, alkohol, cigarety, sladené vody… tak tam už sa moc ušetriť nedá. Čo vieš spraviť doma, urob doma- pečivo, miesto keksíkov koláč atď. Ak kupujete to, čo som vyššie uviedla a nenakupujete v akcii, tak by som začala tým.
Ale super je si zapisovať všetky príjmy a výdavky. Keď tak to sem pošli a isto ti poradíme, či a kde sa ešte dá ušetriť.
Urobit si plan nakupov na cely tyzden v nedelu je dobry napad.A skuste porozmyslat nad nejakou brigadkou na privyrobenie.
@pribinak Pevne verim,ze to bude tych,co ich volili boliet toto zdrazovanie tak velmi ako sa len da.Lebonl ak je raz niekto drbnuty,nech si to vyzerie.
@martulka48 áno, také zľavy sledujem, ale tiež sa nedá prejsť 5 obchodov, keď v každom je niečo v akcii. Mám pocit že zas všetko ostatné je v bille drahsie, pokiaľ nejde o také akcie.
@anna777115 tiež nejako podobne, u nás doma 3 z 5 nemôžeme mlieko
@martulka48 ale granadir nema ziadnu vyzivovu hodnotu…
Kupujem len v akcii a využívam kupóny na zľavy. Trvanlivé kúpim trochu viac, vydrží, kým je zas akcia. A mäso striedmo. Kura rozporcujem, mám vyvar z kostry, činu či sote z pŕs, pecene stehna. Mäso z kostry na rizoto, do tortily so zeleninou, do fašírky. Nekupujem sladkosti, sladké vody, ale ani šunku, raz za čas do toastov, keď je v akcii. Ale aj tak miniem o 25 % viac ako pred rokom. A to pestujem, čo sa dá.
V Bille nenakupuj vobec,najdrahsi obchod zo vsetkych.Drahsi jak Jednota.
@maminkadeticiek kupujem tam len to čo má primeranú cenu
nieje to vladou ... zdrazuje sa vsade v kazdom state a vsade je to rovnake ak nie horsie... naucit sa varit na niekolko dni,zmrazovat , miesto sladkosti navarit kolac,, da sa navarit vyzivne jedlo a lasnejsie .. vratit sa strukovinam a zial maso uz len obcas ako kedysi .. ludia sa naucili kupovat aj co nepotrebuju .. kedysi sa oblecenie zasilo a dnes sa radsej kupi nove ... takze porozmyslat ako zili nase babky ako si vazili o maju a neplytvali jedlom a ani vecami ...
Ach ťažko sa radi... Skus si spísať týždenne menu, raňajky, obed, večera, desiaty do školy... Nekúpite nič nazvyš ale to asi už vieš. Sledovať akcie. Pripadne robiť veľa potravín doma, možno to vyjde lacnejšie. Ja si tak robím granolu, pecivo, orechové masla, orechové mlieka atď...

Žiadny trik neexistuje ….jedine čo zmení tuto situáciu je zmena vlády
Týmto tu je úplne jedno, že ľudia sú úplne v riti…..transakcia dan, Martinka si dá poslať auto so Ríma a spat čo je 2600 km, kreten dostal peniaze na výskum covidu či kukurice v obývačke, doživotne rwnt y pre žilinku a spol, ministerské kresla pre kde koho bez vzdelania a odbornosti, neriešenie slak, ….,to som zhrnula asi posledný mesiac