icon

Ako vám kreditná karta zlepšuje život?

2. máj 2025

Na čo ju využívate. Zaujímajú ma konkrétne tipy pri cestovaní, nákupoch. Dakujem

guudy
2. máj 2025

Pytaj sa vo svojej banke. Aj kreditne karty su rozne. A teda podla toho maju aj rozne benefity. Najdes aj na webe kazdej banky 🙂

balerina2025
2. máj 2025

nijak nastastie nie som na nu odkazana. prikryvam sa perinou, na aku mam.

nynia
2. máj 2025

Nemam kreditnu kartu iba debetnu takze nijak.

guudy
2. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 viem, ze tym mieris na financne negramotnych ludi….
Ale kreditna karta ma vela vyhod aj pre fin. gramotnych ludi, len o nich zjavne nevies ;)

mint_blossom
2. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 Kreditna karta sa pouziva napr. v zahranici pri prenajme auta, prip. ako “zaloha” pri rezervacii ubytovania Ja ju napr. pouzivam pri nakupoch cez internet, je to bezpecnejsie ako platit kartou k beznemu uctu. Pri niektorych kreditkach mas doplnkove sluzby ako vyuzivanie salonika na niektorych letiskach, prip. cestovne poistenie. Nema to nic spolocne s financnou negramotnostou.

liz_lemon
2. máj 2025

ja ju mam hlavne kvoli cestovnemu poisteniu, ktore mam zadarmo pre seba + 5 dalsich ludi, ktori so mnou cestuju, a potom este cashback, predlzena zaruka na spotrebice

autor
2. máj 2025
@liz_lemon

ja ju mam hlavne kvoli cestovnemu poisteniu, ktore mam zadarmo pre seba + 5 dalsich ludi, ktori so mnou cestuju, a potom este cashback, predlzena zaruka na spotrebice

@liz_lemon wau tak tie spotrebiče som nevedela, akurát sa mi to bude hodiť 👍

rozculena
2. máj 2025

mala som kreditku od tesca,pokiaľ sa ňou dali zbierať body za akúkoľvek platbu.Keď túto možnosť zrušili,tak som kartu zrušila a mám len debetnú.

balerina2025
2. máj 2025

inac aj gugl mi vyhodil vela vyhod a nevyhod tejto karty

martinmmartin
2. máj 2025

Najvyhodnejsia cesta ako vybrat cash v neeurovych destinaciach ( teda ta moja konkretna karta je uplne bez poplatkov ohladom vyberov a konverzie) potom samozrejme cele hned vyplatit

guudy
2. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 je dost ludi, ktorych sa nevyhody nijako nedotknu/netykaju, napr my ;)

mirage
2. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 ani ja na nu nie som odkazana, ale napr v Amerike sme mali auto na kreditku, tiez vyuzivam cashback, cize nevies celkom, o com pises.

balerina2025
2. máj 2025
@mirage

@balerina2025 ani ja na nu nie som odkazana, ale napr v Amerike sme mali auto na kreditku, tiez vyuzivam cashback, cize nevies celkom, o com pises.

@mirage myslim ze kazdy stat ma z toho profity samozrejme, zavisi ako clovek nakupuje, ci cestuje a ma k tomu dake vyhody...tam je toho tak vela ze asi najlepsie je si ku konkretnej banke k tomu precitat

balerina2025
2. máj 2025
@mirage

@mirage cashback tiez nemas pri vsetkom. ale ok.

olga_hurajova
2. máj 2025

Mám platinku od TB. Vstupy do letiskových salonikov na celom svete 1+1 zdarma. Keďže veľa cestujeme, za dva roky sme boli 19x v salóniku čiže 38 vstupov.
Ukradli mi v Barcelone doklady, zlodej urobil kreditkou tri malé platby, banka to ihneď refundovala.
Máme v nej poistenie cestovné

petamich
2. máj 2025

Ja napr. sluzobne vela cestujem a tym padom vsetko suvisiace so sluzobkami si hradim kredikou a ked mi 1x mesacne firma vyplati cestak, uhradim kreditku a nenarusam si tym vlastny sukromny cash-flow.

Zaroven reklamacia niektorych transakcii, pri nedodanych sluzbach je pri kreditke znacne jednoduchsia.

No a potom este saloniky, cestovne poistenie, cashback, rezervacia auta v zahranici atd.

Ale ano kreditka vie mat aj vela nevyhod, ked ju vyuziva niekto, kto sa zamota do dlhovej spiraly.

ika02
2. máj 2025

Oškrabem si ňou čelné sklo na aute od ľadu aj rozotriem nátierku (maslo) na chlieb🤪.

liz_lemon
2. máj 2025
@petamich

Ja napr. sluzobne vela cestujem a tym padom vsetko suvisiace so sluzobkami si hradim kredikou a ked mi 1x mesacne firma vyplati cestak, uhradim kreditku a nenarusam si tym vlastny sukromny cash-flow.

Zaroven reklamacia niektorych transakcii, pri nedodanych sluzbach je pri kreditke znacne jednoduchsia.

No a potom este saloniky, cestovne poistenie, cashback, rezervacia auta v zahranici atd.

Ale ano kreditka vie mat aj vela nevyhod, ked ju vyuziva niekto, kto sa zamota do dlhovej spiraly.

@petamich uz som ti to myslim v minulosti pisala, chargeback-ove pravidla platia rovnako pre debetky aj kreditky, mozno tvoja banka zvyhodnuje kreditky, ale to nemusi platit v inych bankach

romino
3. máj 2025
@balerina2025

@balerina2025 moja banka poskytuje nastavit 100% samovyplatenie karty k nejakemu datumu. Aj tak je to len taka moznost, pre istotu. Inak si sam pravidelne preklikavam int. banking,
vzdy som za tie roky zaplatenie sam klikol.
T.j. 0 eur som vyplatil na urokoch, za tych dakych 15 rokov.
A mi vracaju z kazdych platby. To mi robi mesacne +5 ci 10eur. Podla toho mi kreditka tu povestnu perinu na prikrytie skor troska aj predlzi.

balerina2025
3. máj 2025
@romino

@balerina2025 moja banka poskytuje nastavit 100% samovyplatenie karty k nejakemu datumu. Aj tak je to len taka moznost, pre istotu. Inak si sam pravidelne preklikavam int. banking,
A mi vracaju z kazdych platby. To mi robi mesacne +5 ci 10eur. Podla toho mi kreditka tu povestnu perinu na prikrytie skor troska aj predlzi.

@romino niektori ludia to nemusia stihat platit bezurocne. je to taka lakava ponuka
vsak je to na kazom. jasne.
inac potom musis asi platit vyssie sumy ked mas taky cashback vysoky

guudy
3. máj 2025
@romino

@romino napodobne, 0€ na urokoch 😊
Pre nas ma kreditka len vyhody, nevyhody sa nas nikdy netykali😊

tilly
3. máj 2025

Kreditnú kartu mám len kvôli autopozicovniam a pod. Inak nepoužívam. Ale kamarát ju používa stále, vraj je lepšie používať dva mesiace cudzie peniaze a potom to splatiť...

romino
3. máj 2025
@balerina2025

@romino niektori ludia to nemusia stihat platit bezurocne. je to taka lakava ponuka
vsak je to na kazom. jasne.
inac potom musis asi platit vyssie sumy ked mas taky cashback vysoky

@balerina2025 no ved jasne ze to je pasca na tych co si to neustriehnu. Resp. ti co beru kreditku doslovne ako uverovy produkt.
Viac zvyknem platievat, lebo trebars robievam aj nakupy rodicom ci svokrovcom, oni sa so mnou casto vyrovnaju hotovostne 🙂

balerina2025
3. máj 2025
@romino

@balerina2025 no ved jasne ze to je pasca na tych co si to neustriehnu. Resp. ti co beru kreditku doslovne ako uverovy produkt.
Viac zvyknem platievat, lebo trebars robievam aj nakupy rodicom ci svokrovcom, oni sa so mnou casto vyrovnaju hotovostne 🙂

@romino tak potom ano, je to rozumne, ty vlastne na tom este zarabas
no nie kazdy vie takto FI rozmyslat

janiely
5. máj 2025
@liz_lemon

@liz_lemon v akej banke mas tu kreditku, prosim?