icon

Ako vybaviť opatrovné pre starú mamu?

24. jún 2025

Ahojte viete mi poradiť ak si chcem vybavit opatrovne na svoju babku co je potrebne? Aké lekárske správy atď....babka diagnozu nemá okrem toho ze berie lieky na tlak ale je už dosť stará tak som chcela si vybaviť opatrovne

balerina2025
24. jún 2025

a na co ju chces opatrovat ak nema diagnozy? 😕

renka30
24. jún 2025

Ak nema diagnozu tak ti tazko priznaju opatrovatelsky.

bosorkabb
24. jún 2025

Na opatrovateľský príspevok potrebuješ odkazanost a to bez diagnózy nejde.
S vekom to nič nemá.

lukbe
24. jún 2025

Už ti písali, ale treba vyjadrenie obvodného lekára, plus napr. z geriatrie, neurologie, psychiatrie a zovsadial, kde je vedená a liečená.

danka299
24. jún 2025

Na starobu to nedávajú

jaass
24. jún 2025

Potrebuje 24/7 starostlivosť? Teraz už nedávajú ani človeku s rakovinou opatrovateľský, tak keď sa dá a babka je zdrava nezneužívaj prosím systém

lusynqa
24. jún 2025
@jaass

Potrebuje 24/7 starostlivosť? Teraz už nedávajú ani človeku s rakovinou opatrovateľský, tak keď sa dá a babka je zdrava nezneužívaj prosím systém

@jaass Ona ho ani nebude moct zneuzit, kedze na starobu a nejaky ten vyssi/nizsi tlak opatrovatelsky prispevok fakt nedostane 😀

lusynqa
24. jún 2025
@bosorkabb

Na opatrovateľský príspevok potrebuješ odkazanost a to bez diagnózy nejde.
S vekom to nič nemá.

@bosorkabb A este k tomu odkazanost minimalne 5, co su vsetko uz naozaj tazke diagnozy.. Takze o OP moze akurat tak snivat..

mandarinka555
24. jún 2025
@balerina2025

a na co ju chces opatrovat ak nema diagnozy? 😕

@balerina2025 Môj tec má CML. CA hrubého čreva, vysoký KT, prekonal IM, má 80 rokov..Onko-hematologička povedala, citujem: "nech dožije ako sa dá, lebo lieky sú drahé a tak starých pacientov predsa nemôžeme uprednostňovať" 🙈 Ja sa len pýtam, že pred kým a pred čím? Platil si 60 rokov zdravotné poistenie a teraz ho zakopme? A mimochodom, žiadny OP nedostal, lebo vie prejsť na WC, to povedala tá krava na ÚP.

balerina2025
25. jún 2025
@mandarinka555

@balerina2025 Môj tec má CML. CA hrubého čreva, vysoký KT, prekonal IM, má 80 rokov..Onko-hematologička povedala, citujem: "nech dožije ako sa dá, lebo lieky sú drahé a tak starých pacientov predsa nemôžeme uprednostňovať" 🙈 Ja sa len pýtam, že pred kým a pred čím? Platil si 60 rokov zdravotné poistenie a teraz ho zakopme? A mimochodom, žiadny OP nedostal, lebo vie prejsť na WC, to povedala tá krava na ÚP.

@mandarinka555 vies co ked som sa pytala na brata ze ci mozem po prepusteni vz nemocnice byt pri nom, ta OCR dlhodoba lekarka na to ze ssak to az ked bude umierat a nebude moct vstat z postele. (zial mal Rakovinu v terminalnem stadiu a nechapem co lekarka cakala ze bude tu roky ) !!! este mu horko tazko vobec dala krava vychadzky, ze sak jasne ( ved on ledva presiel na zachod )
mne je na grz z tohoto statu.
ano doma bvydrzal dva tyzdne a mesiac a pol sa trapil v nemocnici kde aj skonal. :((((((((
akoby vsetci davali zo svojho.

a nebol stary pacient !

to co pises je riadne svinstvo tiez.,
podrbany stat

bosorkabb
25. jún 2025
@lusynqa

@bosorkabb A este k tomu odkazanost minimalne 5, co su vsetko uz naozaj tazke diagnozy.. Takze o OP moze akurat tak snivat..

@lusynqa presne.

autor
25. jún 2025
@mandarinka555

@mandarinka555 lebo mame také skurvene zdravotnictvo...ja som sa len pytala lebo absolútne netuším ako to je v tejto veci.

balerina2025
25. jún 2025

mame skurvene nie len zdravotnictvo ale vsetko

autor
25. jún 2025
@balerina2025

mame skurvene nie len zdravotnictvo ale vsetko

@balerina2025 asi tak...kurva štát celý

balerina2025
25. jún 2025

rozpada sa zdravotnictvo, rozpada sa skolstvo, krasne vyhliadky do buducna