Ako vybaviť živnostenský účet?
Ahoj od 1.aprila musí mať živnostník založený účet, prosím vás co potrebujem na vybavenie tohto účtu aké papiere? Ďakujem
@zic ďakujem takže na živnostenskom urade ho dostanem aj na počkanie? Kolok stojí tuším 5 euro
Myslim, ze aj na poste
https://www.posta.sk/sluzby/sluzby-statu-na-poste
@zic ďakujem
Tu si ho môžeš vyžiadať bezplatne a potom pošleš do banky na pobočku emailom
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...
@kat_ na živnostenskom urade by mi ho mali dat hneď do ruky
V primabanke iba OP.... IČO aj DIČ si najdu...
Ja to práve riešim vo vub a potrebujem k tomu len zivnostensky list. Samozrejme OP.
Žiaľ, ten neviem
Chod do Tatra banky, staci ti OP, mobil a vediet ičo. Ucet budes mat na 3 roky zadarmo + dalsie ine benefity.
@mv098 no ja mam osobný v unicredit a čítala som ze lepšie je mat osobný a podnikateľský v tej istej banke.. neviem no ďakujem za radu pozriem sa na TB
Živnostenský účet mať nemusíš, no potom musíš odvádzať transakcnu dať sám zo svojho bežného úctu. Čo sa neoplatí, keďže väčšina bánk ma teraz akciu , že preplácajú transakcnu daň prvé roky.
V TB ti otvoria zaroven aj osobny ucet a ten budes mat tiez 3 roky zadarmo.
Nie každý živnostenský ti dá výpis na počkanie. Začína sa nápor, lebo väčšina si to nechala na poslednú chvíľu a úradníci nestíhajú. Zo zákona je na to 30 dňová lehota, niektoré úrady dávajú výpis do 3-7 dni. Takže na toto by som sa veľmi nespoliehala.
Neviem odkial si, ale v BA na Tomasikovej su o 7ej rano rozobrate vsetky cakacie listocky. Isla som do Pezinka, kde som zaplatila kolok, vypisala ziadost a cakala 2 dni kym mi zavolaju, ze si mozem prist pre vypis. Teraz je naval, na pockanie dostat vypis je sci-fi. Bez toho ti podnikatelsky ucet nezalozia.
@maranco ano, pred mesiacom to tak mohlo byt. Ale teraz sa vsetci zivnostnici spamatali a ziadaju vypisy. Ostavaju im 2 tyzdne na zalozenie podnikatelskeho uctu. Kolko je zivnostnikov na Slovensku? Podla googlu pol miliona. Minimalne 80% z nich ziada v tychto dnoch vypis. Urady sa idu zblaznit. Teraz nebude nic na pockanie.
@miggy ďakujem ja som tiež z malého mesta tak snáď aj mne dajú na počkanie🙂
Ja som si zakladala v slovenskej sporiteľni online a nepotrebovala som žiadny výpis... Iba IČO a DIČ.
ak budes mat osobny a zivnostensky kazdy v inej banke, tak z prevodov medzi nimi budes platit zbytocne transakcnu dan. ak to mas v jednej banke, neplatis.
na poste zivnostensky list nevybavis. na zivn.registri su momentalne obrovske cakacie doby. kazdy to riesi...
ak mas obciansky s cipom a vies pouzivat slovensko.sk, da sa vyziadat elektronicky. je to zadarmo a zvycajne do 24h posielaju.
vacsina bank nepotrebuje okrem OP nic. over si priamo podla konkretnej banky.
V unicredit potrebuješ výpis zo živnostenského, ktorý si vieš vybaviť aj online ak más elektronický OP. S tým potom pojdeš do banky a založia ti účet
V mbank som vybavila cez telefon za par minut

verim, ze ostatne banky budu mat tiez presny popis, co doniest, kam ist...
Chcete Fio podnikateľský účet?
1. Pripravte si potrebné dokumenty
Ako fyzická osoba podnikateľ (v rámci EÚ) budete potrebovat iba občiansky preukaz (alebo pas) a výpis zo živnostenského registra z neverejnej časti nie starší ako 6 mesiacov (originál alebo overená kópia v listinnej forme, alebo výpis elektronicky podpísaný orgánom verejnej moci vo formáte ASICE). Ďalšie podrobnosti.
2. Príďte na ktorúkoľvek z našich pobočiek.