icon

Ako vybaviť živnostenský účet?

12. mar 2025

Ahoj od 1.aprila musí mať živnostník založený účet, prosím vás co potrebujem na vybavenie tohto účtu aké papiere? Ďakujem

Strana
z2
zic
12. mar 2025

verim, ze ostatne banky budu mat tiez presny popis, co doniest, kam ist...

Chcete Fio podnikateľský účet?
1. Pripravte si potrebné dokumenty

Ako fyzická osoba podnikateľ (v rámci EÚ) budete potrebovat iba občiansky preukaz (alebo pas) a výpis zo živnostenského registra z neverejnej časti nie starší ako 6 mesiacov (originál alebo overená kópia v listinnej forme, alebo výpis elektronicky podpísaný orgánom verejnej moci vo formáte ASICE). Ďalšie podrobnosti.

2. Príďte na ktorúkoľvek z našich pobočiek.

autor
12. mar 2025

@zic ďakujem takže na živnostenskom urade ho dostanem aj na počkanie? Kolok stojí tuším 5 euro

zic
12. mar 2025
autor
12. mar 2025

@zic ďakujem

maranco
12. mar 2025

Tu si ho môžeš vyžiadať bezplatne a potom pošleš do banky na pobočku emailom
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...

kat_
12. mar 2025

@zic na poste nie, tam davaju len vypisy z orsr

autor
12. mar 2025

@kat_ na živnostenskom urade by mi ho mali dat hneď do ruky

mariaaaaa
12. mar 2025

V primabanke iba OP.... IČO aj DIČ si najdu...

enka81
12. mar 2025

Ja to práve riešim vo vub a potrebujem k tomu len zivnostensky list. Samozrejme OP.

autor
12. mar 2025

@mariaaaaa
@enka81 a unicredit neviete ?

enka81
12. mar 2025

Žiaľ, ten neviem

mv098
12. mar 2025

Chod do Tatra banky, staci ti OP, mobil a vediet ičo. Ucet budes mat na 3 roky zadarmo + dalsie ine benefity.

autor
12. mar 2025

@mv098 no ja mam osobný v unicredit a čítala som ze lepšie je mat osobný a podnikateľský v tej istej banke.. neviem no ďakujem za radu pozriem sa na TB

lenuska9999
12. mar 2025

Živnostenský účet mať nemusíš, no potom musíš odvádzať transakcnu dať sám zo svojho bežného úctu. Čo sa neoplatí, keďže väčšina bánk ma teraz akciu , že preplácajú transakcnu daň prvé roky.

mv098
12. mar 2025

V TB ti otvoria zaroven aj osobny ucet a ten budes mat tiez 3 roky zadarmo.

miggy
12. mar 2025

Nie každý živnostenský ti dá výpis na počkanie. Začína sa nápor, lebo väčšina si to nechala na poslednú chvíľu a úradníci nestíhajú. Zo zákona je na to 30 dňová lehota, niektoré úrady dávajú výpis do 3-7 dni. Takže na toto by som sa veľmi nespoliehala.

alikaa
13. mar 2025

Neviem odkial si, ale v BA na Tomasikovej su o 7ej rano rozobrate vsetky cakacie listocky. Isla som do Pezinka, kde som zaplatila kolok, vypisala ziadost a cakala 2 dni kym mi zavolaju, ze si mozem prist pre vypis. Teraz je naval, na pockanie dostat vypis je sci-fi. Bez toho ti podnikatelsky ucet nezalozia.

maranco
13. mar 2025

@alikaa načo si komplikovať život, keď ti výpis pošlú zadarmo elektronicky a nikde nemusíš čakať ráno na poradový lístoček a cestovať do iného mesta na dvakrát

alikaa
13. mar 2025

@maranco ano, kamoska takto oslovila firmaren, caka uz 2 tyzdne. Vcera sa tam ozvala, ze kedy jej pride vypis a odpoved bola, ze urad ma na to 30 dni. Ze teraz je naval a nestihaju. Takze moja cesta sa mi zda lepsia.

maranco
13. mar 2025

@alikaa pred mesiacom niekto z rodiny žiadal výpis takto elektronicky a prišiel mu na druhý deň, neviem ako je to teraz

alikaa
13. mar 2025

@maranco ano, pred mesiacom to tak mohlo byt. Ale teraz sa vsetci zivnostnici spamatali a ziadaju vypisy. Ostavaju im 2 tyzdne na zalozenie podnikatelskeho uctu. Kolko je zivnostnikov na Slovensku? Podla googlu pol miliona. Minimalne 80% z nich ziada v tychto dnoch vypis. Urady sa idu zblaznit. Teraz nebude nic na pockanie.

miggy
13. mar 2025

@alikaa ja zatiaľ robím na počkanie, malé mesto. Ale už dnes boli piati z iného okresu, očakávam, že v pondelok začne najväčší napor

autor
13. mar 2025

@miggy ďakujem ja som tiež z malého mesta tak snáď aj mne dajú na počkanie🙂

miggy
Autor odpoveď zmazal
bambulka711
15. mar 2025

Ja som si zakladala v slovenskej sporiteľni online a nepotrebovala som žiadny výpis... Iba IČO a DIČ.

zuzkaamiska
15. mar 2025

ak budes mat osobny a zivnostensky kazdy v inej banke, tak z prevodov medzi nimi budes platit zbytocne transakcnu dan. ak to mas v jednej banke, neplatis.

na poste zivnostensky list nevybavis. na zivn.registri su momentalne obrovske cakacie doby. kazdy to riesi...
ak mas obciansky s cipom a vies pouzivat slovensko.sk, da sa vyziadat elektronicky. je to zadarmo a zvycajne do 24h posielaju.

vacsina bank nepotrebuje okrem OP nic. over si priamo podla konkretnej banky.

queen_el
15. mar 2025

V unicredit potrebuješ výpis zo živnostenského, ktorý si vieš vybaviť aj online ak más elektronický OP. S tým potom pojdeš do banky a založia ti účet

soldi
15. mar 2025

V mbank som vybavila cez telefon za par minut

fantasy
15. mar 2025

@mv098 ja som musela mailom poslať živnostenský list

Strana
z2