icon

Ako vybrať detský účet od narodenia?

ejanjelik
18. jún 2025

Ahojte mate skúsenosť s detským účtom. Chcela by som nejaký od narodenia. Vklad by bol nárazový nie pravidelný.

maranco
18. jún 2025

@ejanjelik čo by malo byť zmyslom toho účtu? lebo dieťa ho vie začať používať až od 6-8 rokov kedy mu banka môže vydať platobnú kartu

petamich
18. jún 2025

Podmienky su porovnatelne, aktivne ho pouzivat nebude do isteho veku, otvorili sme v banke, kde mame ucet aj my.

t1nusa
18. jún 2025

@ejanjelik my máme v Prima banke

matusformanek
19. jún 2025

@ejanjelik dieťatu treba investovať, inak vam tie peniaze zožerie inflacia. 1-2-3 % ročne su strašne málo. Dieťa ma pred sebou desiatky rokov, kym bude tie peniaze potrebovat. My investujeme obom dcerkam (1r a 5r) a prve ETF mali kupene ešte skor než sa narodili. použivame XTB, rozumne, nie na špekulacie: https://bluenumbers.sk/ako-investovat-detom.html

evka_21
19. jún 2025

@ejanjelik skôr sa zamyslite nad investovaním lebo mať obyčajny účet je zbytočne to môžte aj doma do obálky odkladať.... my sme takto založili synovi "investičný" učet a vkladame mu tam peniaze, ktoré dostáva na sviatky + mesacne posielame 30-50€.

ejanjelik
autor
19. jún 2025
@maranco

@ejanjelik čo by malo byť zmyslom toho účtu? lebo dieťa ho vie začať používať až od 6-8 rokov kedy mu banka môže vydať platobnú kartu

@maranco ide mi o vkladanie peňazí, ktoré dostanú napr. na narodeniny, meniny Vianoce teda nie pravidelne vklady