Ako vybrať poistenie domácnosti pre nájomcov?
Ahojte 🙂,
rada by som poprosila o radu, nakoľko som v tomto nováčik.
Idem po prvýkrát do prenájmu samostatné a nikdy predtým som to neriešila - poistenie domácnosti.
Máte s tým prosím niekto skúsenosť, prípadne mi viete odporušiť poisťovňu s ktorou ste spokojný? Ďakujem 🙂.
@kavasmliekom no to nie je tak celkom pravda.. poistenie domacnosti davam najomcom...iba zodpovednost za skodu tam davam.. pretoze napr. Vytopia nechciac nieco.. napr pracka bude vytekat.. je sice pravda , ze kontaktuju majitela ale koniec koncov aj tak to zaplati najomca lebo poistovna bude pytat od neho.. x milion krat som to riesila.. na toto davam vzdy premium.. v ke 3 izbovy byt.. to vyslo 20 / 30 eur rocne
@kavasmliekom ak vykradnu pivnicu, kde má nájomca veci, poistenie domácnosti prenajímateľa sa na škodu nájomcu nevztahuje. Vcelku čerstvá osobná skúsenosť.
Potrebujes poistenie zodpovednosti za škodu.
Vo Švajčiarsku bez toho nedostaneš najom,je to povinne zo zakona.
Colonnade má také poistenie. Presne na tento účel.
Keď som si v Unique vyklikala domácnosť + škodu, vychádza to na necelých 50eur ročne. Nie je to málo? Resp. môže to tak byť?
Kolko si dala sumy? Tak ako pisem.. mne to vychadza okolo 30 eur len samotna zodpovednost.. davam velke palky
@sweet20 Sumy? To ja neviem. Ja som nájomca.
Vyklikala som možnosti, ktoré žiadali.
Tak pises , ze si si vyklikala.. takze sa len pytam, ze ake sumy si tam davala.. ze ti vyslo 50 eur.. nehovorim, ze je to zle len aby ta to krylo
Vies mi odfotit co ti vyhodilo ked si presla tuto prvu stranu? Tam pyta adresu, telefon, metre stvorcove bytu... to ja tvoje nepoznam
Poslala som to doparadia, myslím obrazovku, ďakujem.
To su strasne male sumy... mas to drahe a male sumy
@sweet20 Ja sa tomu nerozumiem. čo mám vlastne robiť. Ja som nájomca a chcem si poistiť domácnosť + škodu. Ktorá poisťovňa je v tomto najbezpečnejšia?
Ale teraz mi volala pani, že z pozície nájomcu mi treba priamo na pobočku, takže už si len zvoliť poisťovňu v tomto smere.
Napis mi prosim ked tak, neda sa ti napisat
Ja robim v premiume tieto zmluvy...
Ja nikdy nechodim na pobocku... ale tak ok.. vyklikaj si to cez porovnavac, ale vacsie sumy, tak aby ta to pokrylo ak by si niekomu nieco vytopila atd
@sweet20 Ďakujem Ti krásne za Tvoju ochotu a rady 🙂🙏. Zastavila som sa dnes v Kooperative a už mám poistenie 🙂 .
V poriadku.. zamalo

Ty si chceš dat poistenie domacnosti? Načo? Toto rieši prenajímateľ.