Ako vypočítať daňový bonus?
Dobry den poradite potrebujem vediet vysledok danoveho...
uhrn vyplatenych zdanitelnych prijmov- 8855,43
poistne prispevky prispevky -- 1139 socialne - 783,48
zdravotne- 355,52
Ciastkovy zaklad dane - 7716,43
uhrn preddavkov na dan zrazenych - 814,43
suma nezdanitelnej casti zakladu dane- 4705,40 uhrn vyplateneho daňového bonusu--1748,13. Ďakujem krásne pekný deň prajem ..
A počíta sa dotoho aj keď som marodoval?? Ďakujem
@chiarisimo 2 deti vek 8rokov
Máš nárok na nezdaniteľnú časť na daňovníka na celý rok 5646,48 €
Celoročný nárok na daňový bonus na 2 deti 2083,44, zamestnávateľ ti vyplatil 1748,13 €, takže tam bude preplatok a budeš mať aj preplatok na dani...
Mali by ti vrátiť na daniach 756,45
@chiarisimo ďakujem krásne za odpoveď a prajem vám pekný večer..
@chiarisimo este sa chcem opýtať ta suma je tých 756,45 e ci ešte niečo vlastne lebo som nepochopil prepáčte že otravujem 🙂
tých 756,45 je preplatok na daňovom bonuse + vrátia Vám aj z preddavkov na daň, keďže ste boli PN aj počas PN Vám vznikol nárok na mesačnú nezdaniteľnú časť na daňovníka, aj keď ste mali nulovú výplatu, ono sa to najlepšie vysvetľuje pri spracovaní daňového priznania, prípadne ročného zúčtovania... robíte si daňové sám?
@chiarisimo dobre ránko ano chcem si ho spravit sam keďže už v starom zamestnaní nepracujem jedna pani mi vypocitala toto bez deti vlastne pošlem sem. Dobrý deň,
7716,43 - nezd. časť na daňovníka 5646,48 = 2069,95
daň 19% = 2069,95 x 19% = 393,29
393,29 - preddavky 814,43 = preplatok 421,14€
Daňový bonus som neprepočítavala, neuvádzate počet ani vek detí.
@luciano1993 na stránke finančnej správy sú formuláre, kde si viete vyplniť daňové priznanie a krásne Vás to naviguje a kontroluje chyby
@chiarisimo písala som vám
Dobrý chcem sa spýtať robili sme daňový bonus na detí a teraz riešime daňovú kontrolu
Chcem sa spýtať či nám môžu peniažky strhnúť za sociálnu poisťovňu keď tam je priateľ dlžný ? Ďakujem za každé info .
Dobrý chcem sa spýtať robili sme daňový bonus na detí a teraz riešime daňovú kontrolu
Chcem sa spýtať či nám môžu peniažky strhnúť za sociálnu poisťovňu keď tam je priateľ dlžný ? Ďakujem za každé info .
@deniskaybvz samozrejme ze ano
@deniskaybvz samozrejme ze ano
@lienka.7 jedna pani mi písala že nemôžu tak neviem

Ahoj, koľko detí, aký vek?