Ako vyriešiť problém s transakčnou daňou a platbami mobilom?
Mám jednosobovú sro, nie som platcom DPH. Platobná karta stará mi teraz končila a mala som mať novú. Na pobočke hovorili o novinkách ako platba mobilom a podobne. Keďže som technický antitalent šla som na pobočku aby mi pomohli. Pani ochotne pomohla, kadečo nastavovali, ale až neskôr som si všimla , že všetky platby so služobného mobilu sro strhli z môjho osobného účtu. V prvom rade som naštvaná na banku, tú zelenú a v druhom rade aj na seba. Ako z toho von? Ak som dobre pochopila, sama si musím odviezť daň. Kedy, ako , kam? Za každú pomoc vopred ďakujem
ved oni ti nastavia mobilnu platbu z akehokolvek mobilu. To ze je telefon sluzobny, neznamena ze platby idu automaticky z podnikatelskeho uctu. Pre nich je to cislo ako cislo, nevidia fakturu telekomunik. operatora.
chod. do banky opat, nech ti nastavia platbu mobilom aj z podnikatelskeho uctu.
Ja som si to nastavila v apke sama a to som stara tetka, technicky neznala. Ale zabudla som kartu doma, musela som v praci v meste, nieco surne zaplatit kartou, tak som sa prekonala a dosla na to. Google pomohol.
a co sa tyka transakcnej dane. neviem o kolko platieb islo. ale teoreticky mozes ziadat platbu spat, a potom ju opat zaplatit z podnikatelskeho uctu.
kontaktuj svoju uctovnicku, ako sa s tym bude chciet v uctovnictve ona vysporiadat. ona ti da najlepsiu odpoved ako toto poriesit
Bude na to jednoduche tlacivo na FS. Vraj. Ci bude jednoduche, uvidime

a to nie si pri vedomi, ked ti "kadeco nastavuju?"
vsak si sa mala spytat, ku ktoremu uctu je platba mobilom.