icon

Ako vytlačiť daňové priznanie z finančnej správy?

5. apr 2024

Ahojte, dala som si vypracovať DP ako szčo, z účtovníkom som nebola osobne ale cez email. Ako szco sme povinný podávať DP cez finančnú správu co aj urobil. No ja si neviem vytlačit DP keď sa prihlásim na FS , nájdem si DP ,zobrazim a vidím ho .No už keď ho dám tlačiť vytlačí mi prazne DP. No co je toto za fintu?? Neviete ako na to??

tinqua
5. apr 2024

Neviem, ked dam "stiahnut formulár ", tak to potiahne do pocitaca v pdf a normálne to ide vytlačiť vyplnené. Takto to robis?

sevrin
5. apr 2024

Ano tak je to ideálne, uložiť si to ako PDF, nech máš DP uložené v elektronickej forme a potom si to vytlač buď cez Adobe Reader alebo Foxit Reader.

autor
5. apr 2024

@tinqua ja som to dala rovno vytlačiť ak som to mala zobrazené. Vyskúšam

autor
5. apr 2024

@tinqua
@sevrin mam tam iba možnosť uložiť do súboru, dala som a otvorila no ukázalo mi to nezmysel...orezala som to aby nebolo vidno údaje.. fakt si s tým neviem rady

sevrin
5. apr 2024

Dal vytlačiť formulár - mne to hneď ponúkne uložiť ako PDF - ak tebe vyhodí okno s nastavením tlače, tak pozri v možnostiach či je tam možnosť uložiť ako PDF
To čo tebe ukazuje, to si môžeš uložiť a načítať do iného daňového priznania (ak by bol na to nejaký dôvod).

zalka
5. apr 2024

Ináč nechápem prečo ti účtovník neposlal DP vo formáte PDF do mailu. Taká polovicata robota.

sevrin
5. apr 2024

@zalka účtovník má účtovať, nie sa hrať na architekta v IT 😂

zalka
5. apr 2024

@sevrin ako nehnevaj sa, pod jedným keď podávam DP tak aj ukladám PDF, mnohí ľudia nemajú takú zručnosť aby sa v tom zorientovali. A hlavne ak to zadávateľ mal neosobné, tj. cez mail.

lucka_ke
5. apr 2024

https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...
zroluj dole, daj si načítať ten .xml súbor od účtovníka a potom je dole možnosť vytlačiť cez "Vytlač" to ti dá do .pdf formátu

autor
5. apr 2024

Nie nemám tam nikde PDF. Zase také tela nie som,bežné robím takéto veci ale tu na to čumím ako tela na vráta. Účtovník dostal prihlasovacie meno,heslo a takto to tam dal. A vidieť to vidím, nechápem prečo tlači prázdne DP.

tinqua
5. apr 2024

@zalka suhlasim, ked robim danove tak vzdy posielam komplet vystupy v pdf.

autor
5. apr 2024

@lucka_ke už som chcela hlásiť úspech ale nič. Nacitala som, ale vytlačiť mi to chcelo zas prázdne,políčko uložiť mi tiež "nefunguje".

autor
5. apr 2024

@tinqua a to je bežné tak "komplikovane",či to len ja som v tom zaostala?

tinqua
5. apr 2024

Ulozit do suboru ti potiahne xml format...no skus mi poslat ten subor...ip...teda ak tam ide priloha, mozem natiahnut u seba a skusit vytlacit do pdf a poslat ti to

tinqua
5. apr 2024

Nie nie je....tam musi byt daka chobotina len, neviem co sa ti to deje

autor
5. apr 2024

@tinqua nechcem takto osobne údaje...už sa mi aj podarilo uložiť a keď som otvorila tak zase také ako som vyššie dala foto,ibaže dlhšieee.
No nič ľudia ďakujem pekne za snahu....no ja už na to s*r*m , tak nabudúce viem,že si mám vyžiadať DP .

lucka_ke
5. apr 2024

ale ty sa snažíš tlačiť .xml, skús nájsť .pdf a to si vytlačiť

lucka_ke
5. apr 2024

do download súborov ti to neuložilo?

autor
5. apr 2024

@lucka_ke no tak nikde som nemala možnosť uložiť to ako pdf,ale reku idem pozrieť do pdf a ono to tam JE! Paráda! Idem tlačiť a je po paráde, zase nevyplnene tlačivo aj keď mam uložené pdf vyplnené.

lucka_ke
5. apr 2024

muž hovorí, že ešte skúsiť súbor neotvárať v Acrobate ale v Edge a malo by tlačiť

matullienka
6. apr 2024

Keď máš daj si ho cez tlačiareň na tlač a tam zmeň tlačiareň na PDF mne to tak ide vždy