icon

Ako zabezpečiť maximálnu podporu po materskej?

natkys
14. mar 2024

Ahojte, prosím o radu . 3.4. ma dcéra 3 roky, neplánujem sa vrátiť do zamestnania pred materskou. Ako si môžem zabezpečiť co najvyššiu podporu? Trochu v tom tapem, niekde píšu ze deň, dva po skončení rd dat dovolenku a ukončiť pomer dohodou a inde že ešte pred ukončením rd čerpať dovolenku. Alebo mam čerpať už od 1.1.? Ďakujem za odpoveď

marci77
14. mar 2024

odporucam tuto skupinku
https://www.modrykonik.sk/group/2172/

trochu neskoro to asi zacinas riesit, ak to ma byt teraz k 3.4.2024
lebo mesiac pred skoncenim RD treba informovat zamestnavatela a zamestnavatel musi aj s tym suhlasit, ze ti umozni cerpat si 1-2dni dovolenky a ostatnu ti preplati a bude to k tomu datumu, aky chces
ale ak vyjde v ustrety ....tak ano, mas sancu na max. podporu ....ak si nemala ziadny iny prijem pocas RD

melanta
14. mar 2024

Ak chceš mať najvyššiu podporu, potrebuješ ukončiť pracovný pomer dohodou. A to tak, že 4.4. budeš čerpať dovolenku a tým dňom aj ukončíš pracovný pomer. Zvyšnú zostatkovú dovolenku ti preplatia. Avšak s týmto musí zamestnávateľ súhlasiť. Čiže oslov ho s vypísanou žiadosťou o ukončenie pracovného pomeru dohodou ku dňu 4.4., pričom zároveň žiadaš tento deň čerpať deň dovolenky a zvyšok dovolenky preplatiť. Ak s tým zamestnávateľ súhlasiť nebude, čo nie je ani náhodou povinný, tak jedine dať výpoveď. Ak ju doručíš do konca marca, výpovedná doba ti začne plynúť 1.4. a pracovný pomer skončí 31.5. Celkom si zaspala, keďže si povinná mesiac vopred oznámiť návrat po RD alebo oznámiť inú alternatívu.

ekira1
14. mar 2024

@natkys ja nechápem čo chceš čerpať od 1.1? Myslíš dovolenku od 1.4?