icon

Ako zarobiť?

21. nov 2019

Ahojte, ako to u vas funguje, ked mate dieta a nema vam kto pomoct?. My mame 4rocne dieta, ktore chodi do skolky, byva kazdy druhy az treti tyzden chora. Manzel pracuje v automobilke na 2smeny a ja pracujem na skrateny uvazok, 3,5h denne aj to na dohodu a kde zarobim ledva 200€. Stale pozeram nejaku inu pracu, ale mozem pracovat len v case od 8h do nejakej 14h,aby som mohla odviest aj vytiahnut dieta zo skolky a to je velky problem, lebo nikde ma tak nechcu zobrat. Ste tu aj take co robite na opacne smeny ako vas manzel? My si to nevieme vobec predstavit, a vobec sa mi to nepaci, ze sa mame vidiet len cez víkend a mala by to vobec nezvladala keby som mala poobednu a nevidela by ma cely tyzden, da sa zarobit normalne a byt aj s rodinou?

Strana
z3
autor
21. nov 2019

Aky mate na to nazor vy?

halienka
21. nov 2019

strašne mi je ľúto do akej smutnej situácie sa dnes mladé rodiny dostávajú...už pomaly aby človek vyberal, či bude chudobný ale bude si vidieť vyrastať dieťa, alebo obetuje ten kontakt s dieťaťom no bude mať prachy...otras. Neviem ti poradiť, možno skúsiť nejakú prácu samostatne ako živnostníčka popri tom skrátenom úväzku...

ibrunova
21. nov 2019

No môžeš robiť kľudne aj od 7.00 do 15.30, čo je plný úväzok a dieťa stíhaš zaniesť aj vybrať. Ale poznám aj takých, ktorí obaja robia na tri smeny a ledva sa vidia,no ale ak treba žiť aj úvery splácať, nedá sa inak.. Zase nie je to navždy. Robiť od 8.00 do 14.00 a aj zarobiť, to je luxus, si myslím.

autor
21. nov 2019

@halienka no ved to ma hneva najviac, ze si musim vybrat ci budeme zit v dlhoch a budem s rodinou alebo nebudem vobec s rodinou a zarobim.

petkaaa
21. nov 2019

Prečo môžeš pracovať iba od 8:00 do 14:00? Prečo nie od 7:00 do 15:00? Takto funguje väčšina rodín...
Mám pocit, že to je už o pohodlnosti. To nie je že neuvidíš rodinu. Normálne po robote máte dosť času byť spolu.

autor
21. nov 2019

@ibrunova nemozem robit inak, len od tej 8h do 14h lebo byvam v dedine kde nic nie je, takze musim cestovat za pracou autobusom a fakt inak to nevychadza, lebo aj cesta nieco trva aj podla autobusov sa musim prisposobit

tenerifka
21. nov 2019

my sme tak fungovali, pokial nemala najmladsia 6 rokov, manzel od 8 do 16,00, ja od 16 do 00,00, alebo naopak, ja rano a manzel poobede. Inak sa nedalo, skolka aj skola koncili o 13,30, ziadne spanie ani jedaleñ ci druzina

janka2501
21. nov 2019

ja pracujem od 7-15.30h, mala rano vstava do druziny o 5.30h, v druzine je prva otvaraju o 6.30h,a je tam do 16.30h, kym pridem s prace pre nu trva to dlhsie ako ked rano idem do prace. je to o hubu, ale zvladnut musim, ak treba ze som dlhsie v praci, tak mamina mi ju vyberie, a utekam potom k nej po malu...cize mala je rano a poobede v druzine

tenerifka
21. nov 2019

a volno sme mali vselijako, napr.ja piatok a sobota, manzel utorok a podobne

autor
21. nov 2019

@petkaaa kedy po robote mame cas? nemozem robit inak, len od tej 8h do 14h lebo byvam v dedine kde nic nie je, takze musim cestovat za pracou autobusom a fakt inak to nevychadza, lebo aj cesta nieco trva aj podla autobusov sa musim prisposobit

autor
21. nov 2019

@janka2501 u nas skolka funguje od 6:30 do 15:30 a nema mi ju kto iny ani vytiahnut ani odviest

janka2501
21. nov 2019

aj ja som na dedine, a u nas je skolka, aj skola do 17h, prisposobili rodicom, lebo o 15.30h nikto deti neprisiel vyzdvihnut

hani198
21. nov 2019

Ja som pred tehotenstvom pracovala od pól 6 do pól 1 jeden týžden a druhý poobedná od 12 do 6 a každý druhý víkend voľno 🙂 aj ten víkend je v sobotu oba od 6 do 1 a v nedeľu od 8 do 11 takze to je nic 🙂 a zarobila som okolo 600€ plus stravace 🙂 myslím ze pracovná doba super na to ze keď maly pôjde do škôlky tak sa to da celkom dobre zvládnuť 🙂

autor
21. nov 2019

@janka2501 kiezby to tak bolo aj u nas..

nevludna
21. nov 2019

A nepoznas niekoho z dediny, nejaku studentku alebo dochodkynu, ktora by sa o malu na 1-2 hodiny po skole postarala?

autor
21. nov 2019

Ako to zvladaju vase deti? Zvladne to mala ked ma 4roky a doteraz som bola stale s nou?

petkaaa
21. nov 2019

Nemáte starých rodičov, čo by ju vyzdvihli v škôlke a hodinku postrážili? Ráno ju môžeš kľudne odviesť ty a na 7:30 byť v práci. A akože po robote nemáte čas? ČI vy už o 16:30 sedíte len doma? Či je leto alebo zima? Bývate na dedine, tak predpokladám, že máte dom, takže máte dvor, kde sa dá byť naozaj dlho vonku, ak je fajn počasie.
Hľadáš chyby kde nie sú a myslím si, že sa ti len nechce robiť normálne 8 hodín a ako výhovorku používaš, že nevieš ako to malá zvládne a že sa ako rodina nebudete vidieť. Budete sa vidieť úplne normálne, ale to je už o tom, či ti stačí mať v peňaženke 200€ a trieť biedu a živoriť, alebo sa normálne zamestnať a hľadať cesty, aby to "bolelo" čo najmenej.

lula313
21. nov 2019

Aj ja som mala pracu, kde sa pracovný čas počítal až od 7:30(kvôli vyhnutiu sa zápcham som tam už bola o cca hodinu skôr a nemohla som odist skôr ako pred 16tou), takze chapem, že nie všade sa to dá časovo zmanazovat. Buď treba apelovať na škôlku, aby bola dlhsie otvorená, alebo dat dieťa do škôlky v meste, kde pracuješ. Ešte je možnosť najst si študentku, dôchodkyňu, ktorá bude s dietatom tie dve hodiny po škôlke..

autor
21. nov 2019

@petkaaa byvame v byte, na 7:30 nestíham,lebo skolka je od 6:30 a autobus mi ide 7:07 a trva mi cesta 45minut a blizsie sa neda.Nevyhovaram sa a nie som pohodlna,robila som uz aj na 3smeny aj na 12h smeny, nemam s tym problem.Rodicia ani svokrovci nebyvaju v nasej dedine a navyse aj oni pracuju.

lucyluv
21. nov 2019

Mne napada najst skolku dietatu v meste, kde aj pracovat budes, ta moze byt dlhsie otvorena a nemusis byt tak obmedzena casom

mogaa
21. nov 2019

úprimne , od 8-14:00 takú robotu nenájdeš...ako tu už bolo spomenuté , jedine si nájsť čipernú dôchodkyňu alebo študentku ktorá bude s dieťaťom kým prídeš z práce a tú platiť....prácu v kancelárii - všade chcú min.8hodín a prac.doba je minimálne do 16-tej, výroba - je práca na smeny, upratovačka škôlka , škola- väčšinou v čase pred otvorením alebo po zavretí....alebo výroba a meniť si smeny s mužom - iné ti neostáva, žije tak veľa rodín lebo inak sa proste nedá....budete spolu celá rodina pokope cez víkendy

petkaaa
21. nov 2019

Tak si ju ber so sebou, môžte cestovať spolu, do škôlky ju dáš do mesta a máš po starosti

autor
21. nov 2019

@tenerifka ako to zvladali deti ?

ibrunova
21. nov 2019

a keby si ju dala do škôlky v meste?

autor
21. nov 2019

@ibrunova musim to zistit ci by mi ju nezobrali a od kolkej do kolkej tam su?

jarka212
21. nov 2019

@janka2501 no ale nie všade je družina tak zavčasu, napr. ja dochádzam autom, ale tiež školu otvárajú až o 07:15 hod, vôbec nie skôr a to nie je malá obec, ale väčšie - do ktorej dochádzajú detí z ostatných obcí a družina je oficiálne do 15:30 hod, keďže do práce prídem tesne po pol 8, tak do pol 4 za spotrebujem byť v družine, tak mi denne chýba nejakých 20-30 min, keď že máme pohybl. pracovnú dobu, tak si to vždy v piatok nadrábam, kedy muž končí skôr a berie dcéru z družiny. a keby som mala ešte dochádzať autobusom, tak už nestíham ani len toto...len tak na prirovnanie ako je to aj v iných školách na SR

ibrunova
21. nov 2019

U nás napríklad 6.00-16.30.

kikus985
21. nov 2019

Nejaké upratovanie domácností keby skúsiš pozrieť? To je aj dobre platené a na čase sa vieš dohodnúť

limetka69
21. nov 2019

v automobilke kde som pracovala na 3 zmeny sa prisposobovali matkam a mohli robit len ranne od 7 do 15 pripadne trosku prisposobili cas, ja som tam uz ale nenastupila, nevedela som si predstavit ze budem v dverach minat muza, na opacnej zmene, no tak som dala vypoved a sla robit 12tky, neviem si to vynachvalit, bud som cely den v robote, rano stiham zaviest do skolky, alebo cely den doma a mam na maleho cas, na rannych a nocnych muz chodi pre neho do skolky v pohode, na poobednych mam kratky tyzden, a 2dni otravujem svokra aby s nim vydrzal od skolky kym neskoncim v praci, ,,,,a kde su 12tky vedia sa pomenit zmeny aby vyhovovalo ked treba.

brita7777
21. nov 2019

Mas to tazké !!
Skus dietatu dat nejaky pripravok na imunitu. Viem, ze jedno sa vola Arko, stoji to sice 10e, ale urcite by som mu to vyskusala.
A tiez vitamin c a d, d je na imunitu, hlavne v sychravom pocasi. Vit c Cebion kvapky pre deti od 3rokov 10kvapiek denne

https://www.drmax.sk/arko-defenses-kids-1x5-dos...

Strana
z3