Ako získať hypotéku po skončení školy?
Ahojte neviete mi prosím niekto poradiť? Keď som po škole, nájdem si prácu, ako to je aby mi dali hypotéku? Musím mať v práci zmluvu na dobu neurčitú ktorá sa dáva po roku alebo sa dá už po pól roku niečo? Ďakujem moc😊
Neexistuje úplne presné pravidlo. Zvyčajne a štandardne vyžadujú na schválenie hypotéky zmluvu na neurčitú dobu a aspoň 3-6 mesiacov doložiť prijem.
Keďže bežnou praxou už teraz je, že na prvý rok dávajú zmluvu na dobu určitú a až potom sa predĺži na neurčito, tak pri niektorých zamestnaniach banky akceptujú aj zmluvu na dobu určitú (napr. bankový poradca, lekár, zamestnanie v štátnej sfére, vo veľkej spoločnosti a pod.).
Najlepšie ti povedia v banke, v ktorej máš účet a opýtaš sa, aké podmienky musíš splniť na hypotéku.
Ak si dobre pamatam, vyhodnocuje sa tvoj prijem za poslednych 12 mesiacov, nie to aku mas pracovnu zmluvu. Podla vysky prijmu ti urcia maximalnu vysku uveru. Co pri nastupnom plate absolventa nebude ziadna slava.
a k tomu musíš mať min. 20 % z hodnoty nehnuteľnosti vlastných zdrojov, keď chceš hypotékou riešiť kúpu nehnuteeľnosti
Ak si dobre pamatam, vyhodnocuje sa tvoj prijem za poslednych 12 mesiacov, nie to aku mas pracovnu zmluvu. Podla vysky prijmu ti urcia maximalnu vysku uveru. Co pri nastupnom plate absolventa nebude ziadna slava.
@vanilkovazmrzka berie sa aj zmluva. Ak máš zmluvu na dobu určitú nedostaneš hypo, ani keď si v skúšobnej dobe ani keď si vo výpovednej dobe.
@petteri sama priamo nezistí, vypisuje sa len tlačivo kde nie každý uvedie pravdu.
Ale ci ide o dobu určitú alebo skúšobnú dobu si jednoducho overí tým ze si vyžiada pracovnú zmluvu.
Keď niekto nastúpil do prace pred 2 mesiacmi a tvrdí že nemá skúšobnú dobu alebo ze pracuje na dobu neurčitú jedonuducho mu to nebudú veriť a vyžiadajú si potvrdenie.
Ak ide súvislý prechod z jedného zamestnania do druhého môže schváliť hypo aj v skúšobnej dobe alebo dobe určitej
Odporúčam sa poradiť s niekým kto sa v Tom pohybuje. Mne sa tiež podarilo, ale nie veľkú. Záleží čo očakávate. Môžem posunúť kontakt.
Ďakujem vám😊myslite že je to realne po 6 mesiacoch v práci v čistom od 1500 do 2000? Základ by som mala
Či je reálne tolko zarobit? Záleží od odvetvia. Za mňa áno.
Či je reálne tolko zarobit? Záleží od odvetvia. Za mňa áno.
@brrunetkaa nie nie ta hypotéka či by mi dali😊
@vanilkovazmrzka 1890 mi prišla výplata

Zmluva na dobu neurcitu sa moze dat aj od zaciatku, nie len po roku. Zaroven po roku ti nemusia dat zmluvu na dobu neurcitu...