icon

Ako získať príjem exmanžela na sociálne účely?

bozenkakunova
19. apr 2024

Maminky prosim vas o pomoc.. poberam opatrovatelsky prispevok a ako kazdorocne,aj tento rok sa podava dokladovanie prijmu.
Minuly rok sme sa rozvadzali. Ex s nami zil v spolocnej domacnosti do 7/2023,takze potrebujem zdokladovat jeho prijem.Avsak nastal problem a on mi odmieta tento papier vydat s odovodnenim,ze nema cas na to a ze proste NIE.Dokonca mi neplati ani vyzivne-keby to bolo o datume ,ale skor zohravaju financie ulohu..tvrdi,ze nema peniaze ....

Orazka teda znie: ako by sa dalo k tomuto papieru dostat? Ak do juna nezdokladujem jeho prijem,mne opatrovatelsky pozastavia,s malym budeme uplne bez prijmu a do roka mi ho uplne zastavia a potom opat mozem podat ziadost o opatrovatelsky..som bezradna,neviem co robit..mate daktora skusenost??

tykat
19. apr 2024

on je klasicky zamestnanec?

alickapusinka
19. apr 2024

Ak neplatí výživne tak ísť na políciu. Neplatiť výživné je trestný čin zanedbania povinnej výživy. Tam potom uvidíš ako rýchlo bude konať. Ja by som ho nahlásila bez akéhokoľvek problému. Vzali by ho policajti ak by neplatil tak na súd a potom k exekútorovi Bude mať exekúciu na plát.

tykat
19. apr 2024

@bozenkakunova a teda ist na socialku, vysvetlit situaciu a oni poradia ako postupovat

bozenkakunova
autor
19. apr 2024

@tykat on bol minuly rok SZČO .mpracoval v zahranici,na slovensku zmluvu...

bosorkabb
19. apr 2024

Výživné máte určené súdom?
Pekne by som ho informovala že ak mi papier o príjme nedonesie (dala by som mu čas 2 dni) pôjdem riešiť neplatenie výživného na políciu. Ak mu to stojí za to tak nech sa páči.

pink_lady
19. apr 2024

a to mas zdokladovat az do juna? mne co prislo, musela som do 15 dni...inak by pozastavili od 1.7. Ale odporucam ist na UPSVaR a poradit sa, mozno bude stacit nejake cestne prehlasenie...a vyzivne ries s policiou ak mate stanovene sudom a neplati

bozenkakunova
autor
20. apr 2024

@pink_lady ja som volala s pani,ktora nas ma na starosti a áno,povedala,ze do konca juna...