icon

Ako získať príspevok na založenie živnosti?

28. dec 2024

Momentalne som na urade prace, chcela by som si zalozit zivnost na graficky dizajn. Ale chcela by som poziadat o prispevok na zalozenie zivnosti. Mate s tym niekto realne skusenosti. Je to zlozite? Dakujem

lenuska9999
28. dec 2024

Je to príspevok na rozvoj podnikania, nie na otvorenie živnosti. Musíš vypracovať projekt, obhájiť ho pred komisiou a ak bude schválený, potom ti pošlú peniaze. Má to ale určite podmienky atd. Poraď sa na úrade

sara07
28. dec 2024

ako píše lenuska a nemusíš ho dostat

alickapusinka
28. dec 2024

Projekt musiš dať vypracovať za svoje peniaze.Ak je u vás v meste taka prevadzka podnik už TI nemusi komisia schvaliť.Ak TI aj schvalia po novom všetky penaize naraz nedostaneš.Najprv dostaneš 60% percent po roku dalšich 40% ale musiš zdokladovať ako si tých 60% percent použila. Ináč TI tých 40 % nedaju. Kamarátka tak brala dotáciu buzeracia same kontoly s úradov tie musiš strpieť.Nemôžeš prerušiť živnosť skôr ako 2 roky musíš v kuse podnikať.Budu TI chodiť počas 2 rokov rôzne kontoly.A ak aj vypracuješ projekt ako píše sara07 môžu TI dotáciu zamietnuť.Zasada komisia 3 člena.Aka je dotácia to máš na stranke úpsvr s tým že každý kraj a každe mesto ma inu dotáciu v BA ina v KE tiež ina a menšich mestach tiež iná.

autor
28. dec 2024

@alickapusinka ako myslis ze projekt musim dat vypracovat za vlastne peniaze? Som myslela ze to sama si mam vypracovat

alickapusinka
28. dec 2024

Toto neviem opýtaj sa.Ale ak by musel byť projekt od firmy tak zaplatiť musiš z vlastneho vrecka. A až tak pôjdeš na schvalenie neviem či si to môžeš vypracovať sama. možno niekto bral dotáciu tak TI dá info na stranke máš rozpisane všetko.