icon

Ako získať spätný daňový bonus od zamestnávateľa?

stankazakova
21. apr 2025

Dobrý den
chcem sa opytat ci by ste mi vedeli poradit ci sa da spatne vyplatit danovy bonus nakolko mi ho zamestnavatel pri nastupe nezaznacil?
ked som volala na danovy urad povedali mi ze mam vyplnit ziadost ale nepovedali aku viete mi prosim vas pomoct

petamich
21. apr 2025

Treba podat opravne danove priznanie, podla mna tym mysleli to.

denisa_deniska
22. apr 2025

@stankazakova za minulý rok?

katarinaba
22. apr 2025

Predpokladam, ze pri nastupe tento rok. Vypisala si spravne vyhlasenie? Poziadala si v nom o danovy bonus? Dolozila si kopie rodnych listov? Dolozila si potvrdenia o navsteve skoly, ak su deti uz mimo poviinej skolskej dochadzky?
Ak si spravila vsetko a zamtel to neuplatnil, tak je chyba tam. Mal by to opravit.
Ak si tak nespravila, zajdes na personalne s dolladmi a dopises deti do vyhlasenia.
Je to konkretne vyhlasrnie na zdanenie prijmov.
A DB ti v oboch pripadoch doplatia v rocnom zuctovani (ak zamtel neopravi co zanedbal)

stankazakova
autor
22. apr 2025

@denisa_deniska áno za minulý rok keďže mikrobiológ zamestnávateľ daňové priznanie

bernarda45
22. apr 2025

@stankazakova za minuly rok treba podat dodatocne danove priznanie,nie opravne.

denisa_deniska
22. apr 2025

@stankazakova pri žiadosti o RZ si začiarkla riadok o uplatňovaní DB? Ak áno, mali by ti to opraviť. Ak nie, treba podať dodatočné daňové priznanie A do 30.apríla.

rastikm
15. máj 2025

zdravím, chcel by som sa opýtať koľko musím zarobiť v hrubom aby som dostal plný daňový bonus na tri deti do 15 rokov, ďakujem