Ako získať úver bez pečiatky na daňovom priznaní?
Dobrý deň,potrebujem poradiť…vybavujeme s mužom úver,pretože požiadal z banky,ktorú ani veľmi nevyužíva len tam má účet a vyskocilo mu ze má predschválený úver do 10000€ len musi doložiť výpis z uctu za 6 mesiacov a ešte potvrdenie o podaní daňového priznania a moja otázka je,že potvrdenie od pani,ktorá mu robila daňové priznanie nám poslala len potvrdenie o podaní (viď.foto) bez pečiatky z daňového úradu (následne už nebola ochotná nám poslať tlačivo s pečiatkou aj keď ona mala prístup do elektronickej komunikácie) a chcela by som vedieť či uspejeme aj s tým potvrdením bez pečiatky alebo to každopádne treba vyžiadať v elektronickej komunikácii na FS nakoľko je živnostník..
A druhá otázka,že ak už má predschválený úver tak či je naozaj šanca ho získať kedže už viac ako rok mu chodí výplata 1500-1700€ na účet kazdy mesiac.Dakujem krásne za odpovede.

Zobrať si 10 tisíc spotrebak len kvôli tomu že mu ho ponúkli ? Vy zrovna nieste finančné gramotný.
Zobrať si 10 tisíc spotrebak len kvôli tomu že mu ho ponúkli ? Vy zrovna nieste finančné gramotný.
@milanm12 nikde som nepovedala,že si ideme vziať priamo 10000€ len že mu predschválili taku sumu ale chapem rypnúť si treba 😊bohužial sa najdu aj taký ludia v dnešnom svete 😊dufám,že vám to pohladkalo ego teraz uz 🙂a keby aj nedajbože potrebuje človek spotrebák v takej výške len sa im nedarí ho získať a banka mu ho ponúkne nakoniec sama od seba tak je jasne ze si ho vezme a vrazí to do niečoho čo uz dávno chcel len na to nemal prostriedky…ako napriklad niekto má starší dom a potreboval by už trochu zrenovovať ale nehrotí to so získaním pozicky a nakoniec mu pride ponuka na taku sumu tak čo je zlé na tom si ho zobrať ? A splácať ho ak má napriklad manželský pár stály celkom pekný príjem?
nepôjde skôr o tlačivo Potvrdenie o výške dane na základe podaného daňového priznania a potvrdenie o zaplatení dane? Lebo my sme vybavovali hypotéku minulý týždeň a potrebovali sme práve toto tlačivo - o jeho vyplnenie a potvrdenie sme žiadali cez účet na www.financnasprava.sk cez všeobecné podanie
@jajo1 nemyslite nahodou toto? Pretoze toto sme uz cez ten portál finančná sprava žiadali…alebo je to nejaký iný formulár prosím?
@jajo1 nemyslite nahodou toto? Pretoze toto sme uz cez ten portál finančná sprava žiadali…alebo je to nejaký iný formulár prosím?
@bobanociarova nie to je iné, ak ma manžel občiansky s cipom tak sa na finančnú správu prihlasis a skontroluješ si to. Je divne že vám neni ochotná poslať potvrdenie o podaní z elektronickej schránky. Ak by ste sa k tomu nevedeli dostať napis IP a pomozem ti s tým
@milanm12 nikde som nepovedala,že si ideme vziať priamo 10000€ len že mu predschválili taku sumu ale chapem rypnúť si treba 😊bohužial sa najdu aj taký ludia v dnešnom svete 😊dufám,že vám to pohladkalo ego teraz uz 🙂a keby aj nedajbože potrebuje človek spotrebák v takej výške len sa im nedarí ho získať a banka mu ho ponúkne nakoniec sama od seba tak je jasne ze si ho vezme a vrazí to do niečoho čo uz dávno chcel len na to nemal prostriedky…ako napriklad niekto má starší dom a potreboval by už trochu zrenovovať ale nehrotí to so získaním pozicky a nakoniec mu pride ponuka na taku sumu tak čo je zlé na tom si ho zobrať ? A splácať ho ak má napriklad manželský pár stály celkom pekný príjem?
@bobanociarova predschválené ešte neznamená že ho dostane ,na to pozor .To je niekedy viac reklama ako realita .
@bobanociarova prvorada je otazka, akym sposobom bolo DP podane. Je totiz viac moznosti. Bud osobne, vtedy je potrebne si nechat to prve tlacivo opeciatkovat a podpisat pri odovzdani. Spatne ti ho nikto nepotvrdi. Za druhe - da sa podat postou, potvrdenim je podaci listok oznaceny postou - ale je otazka, ci to bude banka akceptovat. Za tretie (ak je podnikatel, tak pre neho je to povinne), DP sa podava elektronicky a tam ti ten prvy papier je na dve veci (na nic a na nic). Po podani DP sa da kedykolvek (bezprostredne po podani, ale aj zajtra, aj o pol roka) vytlacit potvrdenie o podani, kde je napisane co bolo podane, za ake obdobie, za akeho danovnika a aj to, kto to DP podal. Narozdiel od tvojej prvej fotografii na nom chybaju udaje o dani, preplatku ci nedoplatku. Takze pri prvej a tretej moznosti - ziadaj uctovnicku, aby ti laskavo dala potvrdenie o podani. Toto je zakladna povinnost, to by malo byt sucastou kopie pre klienta.
@bobanociarova nie, tvoja žiadosť je nesprávna
posielam diskusiu z koníka, kde je to podrobne rozpísané, ako máš postupovať
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/kde-najst-potvrdenie-o-vyske-dane-online/
prihlásiš sa FS, postupuješ podľa vyššie uvedeného linku, ja som žiadala v papierovej podobe - na FS to podáš. Potom sa prihlásiš na slovensko.sk do schránky a tam budeš mať správu o potrebe zaplatenia správneho poplatku 1,00 eur - zaplať to kartou cez zelené tlačidlo, to je najrýchlejší spôsob, ako daniarom prídu za to peniaze. A potom sme už len čakali, kedy nám pani zavolala z daňového úradu (reálne to bolo na druhý deň po podaní a zaplatení žiadosti) a išli sme si potvrdenie osobne na daňový úrad prevziať. Dá sa to prevziať aj elektronicky, ale naša banka to chcela v papierovej podobe
@bobanociarova ako vidim komentare - informuj sa v banke, ake konkretne potvrdenie potrebuju. Lebo ak potrebuju doklad len o tom, ze DP bolo podane, tak na to nepotrebujes ziadnu ziadost, ziadne poplatky.
Banka okrem toho moze ziadat vseobecne potvrdenie z DU o podanom danovom priznani - teda o tom, aky bol zaklad dane a aka bola danova povinnost, resp. preplatok dane. A este moze ziadat potvrdenie na ich konkretnom tlacive - to je rozoberane prave v tom odkaze. Tam je potrebne to tlacivo dorucit na danovy urad.
Na zaklade info z banky nasledne postupuj. Aby si vybavila ozaj to, co potrebujete.
Takéto nejaké potvrdenie žiadajú. Treba požiadať na daňovom urade
@nelka93 o toto sa neziada. Toto sa potvrdzuje pri podani DP.
Ak je zivnostnik (podaval DP typ B), potvrdenie o podani DP vyzera inak a tiez sa on neziada, da sa behom dvoch minut vytlacit zo stranky financnej spravy.
Načo chcete úver od banky, ktorá ho nemá prevereného? Každá tvoja banka na základe tvojej bonity poskytuje úver. Mne v mojej banke aj pritom ze mám už v nej hypo vyskakuje úver ( aj pred hypo ) každé tri mesiace. Naposledy že vyše 65k. Využijem? Nikdy... nieje na čo.
Pred 17 rokmi som mal 20 a vzal som si z mladickej nerozvaznosti 14k. Za 7 rokov som splatil spolu 19,800... Asi tak...

nepôjde skôr o tlačivo Potvrdenie o výške dane na základe podaného daňového priznania a potvrdenie o zaplatení dane? Lebo my sme vybavovali hypotéku minulý týždeň a potrebovali sme práve toto tlačivo - o jeho vyplnenie a potvrdenie sme žiadali cez účet na www.financnasprava.sk cez všeobecné podanie