icon

Ako získať výpis na založenie podnikateľského účtu?

14. jan 2025

Dobrý deň, kvoli založeniu podnikateľského účtu potrebujem
"Žiadosť o výpis zo živnostenského registra – neverejný výpis". Účet potrebujem založiť do 20.1., to ho budem mať 2 roky bez poplatku. Ten výpis mi dajú na živnostenskom úrade na počkanie, či posielajú poštou?

autor
14. jan 2025

@zojazoja toto som videla, ale nemám elektronický podpis

zojazoja
14. jan 2025

roluj dalej, je tam pisana aj iná možnosť.

maranco
14. jan 2025

Elektronický podpis si bezplatne nahráš na svoj občiansky preukaz ak je vyrobený po 20.6.2021. Ak máš starší OP bezplatne ti vymenia za nový.
Aj tak potrebuješ niekedy riešiť úrady tak potom nemusíš behať osobne alebo chodiť na poštu po listy.

Podnikateľský účet potrebuješ mať zriadený do konca marca 2025
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

Podnikateľský účet vieš mať bez poplatku a bez podmienok bez časového obmedzenia.

autor
14. jan 2025

@zojazoja nevidim to tam, nevieš ma prosím navigovať?

autor
14. jan 2025

@maranco nemám časť ísť teraz riešiť ešte aj nový OP a ak chcem ten účet zadarmo, musím to vybaviť do 20.1.

autor
14. jan 2025

@zojazoja ja potrebujem "Neverejný výpiz zo živnostenského registra". Iná možnosť, ako elektronicky poštou alebo osobne tam nie je:
https://www.minv.sk/?ziadost-o-vypis-zo-zr-neve...

maranco
14. jan 2025

Ak prečítaš text s porozumením máš tam že ho dávajú aj osobne na úrade. Tak choď tam a prevezmi osobne.

autor
14. jan 2025

@maranco ak čítaš s porozumením, tak som sa pýtala, či ho dávajú na počkanie alebo posielajú poštou.

zojazoja
14. jan 2025

da sa aj osobne vybavit. preco nedvihnes telefon a nezavolas na okresny urad..odbor zivnostensky? a mas do 6 sekund PRESNU odpoved.

jovanna83
14. jan 2025

Treba ísť na zivnost. Urad, vybavia na počkanie, riešila som to minulý týždeň.. Kolok stoji 5 eur.. Ale teda čakala som tam 2 hodiny, ako ešte nikdy.. Milión ľudí tam bolo...

autor
14. jan 2025

@zojazoja boze, viem, ze to musim osobne vybavit, pytala som sa ci uz to budem mat dnes v ruke alebo iba podam ziadost a cakam, kedy mi to pride postou.

maranco
14. jan 2025

Prečo máš taký stres? Na založenie bezplatného podnikateľského účtu máš čas do konca marca 2025.

autor
14. jan 2025

@maranco ak si precitas text s porozumenim, tak si vsimnes, ze by som to chcela stihnut do 20.1. dovtedy mi ho moja banka ponuka na 2 roky zadarmo.

maranco
14. jan 2025

Vymeň banku ktorá ti nebude robiť stres a dá ti ho zadarmo kedykoľvek 🙂
Keď si podnikateľ aj tak sa ti zíde nový občiansky vybavovať úrady elektronicky a nebehať na poštu a po úradoch.

miraccle
14. jan 2025

Áno,môj otec bol a dostal na počkanie,teraz je také obdobie,že tam asi budeš čakať,nevadí.. Viac bánk dáva podnikateľské účty gratis,ale stíhaš do 20.1.aj tvoju banku;)