Ako zistím platbu za dobrovoľné nemocenské poistenie?
Podala som žiadosť elektronicky. Príde mi to do e-schránky spolu s platobnými údajmi alebo ako to funguje? Ďakujem.
No pokiaľ si sa prihlásila len na nemocenské,tak ťa budú kontaktovať. Samostatne sa nemocenské platiť nedá. Musíš si ešte dať aj dôchodkové.
@blancheporte zmenili mi názov, dala som si aj dôchodkové áno
Príde ti oznámenie o IČ.... Budeš tam mať IBAN,variabilný symbol a platbu. Dobrovoľné poistenie sa platí do 8. za predchádzajúci mesiac.Ak by ti nič neprišlo tak do týždňa volaj si na pobočku.
@blancheporte super, ďakujem pekne. V žiadosti bola ešte kolónka na vyplnenie ibanu. Tým že som szčo, ale ešte nemám povinnosť platiť nemocenské poistenie, dala som si tam firemný účet a nie súkromný. Myslis že je to v poriadku?
autor iban si vypisovať nemusela, a tým že si dala firemný účet tak to aj plať cez firemný účet je to normálne danový výdavok ...
@zalka naco tam vlastne slúži ten iban?
tie tlačivá sú všeobecné, ty si ho povinnosť uvádzať nemala, niekto povinnosť má .. alebo ho chce oznámiť preto je tam na to kolonka
@zalka takze nie je problém že tam mám firemný účet áno?
nie nie je to vôbec problém, ako aj plať z toho účtu poistenie ... dáš si to ako výdavok do danového
@zalka super, ďakujem

Malo by prist kolko a myslim ze to je vzdy do 7 dna nasledujuceho mesiaca …. Ale na stranke myju myslim aj kalkulacku