icon

Ako zistím platbu za dobrovoľné nemocenské poistenie?

18. dec 2023

Podala som žiadosť elektronicky. Príde mi to do e-schránky spolu s platobnými údajmi alebo ako to funguje? Ďakujem.

andula1988
18. dec 2023

Malo by prist kolko a myslim ze to je vzdy do 7 dna nasledujuceho mesiaca …. Ale na stranke myju myslim aj kalkulacku

blancheporte
18. dec 2023

No pokiaľ si sa prihlásila len na nemocenské,tak ťa budú kontaktovať. Samostatne sa nemocenské platiť nedá. Musíš si ešte dať aj dôchodkové.

autor
18. dec 2023

@blancheporte zmenili mi názov, dala som si aj dôchodkové áno

blancheporte
18. dec 2023

Príde ti oznámenie o IČ.... Budeš tam mať IBAN,variabilný symbol a platbu. Dobrovoľné poistenie sa platí do 8. za predchádzajúci mesiac.Ak by ti nič neprišlo tak do týždňa volaj si na pobočku.

autor
18. dec 2023

@blancheporte super, ďakujem pekne. V žiadosti bola ešte kolónka na vyplnenie ibanu. Tým že som szčo, ale ešte nemám povinnosť platiť nemocenské poistenie, dala som si tam firemný účet a nie súkromný. Myslis že je to v poriadku?

zalka
18. dec 2023

autor iban si vypisovať nemusela, a tým že si dala firemný účet tak to aj plať cez firemný účet je to normálne danový výdavok ...

autor
18. dec 2023

@zalka naco tam vlastne slúži ten iban?

zalka
18. dec 2023

tie tlačivá sú všeobecné, ty si ho povinnosť uvádzať nemala, niekto povinnosť má .. alebo ho chce oznámiť preto je tam na to kolonka

autor
18. dec 2023

@zalka takze nie je problém že tam mám firemný účet áno?

zalka
18. dec 2023

nie nie je to vôbec problém, ako aj plať z toho účtu poistenie ... dáš si to ako výdavok do danového

autor
18. dec 2023

@zalka super, ďakujem