Ako zistiť, kde ste mali nebankovú pôžičku?
Ahojte , chcem sa opýtať kde na internete nájdem kde som mala nebankovú pôžičku ? Alebo ma s tým niekto skúsenosť ? Ak áno môžem napísať súkromnú správu ?
@tanyan ja nie . Nemám ešte ani jednu pôžičku či úver alebo hypotéku . Pýtam sa ohľadom mojej známej . Chcela si požiadať o pôžičku lenže jej neschválili keďže im tam ukazuje že ma z roku 2016 nejakú nebankovu pôžičku nevyplatené 216-, .. nevie sa čo to je od koho .. pozerala a aj volala všade nedokáže sa to nájsť že kde to je .. skúšala volať aj do toho provident čo niekedy bolo lenže tam sa dovolať nedá ..
Mozno poziadat o vypis tu (register nebankoviek)
https://nbcb.sk/sk/
Za 8 rokov je to už aj tak premlcane
@misslilac13 Premlčanie nie je automatické, je potrebné podať námietku premlčania a až potom sa to dá "odpísať." Kým sa to nesplatí alebo neodpíše, tak to tam svieti.

Píšeš anonymne, takže môžeš pokojne napísať aj viac detailov...
Ale na internete sa k tomu (napr. kvôli GDPR) nedostaneš len tak. Možno ak by si bola v zozname dlžníkov SP a podobne, tak by si to našla.
V akom stave je to teraz? Pôžička je splatená / nesplatená alebo je nejaký zostatok postúpený exekútorovi či vymáhačskej spoločnosti?