icon

Ako zistiť, kde ste mali nebankovú pôžičku?

20. jan 2025

Ahojte , chcem sa opýtať kde na internete nájdem kde som mala nebankovú pôžičku ? Alebo ma s tým niekto skúsenosť ? Ak áno môžem napísať súkromnú správu ?

tanyan
20. jan 2025

Píšeš anonymne, takže môžeš pokojne napísať aj viac detailov...
Ale na internete sa k tomu (napr. kvôli GDPR) nedostaneš len tak. Možno ak by si bola v zozname dlžníkov SP a podobne, tak by si to našla.
V akom stave je to teraz? Pôžička je splatená / nesplatená alebo je nejaký zostatok postúpený exekútorovi či vymáhačskej spoločnosti?

autor
20. jan 2025

@tanyan ja nie . Nemám ešte ani jednu pôžičku či úver alebo hypotéku . Pýtam sa ohľadom mojej známej . Chcela si požiadať o pôžičku lenže jej neschválili keďže im tam ukazuje že ma z roku 2016 nejakú nebankovu pôžičku nevyplatené 216-, .. nevie sa čo to je od koho .. pozerala a aj volala všade nedokáže sa to nájsť že kde to je .. skúšala volať aj do toho provident čo niekedy bolo lenže tam sa dovolať nedá ..

zic
20. jan 2025

Mozno poziadat o vypis tu (register nebankoviek)
https://nbcb.sk/sk/

misslilac13
21. jan 2025

Za 8 rokov je to už aj tak premlcane

tanyan
21. jan 2025

@misslilac13 Premlčanie nie je automatické, je potrebné podať námietku premlčania a až potom sa to dá "odpísať." Kým sa to nesplatí alebo neodpíše, tak to tam svieti.