icon

Ako zistiť majiteľa účtu v Prima banke?

20. máj 2025

Zdravím vás, pracuje v tejto banke nejaká pani?
Potrebujem zistiť majiteľa účtu.
Ďakujem

tulipanik12
20. máj 2025

Ja myslím, že to sa nesmie len tak, hrozil by jej vyhadzov

patka06
20. máj 2025

žiadny pracovník banky, ti meno majiteľa účtu prezradiť nesmie - a už vôbec nie na MK

melanta
20. máj 2025

Ak by to pracovník urobil, bez ohľadu na banku, poruší zákon. Je to porušenie, za ktoré je okamžitá výpoveď a aj možné trestné oznámenie. Prečo si myslíš, že by toto niekto podstúpil pre cudzieho človeka na MK?

maranco
20. máj 2025

na pobočke písomne podaj žiadosť o vrátenie platby ak príjemca do 7 dní dobrovoľne nevráti potom ti banka vydá údaje majiteľa účtu a môžeš podať na súd ak sa bezdôvodne obohatil

ak je to firma napíš číslo účtu a večer pozriem komu patrí ak je platca DPH bude zverejnený v zozname

melanta
20. máj 2025
@maranco

na pobočke písomne podaj žiadosť o vrátenie platby ak príjemca do 7 dní dobrovoľne nevráti potom ti banka vydá údaje majiteľa účtu a môžeš podať na súd ak sa bezdôvodne obohatil

ak je to firma napíš číslo účtu a večer pozriem komu patrí ak je platca DPH bude zverejnený v zozname

@maranco ak sa nemýlim, toto platilo pred GDPR, teraz už banka kontaktné údaje nedá, poskytne ich iba polícii alebo iným orgánom, ktoré majú oprávnenie to žiadať.

maranco
20. máj 2025
@melanta

@maranco ak sa nemýlim, toto platilo pred GDPR, teraz už banka kontaktné údaje nedá, poskytne ich iba polícii alebo iným orgánom, ktoré majú oprávnenie to žiadať.

@melanta je to v platnom zákone o bankách

melanta
20. máj 2025
@maranco

@melanta je to v platnom zákone o bankách

@maranco tak potom ok, čítala som tu niekde v diskusii dávnejšie, že toto už neplatí, našťastie ja som to nemusela nikdy využiť.

maranco
20. máj 2025
@melanta

@maranco tak potom ok, čítala som tu niekde v diskusii dávnejšie, že toto už neplatí, našťastie ja som to nemusela nikdy využiť.

@melanta § 92 zákon o bankách 483/2001

mariaaaaa
20. máj 2025

ja v prima banke pracujem a ver tomu, že takuto info ti nikto nedá... už len preto, že ak ťa práca v banke niečo naučí, tak že ľuďom fakt nemôžeš veriť.... a inak platí info od @maranco .... akurát vrátenie platby je za poplatok tak si zrátaj, či sa oplatí

maranco
20. máj 2025

Od 9.10.2025 budú banky povinné umožňiť overiť meno majiteľa účtu ešte predtým ako zaplatíš