Ako zistiť preplatok na daniach za 2024?
Ahojte, v ktorom dokumente a v ktorom riadku zistim, ci mam preplatok na daniach za 2024? Zamestnavatel mi vystavil 4 dokumenty, vobec sa v tom nevyznam.
Dakujem
Tak najprv nám povedz ze ako sa tie dokumenty volajú
Kazdych 5 minut ta ista tema... dnes sa s tym roztrhlo vrece asi 😀😀... bud sa opytaj zamestnavatela, ja som sa tak pytala a bolo mi pekne vysvetlene alebo poskroluj trochu nizsie a najdes... posielam aj link
@sweet20 dakujem, ak ten clanok spravne chapem, tak vyska preplatku = preddavky minus zaplatena dan.
+/- ano, tak.
Logicky na to chod... tak ako je preplatok pri elektrine napr. Ked si zaplatila viac ako si mala , tak ti vratia
@sweet20 ved hej, ale oni tie udaje pomenuvaju vyrazmi, ktorym ja vobec nerozumiem 😀 napr. preddavok - co to preboha je?
Noo a keďže nerozumieš slovu preddavok tak to si ideš sama vypisovať daňové priznanie?
@janai1 nie, poukazat 2% 😘
Ja som uz radsej ticho.. a k tymto kazdym pat minutovym temam, ktore sa tu zobrazuju ani nic uz nenapisem... na zobrotu..
Tak potom prečo riešiš to aký máš preplatok? Veď to spolu nijako nesúvisí.
A mimochodom v tom prípade pozeráš na Ročné zúčtovanie a suma preplatku je uvedená v riadku "daňový preplatok"
2% sa daju darovat zo zaplatenej dane a nie z preddavku... staci len napisat do googlu ako darovat 2 percenta... alebo ist na tu stranku , komu chces darovat a vsetko je tam kraaasne vysvetlene..
Na poukázanie 2och % potrebuješ Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov... a Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane... (teda ak si zamestnanec)
Ako už bolo spomenuté, preplatok na dani tu nehrá žiadnu rolu.
@caramellka lebo ked uz robim tie 2% a mam vsetko pootvarane, tak chcem rovno zistit, aky mam preplatok 🙂
Ved v tom riadku je to doslova napísané a dokonca 2x lebo ešte tam je riadok "Zamestnávateľ vyplatí zamestnancovi"
Ja teraz celkom nerozumiem, ty si robíš daňové priznanie teda, či máš Ročné zúčtovanie od zamestnávateľa? V Ročnom zúčtovaní máš v riadku 21 - Daň na úhradu/Daň. preplatok...
ved posli udaje pozrieme sa, prekry osobne udaje
preddavok - suma, ktorú uhradíš dopredu, niečo ako záloha, ktorá sa potom zúčtuje a výsledok je preplatok (zaplatila si preddavkovo viac ako si mala) alebo nedoplatok

jezis to neni napisane len tak v nejakom riadku. mas zaklad dane, od neho s odrataj odpocitatelnu polozku, z toho co ti vyjde vypocitas dan a od nej odrata zaplatene preddavky. a to je to co ti vratia, to niie je napisane v ziadnom riadku.