icon

Ako živnostník získať väčšiu pôžičku?

3. dec 2024

Ahojte. Je možné si zobrať ako živnostník väčšiu pôžičku ? ( okolo 200 000) príjem mám taký že dane platiit nemusím , daňové priznanie podávam pravidelne. Ako to prosím prebieha keď som živnostník? Každý mesiac vypisuje FA za ktoré mi prídu peniaze.

belle_vie
3. dec 2024

Co myslis pod pojmom, prijem taky, ze dane platit nemusis? Ze si zivnostnik, ktoreho rocny obrat je pod 49 tis., ktory nie je platca dph? Alebo ze si zivnostnik s prijmom pod 5000 rocne, ktory dane vobec nemusi platit?
Alebo neplatis dane skrz danovy bonus na deti?

Kazda z tychto situacii predpoklada uplne iny prijem a teda aj sancu dosiahnut taku hypo.

autor
3. dec 2024

@belle_vie pod 49 tisíc

belle_vie
3. dec 2024

@belle_vie tak je to vysoko pravdepodobne, ze dostanes. CSOB posudzuje zivnlstnikom najvacsie % obratu ako cisty prijem, skus sa tam spytat.

autor
3. dec 2024

@belle_vie ďakujem

janulikt84
5. dec 2024

Pôžička 200 000 nie - hypotéka možno...podnikateľský úver nie...

autor
5. dec 2024

@janulikt84 bola myslená hypotéka 🙂

janulikt84
5. dec 2024

Tak potom áno...a teda trebalo by viac informacii...

autor
5. dec 2024

@janulikt84 akých?

janulikt84
5. dec 2024

Vidiet DP - vek - ucel uveru - rodiny stav - deti- ine zaväzky.....

autor
5. dec 2024

@janulikt84 23rokov, kúpa bytu , slobodný, žiadne deti, žiadne iné pôžičky

simca06022011
5. dec 2024

no.. v prvom rade je podstatne kto ide kupovat a co... ak ty ako szco, chces na seba ako FO, kupit nehnutelnost na seba = na hypoteku, treba ist do banky a spytata sa. Riesi sa obrat, danovy zaklad = vsetko. Ale napr. my mame na szco dane platene, obrat 800-1000t a napr v tatre mojho chlapa ani ako spolurucitela s takym danovym nezobrali, ze szco neriesia (co som ostala ako obarena, lebo prave cez TB sme tu nehnutelnost, co sme checli refinancovat kupovali, rovnake obraty a vsetko a klient som tam vip stale).. na druhej strane, csob mala ziadost spracovanu viac menej hned a nebol problem. Rovnkao prima nemala problem ziadny.
Treba sa spytat rovno v niektorej banke a uvidis, nie dat ziadost este, ale informovat sa... Su dolezite presne udaje, nie len cca, kontroluju platenie odvodov tiez.