icon

Ako zmeniť SIPO inkaso?

ankasem
10. jan 2019

Ahoj, ako si zmenim SIPO aby som ho platila z IB ? priamo v banke ci treba obehat a priamo v pobocne distribucnej siete ziadat o uhradu z uctu ?

dominika6
10. jan 2019

@ankasem
Stačí podať na ktorejkoľvek pošte správne vyplnené tlačivo „Mandát na inkaso v
SEPA“, kde uvediete účet, z ktorého má Slovenská pošta platby strhávať. Platba
bude prebiehať automaticky a každý mesiac vám bude doručený informatívny doklad
s rozpisom platieb. Ak podáte „Mandát na inkaso v SEPA“ na pošte do 20-teho v
mesiaci, platba z účtu vám bude zrealizovaná už nasledujúci mesiac.

ankasem
autor
10. jan 2019

@dominika6 dakujem

freiwaldova18
10. jan 2019

@ankasem ja som y

e1i
10. jan 2019

@ankasem ,@dominika6. A nejde skor autorke o to aby neplatila zvysenu sadzbu na SIPE? Ja som aj plynarom aj rtvs napisala ze chceme prejst na platbu prevodom a sipo zrusit a poslali mi cisla uctu a variabilne symboly. Zadala som trvale prikazy a budeme platit tak.

evittam
10. jan 2019

@e1i Ja taktiež.
@dominika6 Nikam chodiť nemusí a ani robiť to co pises.
@ankasem Staci mailom požiadať tie spoločnosti, ktorým platis cez SIPO o zmenu platieb na platby prevodom. A hotovo.

ankasem
autor
10. jan 2019

@evittam dakujem

betka22betka
4. feb 2019

@dominika6 ja som tak spravila, poslali mi zo Slov.pošty list, že "Súčasne Vám odporúčame, aby ste si vo svojej banke povolili inkaso pre uvedenú referenciu mandátu (UMR) a kreditora (CID). " neviem ako sa to robí. Napísala som do mojej sporiteľne, oni mi zas napísali dlhý list, čo mám robiť. Vôbec tomu nerozumiem. mohla som platiť radšej na pošte.

adebi
29. jún 2020

@e1i idem pekne poprosiť, a musela ste ísť osobne aj na postu zrušiť SIPO???? ci ste len ziasala SSE, SPP, RTVS

e1i
29. jún 2020

@adebi nebola som nikde, iba cez call centra obvolala co sa tak platilo a na ďalší mesiac už sipo neprišlo.

adebi
30. jún 2020

@e1i ďakujem