icon

Ako zrušiť možnosť debetu v Slovenskej sporiteľni?

alofinka
19. jún 2025

Mam Slsp kde je možnosť ísť do debetu, nedá sa táto ponuka zrušiť, je to stali kolobeh, príde výplata vyrovnám Debet, pred výplatou zasa do debetu, neviem sa z toho dostať, začarovaný kruh, však čo pôjdem do debetu výplatou to vyrovnám, rozmýšľam zrušiť účet alebo inú banku neviem

la_dolce_vita
19. jún 2025

Kym debet nevyrovnas, ucet ti nezrusia.

6mia6
19. jún 2025

Debet nezáleží od banky, mám slsp a nemám povolený debet. Skoc do banky alebo pozri internetbanking

januska12323
19. jún 2025

Nauč sa hospodáriť a nebudeš chodiť do debetu aj keď tú možnosť máš.

melanta
19. jún 2025

Vyrovnaj debet a zruš ho. Nie je potrebné rušiť účet ani meniť banku. Mať možnosť debetu na účte nie je povinnosť. Podľa mňa si ho vieš zrušiť aj sama cez apku. Ak nie, na pobočke ti ho zrušia. Ale musíš ho vyrovnať samozrejme.

zitaje
19. jún 2025

To sa volá povolené prečerpanie, nie? Nedá sa ti to vypnúť v internetbankingu? Ak nie, isto to vybavíš na pobočke.

alofinka
autor
19. jún 2025

Možnosť ísť do debetu je v každej banke, keby to aspoň nebolo také jednoduché, ze musím navštíviť banku ze to nepojde cez aplikaciu

januska12323
19. jún 2025
@alofinka

Možnosť ísť do debetu je v každej banke, keby to aspoň nebolo také jednoduché, ze musím navštíviť banku ze to nepojde cez aplikaciu

@alofinka rovnako ľahké je aj neminúť. Daj kartu mužovi keď sa nevieš ovládať.

rozculena
19. jún 2025
@alofinka

@alofinka máme tri účty,ani na jednom to nemám povolené

alofinka
autor
19. jún 2025
@rozculena

@alofinka máme tri účty,ani na jednom to nemám povolené

@rozculena a kde v bankách to nie je povolene

viera27
19. jún 2025
@alofinka

@alofinka hlavne si si povolene precerpanie musela aktivovat ty sama, ono rozhodne nie je automaticky. Zrusit na pobocke.

ekira1
19. jún 2025
@alofinka

@alofinka mám inú banku. Pri zakladaní účtu si si musela aktivovať, nie je to samozrejmosť, ale bonus. V aplikácii si viem sumu upraviť, alebo ho vypnúť. Mám ho roky a ak som sa niekedy dostala do prečerpania, tak šlo o eurá, nie časť výplaty. Takže problém nebude v banke, že ho umožnili, ale v niečom inom. Pozri si aplikáciu a nastavenia účtu.

biba_18
19. jún 2025

celkom nerozumiem prečo by v slsp nešlo zrušiť precerpanie. povolené prečerpanie nie je povinné…

ivuska027
19. jún 2025

Ja som mala debet 24 rokov nastaveny, ani jediny raz som to nevyuzila. Vlani som ho zrušila. To nie je o debete, ale o tom, že minieš aj to, čo si nezarobila. Treba sa naučiť hospodáriť.

melanta
19. jún 2025
@alofinka

@alofinka kde to nie je povolené? Každá banka má možnosť mať povolené prečerpanie a každá banka má aj možnosť ho nemať. Ani v SLSP ho nemusíš mať. Ak ho máš, tak iba preto, že si to akceptovala. Ak ho nechceš, v aplikácii ho zrušíš a už do debetu nebudeš môcť ísť. Pár klikov a nemáš ho.

matusformanek
19. jún 2025

@alofinka nemyslite skôr kreditnú kartu?