icon

Ako zrušiť účet vo VÚB bez návštevy pobočky?

13. feb 2026

Ahojte. Rada by som si zo súkromných dôvodov zrušila účet vo VÚB. Nemám však čas ísť na pobočku a takisto nemám žalúdok počúvať, prečo si účet nerušiť, som povaha, ktorá sa nechá na všeličo zlomiť (priznám si to, preto sa napr. bankám vyhýbam).
Moja otázka znie: je tu niekto, kto si rušil účet iným spôsobom ako návštevou pobočky? Vraj sa to dá po notárskomschválení podpisu - ako taká žiadosť má vyzerať (kto touto cestou išiel : písali ste žiadosť vlastným slovami alebo je na to nejaký oficiálny vzor)? Ako dlho schválenie žiadosti trvalo zo strany banky? Sú za to účtované nejaké poplatky? vďaka

rozculena
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
13. feb 2026

@anonym_autor k notárke máš čas ísť a do banky nie?

saraxyz
13. feb 2026
@sasa1310

@sasa1310 aj si si prečítala dôvod, prečo tam nechce ísť?

anonym_9462ef
13. feb 2026
@sasa1310

@sasa1310 načo máš blbé pripomienky. si prečítaj dôvod.

motylik2559
13. feb 2026

@anonym_autor Ahoj nezmestil sa mi cely obrazok, ale ako prva veta je, ze vo VUB je mozne ucet zrusit okrem pobocky...a zvysok je v obrazku, snad ti to pomoze🙂

anonym_a03b42
13. feb 2026

Keď podpíšeš žiadosť elektronickým podpisom z občianskeho je to písomná žiadosť a vtedy nepotrebuješ overovať podpis na obecnom úrade alebo u notára.
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

anonym_0202ee
14. feb 2026

Ja som rusila asi polroka dozadu, na zak. linke mi povedali ze musim prist osobne, ale uplne bez problemov, ani naznak prehovarania. Ani len na dovod sa ma nespytali.

1miriama1
14. feb 2026

Nemas niekoho blizkeho z rodiny alebo kamaratov, kto by isiel s tebou a "daval pozor" na teba? Akosi sa neviem lepsie vyjadrit, ale proste budes mat v tej osobe moralnu podporu. Ja som kedysi rusila ucet v slsp a musela som absolvovat aj telefonat s nejakym ich oddelenim. Ja teda nemam problem povedat nie, ale neznasam, ked to musim opakovat 100x, potom som zbytocne podrazdena na ludi, ktori za to ani nemozu, takze v tomto chapem tvoju frustraciu. Ja som toto riesila asi 10 rokov dozadu, neviem, ake je to teraz, ked si nechces preniest ucet, ale mozno pritomnost blizkej osoby by ti pomohla psychicky. 🙂