Ako zrušiť životné poistenie pri sťahovaní do zahraničia?
Dobrý deň, známa si založila životne poistenie cez spoločnosť OVB (generali) avšak bolo jej ponúknuté iné výhodnejšie nakoľko sa sťahuje do zahraničia a vraj si toto zrušiť nemôže. Riešiť to priamo cez Generali? Alebo sa to neplatením zruší automaticky ?
Ďakujem
V prvom rade si prečítať Podmienky zrušenia v zmluve, ktorú podpísala a potom riešiť s Generali
Zmluva je podpísaná s Generáli nie so sprostredkovateľom
Ak zruší skôr zmluvu tak sprostredkovateľ nedostane províziu, preto bude tlačiť aby nezrušila. OVB sú klamári
https://www.youtube.com/watch?v=9z3-PatLnsYAk zruší skôr zmluvu tak sprostredkovateľ nedostane províziu, preto bude tlačiť aby nezrušila. OVB sú klamári
@maranco no spostredkovatel tvrdí, že to nejde a jednoducho sa to zrušiť nedá.
Zmluvu zruší klasicky výpoveďou, 6 týždňova lehota. Ak prestane platiť, tak zmluva sa zruši po 3 mesiacoch sama. Ale tie 3 mesiace musí potom doplatiť. Podpísala zmluvu s Generali, OVB je iba sprostredkovateľ
Všetko sa dá zrušiť, sprostredkovateľ nechce prísť o províziu, preto sa to podľa neho nedá.
Nech si poriadne prečíta zmluvu, sú tam podmienky odstúpenia, záleží aj na tom kedy ju uzavrela / má nárok aj na vrátenie poistného, ktoré už zaplatila, ak vypovie do 30 dní od uzavretia /
To si naozaj nevie precitat zmluvu a bude verit sprostredkovatelovi s ktorym ju ani nepodpisala? Ja ked mam zmluvu, ktoru chcem ukoncit a je jedno aku, ci najom, poistenie, praca... tak ako prve zoberiem do ruk zmluvu a az ked v nej niecomu nerozumiem tak to dalej riesim ako sa to ustanovenie v zmluve da vylozit. My tu nemame odkial vediet ako to ma urobit ked nevieme kedy podpisala zmluvu, ake ma tam podmienky jednoducho nic. Vo vacsine poistnych zmluv je potrebne podat vypoved aspon 6tyzdnov pred uplynutim poistneho obdobia avsak to je jeden zo sposobov ako ukoncit v istej lehote po podpise sa da aj odstupenim od zmluvy, dohodou na ktoru musi pristupit aj poistovna...
Samozrejme , ze sa to da , on len nechce prist o peniaze... posles 6 tyzdnov pred tym vypoved, ktoru si vies vygenerovat aj online... a ti pride domov papier, ku ktoremu dnu to rusia... bude tam napisane napr. Ze ti rusia ku 1.6. , tak do 1.6. To musis platit, lebo potom ti mozu poslat papier, ze eviduju neuhradene poistne.. poslem ti link
https://www.netfinancie.sk/vypoved-poistnej-zml...
Ak si to uzatvorila pred dvoma mesiacmi, cize len raz si zaplatila... mozes zrusit s tym, ze ti vratia poistne... ak to bolo do zadu vuac ako 2 mesiace od zalozenia , tak vyberies moznost odstupenie od zmluvy... pekne ti to vygeneruje pdf a posles to.. a je to .. nic zlozite..
Skoda, ze presne takito "sprostredkovatelia" robia zlu reklamu , dobrym financnikom... ale co uz
Skoda, ze presne takito "sprostredkovatelia" robia zlu reklamu , dobrym financnikom... ale co uz
@sweet20 viem, ze to nieje problém klienta ale ak musí vrátiť sprostredkovatel províziu a ma byt ďalší mesiac bez príjmu, tak sa uchyluje k takýmto veciam. Nieje to správne, na druhej strane ani ten sprostredkovatel neurobil nič zlé, uzavrela sa dobrovoľne zmluva, kde sa druhá strana rozhodla platiť pravidelne poistné. A zrazu si zmyslí, ze to nechce. A sprostredkovatel musí znášať stratu, pritom iba urobil klientovi službu, nič viac.
@sweet20 viem, ze to nieje problém klienta ale ak musí vrátiť sprostredkovatel províziu a ma byt ďalší mesiac bez príjmu, tak sa uchyluje k takýmto veciam. Nieje to správne, na druhej strane ani ten sprostredkovatel neurobil nič zlé, uzavrela sa dobrovoľne zmluva, kde sa druhá strana rozhodla platiť pravidelne poistné. A zrazu si zmyslí, ze to nechce. A sprostredkovatel musí znášať stratu, pritom iba urobil klientovi službu, nič viac.
@mischy00 tak bohuzial... to je riziko povolania.. to mate to iste , ako ked nejaky architekt nakresli nieco, tiez nemusi to ten klient nakoniec zobrat a mal s tym pracu... treba robit tak, aby neboli storna ... co ti mam k tomu viac povedat
@mischy00 tak bohuzial... to je riziko povolania.. to mate to iste , ako ked nejaky architekt nakresli nieco, tiez nemusi to ten klient nakoniec zobrat a mal s tym pracu... treba robit tak, aby neboli storna ... co ti mam k tomu viac povedat
@sweet20 áno, vždy je riziko.....pracovať tak aby neboli storna sa nedá úplne vylúčiť, pretože nikdy nevieš čo sa môže stať a prečo klient zrazu prestane mať záujem. Ale to už iba na okraj toho, že ani ten poradca nemusel byť automaticky zlý, robil si len svoju prácu.
Architekt mal s tým prácu, áno ale nemusí vrátiť peniaze, lebo žiadne nedostal. Hnevá ho iba ten čas a energia co do toho dal.
@sweet20 áno, vždy je riziko.....pracovať tak aby neboli storna sa nedá úplne vylúčiť, pretože nikdy nevieš čo sa môže stať a prečo klient zrazu prestane mať záujem. Ale to už iba na okraj toho, že ani ten poradca nemusel byť automaticky zlý, robil si len svoju prácu.
Architekt mal s tým prácu, áno ale nemusí vrátiť peniaze, lebo žiadne nedostal. Hnevá ho iba ten čas a energia co do toho dal.
@mischy00 ja tomu rozumiem co pises... ale autorka sa na ine pytala... tak som odpovedala, ze zrusit sa to da, staci poslat vypoved

Na 100% v zmluve to ma uvedene ako zrusit a ake su podmienky takze treba precitat zmluvu. Kazda poistovna ma ine podmienky.