icon

Aktuálne časy schválenia hypotéky

8. apr 2025

Ahojte. Tie co ste vybavovali hypoteku nedávno - februar 2025 a neskor, kolko vam trvalo schvalenie, od podania dokumentov banke? Je to este nejako ovplyvnene problemami s katastrom alebo su to uz standarne lehoty? Pocula som ze banky teraz toho maju velmi vela. Viem ze kazdy ziadatel je individualny pripad, ale tak aspon pre prehlad. Dakujem.

denkabemommy
8. apr 2025

Po dodaní úplne všetkých dokumentov, to bolo za 3 dni schválené vo februári. Do 5 boli peniaze - kvôli víkendu

nynia
8. apr 2025

Do tyzdna po dodani vsetkych dokumentov

maninka1974
8. apr 2025

Muž žiadal už mesiac ma schválenú ale peniaze mu neprišli

autor
8. apr 2025

@maninka1974 To je zvlastne, vacsinou ked je schvalena tak peniaze uz uvolnia pomerne rychlo... ja skor toho trvania kym to schvalia sa obavam, ze to nestohneme. Nemate to nahodou cez VUB? Lebo tam konkretne som pocula ze sa caka teraz.

maninka1974
8. apr 2025

Nie tatra banka navysovali sme hypotéku muž behal na kataster do banky skoro 2 mes tento mesiac by už mal platiť viac a žiadne peniaze nemá...nepotrebujem e ich zatiaľ súrne len schválenie prišlo min mesiac

gas1201
9. apr 2025

nova hypo minuly mesiac, hypo schválená v jeden týždeň odkedy sme žiadali, následne peniaze prišli do pár dní odkedy sme my zaplatili 20%. s tým že hneď ako sme podpísali papiere tak som utekal aj na kataster. brali sme z VUB

maninka1974
11. apr 2025

No nakoniec na pozastavili lebo pred bránou je pozemok kde mame prijazdovu cestu patrí urbaru tak nedajú nám...neviem čo tým muž tam ma časť no to nestačí je to par m

autor
15. apr 2025

Tak keby to niekoho zaujímalo, keď bude raz čítať túto diskusiu, tak nám to trvalo od podania žiadosti (kompletnej aj so znaleckým posudkom a všetkým) presne 25 kalendárnych dní. Banka celý čas nepýtala nič, doklady mali všetky.

radlicaaa
6. máj 2025

My sme podávali 16.4 do UB. Do dnešného dňa nič. Máme finančného poradcu všetko rieši za nás,sám nerozumie tomuto procesu. Je to o nervy. SLSP nám dala vyjadrenie do týždňa bohužiaľ nám to ale nevyšlo ako by sme chceli kôli zle vyprecovanému znaleckému posudku. Tak preto ešte čakáme čo UB. Je tu aktuálne niekto kto má podanú žiadosť v UB?

zuzll
31. máj 2025
@radlicaaa

My sme podávali 16.4 do UB. Do dnešného dňa nič. Máme finančného poradcu všetko rieši za nás,sám nerozumie tomuto procesu. Je to o nervy. SLSP nám dala vyjadrenie do týždňa bohužiaľ nám to ale nevyšlo ako by sme chceli kôli zle vyprecovanému znaleckému posudku. Tak preto ešte čakáme čo UB. Je tu aktuálne niekto kto má podanú žiadosť v UB?

@radlicaaa my sme podávali žiadosť 30.4 /finančný poradca/ no do dnešného dňa nič. V tatrabanke nechceli vziať dom na zálohu ktorý chceme kúpiť a teraz čakáme na unicredit. Je to už mesiac a dosť nas súri čas no ani finančný sa nevedel vyjadriť ako dlho to eśte potrvá :/ vy už máte niečo nové?

lilka121
5. jún 2025

My sme podali v slsp žiadosť 28 mája a zatiaľ nič len že znalecký posudok je na supervízii

meriki22
11. nov 2025
@anonym_autor

Tak keby to niekoho zaujímalo, keď bude raz čítať túto diskusiu, tak nám to trvalo od podania žiadosti (kompletnej aj so znaleckým posudkom a všetkým) presne 25 kalendárnych dní. Banka celý čas nepýtala nič, doklady mali všetky.

@anonym_autor VUB 25 dni???