icon

Aký je postup pri vrátení daní na manželku?

roses13
31. jan 2015

Prosim vas aky je postup?musi ist manzek na socialju a poziadat o to,alebo to zamestnavatel ma na starosti?co je k tomu potrebne preukazat?

majusqa77
31. jan 2015

v rocnom zuctovani dane oznaci, ze si chce uplatnit nezdanitelnu cast na manzelku a da k tomu potvrdenia o tvojom prijme

moni244
31. jan 2015

ja som si bola na úrade práce pre potvrdenie, že poberám rodičovský, ten som dala manželovi a on to zanesie ich firemnej účtovníčke, ktorá mu robí daňové priznanie

sunny170
31. jan 2015

Baby a ak som celý rok na rodicaku, príjem 0, koľko vrátia mm? Neviete?

zaneta08
31. jan 2015

Odpocitat si moze zo zakladu cca 3600 eur, okolo 700 eur vratenie, samozrejme musi mat este tolko prijm na odratanie. Nasa mzdarka vravela, ze ziadne potvrdenie netreba, podpisujes na tlacive cestne prehlasenie.

4baby
31. jan 2015

Sunny170 nemala si prijem 0 lebo si brala predpokladam rp a pridavkynie?treba ist na upsvar kde ti daju 2 papiere,potvrdeniat o poberani rp a pridavkov,to zanesie manzel do prace uctovnicke.nam tak vracaju kazdy rokjkolo 600€.to uz dost potesi a pomoze s rozpoctom v marci🙂

liebling98
31. jan 2015

@sunny170 cca 722 € za predpokladu, že ste manželia celý rok.

evita68
31. jan 2015

@4baby absolútne tieto potvrdenia nie sú potrebné

domi1988
31. jan 2015

Baby prosim vas a musime byt manzelia ano? Ked nie sme zobrati tak nic?

kikusik88
31. jan 2015

rodicovksy sa nerata do prijmu, materska uz ano...treba ist na urad prace,vyhladat pani kotra ta ma na starosti podla mena a pytat papier k roc. zuctovaniu dane muzovi do prace ( oni uz velmi dobre vedia na co to je ) a to odovzdat uctovnicke ktora mu to danove robi..mojmu muzovi to robia v praci

maznacik007
31. jan 2015

@domi1988 ano musite byt manzelia inak sa to neda uplatnit

ivinka29
31. jan 2015

ked to tu uz je tak sa spytam aj ja.... kolko moze mm mat prijem , aby nam vratili dane? ci to s tym nema nic spolocne? Myslim, ci je to nejako obmedzene

evittam
1. feb 2015

@ivinka29nezalezi kolko mal prijem tvoj mm,jedine ze by mal minimalnu mzdu a nezrazali mu ziadnu dan-to by mu nemali co vratit. Zalezi,ci si ty mala nejaky prijem a kolko.

kika1987
2. feb 2015

ahojte...ak som bola minulý rok do marca 2014 na materskej dovolenke a doteraz poberám rodičovský príspevok potrebuje manžel aby si na mna uplatnil dan papier aj zo Social. poistovne a aj z úradu práce???

gitusa23
2. feb 2015

ahojte, ja som nastupila na matersku - februar 2014 a mala aj dovolenku cerpanu september a november 2014. Od septembra som na rodicaku. Moze si moj muz uplatnit ten odpocet? Staci mi k tomu papier o prime co mi prisiel z prace? A na dceru sa neda nic ?