Amundi investovanie: Aké sú výhody a nevýhody?
Vysoké vstupné/priebežné poplatky; vo väčšine prípadov ide o klasické podielové fondy, kde sa platí 19% daň z výnosu; nižší výnos v porovnaní s indexovými ETF fondami
namiesto amundi chod do eic
A ako sa to da zrusit?
Vcera mi to zalozili nic som tam este nevlozila .. vstup je tam ze 1000eur ... ze vyska jednoraOvej investicie .. a vysku v poplatku tam mam 287eur. To mi hned aj stiahnu?
Keď kladiete takéto základné otázky, zrejme Vás niekto namotal, podviedol. Len odstúpte od zmluvy. Zákon Vás chráni, práve pre takéto prípady.
@jarka_black ako sa da odstupit od zmluvy? Musi to spravit sprostredkovatel?
Vy osobne. V zmluve to máte napísané, že ako.
@chodec15 moZem poprosit viac info?
prepac ale uzavrela si zmluvu. na investovanie nie uplne malej sumy a nedostala si informacie zakladne? ziadne porovnanie fondov preco prave amundi je pre teba top? uzatvarala si si to sama?
@amonet nuzatvarala som to sama ale fin. Poradca. Da sa to zrusit.. ? Bez poplqtku?
Amundi je jedna z tých drahších investičných možností, obzvlášť ak sa jedná o podielové fondy, ktoré so sebou nesú vyššie poplatky a hlavne nemajú časový test, tj. je potrebné výnos zdaňovať. Vhodnejšie pre teba budú indexové ETF ak máš samozrejme plán investovať dlhodobo - 20, 30... rokov. Na toto je pre teba vhodné EIC cez sprostredkovateľa (aj tu bacha na poplatky), keďže si začiatočník, prípadne naozaj venovať tomu čas a začať sa v problematike inestovania vzdelávať. V realite stačí vybrať 1-2 indexové ETF a posielať každý mesiac sumu, tým docieliš tzv. pasívne investovanie a budeš vkladmi priemerovať nákupnú cenu, o zvyšok sa postará trh a čas.
da sa to zrusit, aktualne poplatky administrativne mas v zmluve alebo na webovom sidle spolocnosti
@jarka_black no nasla som len ziadost o spatny odkup. 🤷♀️ ja som tam este nic nevlozila. 🤷♀️
Nie spätný odkup. Odstúpenie od zmluvy v zmysle zákona. Keď tak mi napíšte.
@milosbubniak dobrý deň, viete mi prosím poradiť ohľadne AMUNDI?
@septenpunctata kľudne

nevyhody su poplatky