Amundi investovanie: Aké sú výhody a nevýhody?
Vysoké vstupné/priebežné poplatky; vo väčšine prípadov ide o klasické podielové fondy, kde sa platí 19% daň z výnosu; nižší výnos v porovnaní s indexovými ETF fondami
A ako sa to da zrusit?
Vcera mi to zalozili nic som tam este nevlozila .. vstup je tam ze 1000eur ... ze vyska jednoraOvej investicie .. a vysku v poplatku tam mam 287eur. To mi hned aj stiahnu?
Keď kladiete takéto základné otázky, zrejme Vás niekto namotal, podviedol. Len odstúpte od zmluvy. Zákon Vás chráni, práve pre takéto prípady.
prepac ale uzavrela si zmluvu. na investovanie nie uplne malej sumy a nedostala si informacie zakladne? ziadne porovnanie fondov preco prave amundi je pre teba top? uzatvarala si si to sama?
Amundi je jedna z tých drahších investičných možností, obzvlášť ak sa jedná o podielové fondy, ktoré so sebou nesú vyššie poplatky a hlavne nemajú časový test, tj. je potrebné výnos zdaňovať. Vhodnejšie pre teba budú indexové ETF ak máš samozrejme plán investovať dlhodobo - 20, 30... rokov. Na toto je pre teba vhodné EIC cez sprostredkovateľa (aj tu bacha na poplatky), keďže si začiatočník, prípadne naozaj venovať tomu čas a začať sa v problematike inestovania vzdelávať. V realite stačí vybrať 1-2 indexové ETF a posielať každý mesiac sumu, tým docieliš tzv. pasívne investovanie a budeš vkladmi priemerovať nákupnú cenu, o zvyšok sa postará trh a čas.
da sa to zrusit, aktualne poplatky administrativne mas v zmluve alebo na webovom sidle spolocnosti
@jarka_black no nasla som len ziadost o spatny odkup. 🤷♀️ ja som tam este nic nevlozila. 🤷♀️

nevyhody su poplatky