Bankomat zadržal kartu: Čo robiť ďalej?
Bola som vcera vecer ze si vyberiem peniaze z karty po asi 2 rokoch, zadala som zly Pin a zadrzalo mi to kartu, co mam robit? banka bola zatvorena a nezdvihali uz, staci ked dnes pridem s obcianskym a poviem co sa stalo?
Ked je karta platna pride ti po par dnoch postou, do banky zbytocne budes chodit, oni neotvoria bankomat aby ju vybrali
@viestta ja som tiež vošla do banky a pani otvorila bankomat a z vnútra mi kartu podala
@autor
Mne takto zadržalo kartu s tým,že karta je neplatná,aj keď mala platnosť cca tuším ešte rok. Volal som do banky,kde mi vysvetlili že iba niektoré bankomaty sú vo vlastníctve VÚB a ostatné sú partnerskej spoločnosti. Kým s VÚB bankomatu by mi kartu vedeli poslať naspäť,v partnerskom sa automaticky karta znehodnotí a musím požiadať o novú za poplatok. Čiže som bez vlastného zavinenia žiadal o novú kartu za tuším 10€.
Už existujú aj bezkontaktné bankomaty kde stačí len priložiť kartu/mobil, treba si všímať symbol (akoby WiFi) a tak nehrozí zadržanie karty, alebo skopírovanie magnetického pásika.
@maranco Maju ale to je nic moc riesenie. Tak ci tak musi byt karta platna / neblokovana a kto chce vybrat peniaze tak ju musi mat pri sebe (ci uz fyzicku ci elektronicku). To co ma TB je super v tom ze peniaze moze vybrat aj ten co nema kartu - napriklad zena je na nakupe a ma zabudnutu penazenku, ci ma vybity mobil alebo kartu v mobile nema a vola z nejakeho pozicaneho, mozes detom takto dat vybrat ked su niekde na vylete, kamaratom ked nieco chces kupit co su na ceste k tebe...
Ja som raz zabudla PIN a pani v banke povedla ze mam skusat na bankomate mozno si spomeniem. Ked zoberie kartu tak mi ju da. Spomenula som si na 8. pokus. Pani mi bola 2 x vybrat kartu z bankomatu na banke. Asi zalezi od personalu.
Ak nevies vybrat cez mobil, v nasej banke daju novu kartu okamzite. Nie je na nej napisane meno, ale funguje hned. Ale to je Tatra banka, tam ide vzdy vsetko

Samozrejme.