icon

Bankový účet - spoločný výber partnerov

21. feb 2023

Ženy,má nejaká banka taký typ účtu,že peniaze z neho môžu majitelia - manželia vybrať len spolu,nie aj každý osobitne? Ide mi o to,aby som spoločné financie ochránila pred mužom bez zrušenia BSM. Či nič také neexistuje?

zmrzlinka2021
21. feb 2023

Mozno nechapem, ale ak mas vlastny ucet, v banke za teba nemoze vytahovat peniaze ani manzel.

mable123
21. feb 2023

Našetri si hotovosť a raz za pol roka ich vlož na bankový účet svoj, pred prípadným rozvodom vyberieš a povieš že Ti ich Tvoja rodina dala a je 😉

nikaeli
21. feb 2023

Účet je iba na jedno meno a buď dáš partnerovi právo s ním narábať, alebo nie. Ty chceš, aby na váš spoločný účet posielal manžel peniaze a nechceš, aby s nimi mohol manipulovať? nerozumiem.....

My máme spoločný účet, majiteľom som ja, disponujeme obaja, obaja máme kartu a prístup do e.bankingu. Posielame naň mesačne obaja rovnakú sumu a používame ho na všetky spoločné výdavky na domácnosť, stravu, hygienu, rôzne poplatky deťom, atď. Plus každý má svoj vlastný účet, kde mu chodí výplata a rieši si svoje osobné výdavky 😉

doriiis
21. feb 2023

Ak mu nedáš dispozičné právo alebo kartu do ruky,tak nemôže vybrať tak či tak nič.

autor
21. feb 2023

Nie,baby,nič z toho,čo ste napísali,som nemyslela.
Pred časom som tu čítala,že v nejakej banke je možné založiť spoločný účet,kde by boli obaja rovnocenní majitelia. Chceli by sme na takýto účet vložiť 10 tisíc "na horšie časy".

aculy
21. feb 2023

Myslím, že v každej banke sa to da. Založíte s manželom účet, a dáte podmienku, že je mizne z neho vyberať iba za prítomnosti oboch majiteľov úctu (pri výbere musia byt oba podpisy). My sme tak bežne robili, keď som pracovala v banke

petamich
21. feb 2023

nie neda, spolocny ucet viacerych majitelov pre FO uz banky neposkytuju (snad mam aktualne info), majitel je iba jeden a dava dispozicne opravnenie inej osobe - ktore ako majitel vies kedykolvek zrusit ale pred neocakavanym vyberom ta to neochrani

hellwant
21. feb 2023

@petamich Tiez mam take info, ze uz sa to neda

autor
21. feb 2023

O dispozičnom práve k účtu samozrejme viem,len som mala záujem o taký typ účtu,ako písala @aculy.

autor
21. feb 2023

Inak,admini mi zmenili názov diskusie,aj keď neviem,prečo...

opica_skorica
22. feb 2023

Spolocny ucet (dvaja spolumajitelia, nie majitel a disponent) ma uz jedine mbank:
https://www.mbank.sk/blog/post,816,je-spolocny-...

autor
22. feb 2023

@opica_skorica Ďakujem, presne toto som hľadala 👍

opica_skorica
22. feb 2023

Rado sa stalo.

volterra
22. feb 2023

@opica_skorica Spoločný účet v mBank ale nerieši problém autorky otázky. S prostriedkami na Spoločnom účte v mBank disponuje každý spolumajiteľ samostatne. To znamená, že výber môže urobiť ktorýkoľvek spolumajiteľ aj bez prítomnosti druhého spolumajiteľa.

opica_skorica
22. feb 2023

@volterra to ju ochrani iba ucet, kde bude ona sama.

volterra
22. feb 2023

@opica_skorica no veď to je hádam jasné.😉

nikaeli
22. feb 2023

autorka my máme spoločný účet práve v M.bank a platí to, čo som napísala vyššie.. čiže prístup k financiám máte obaja rovnako 🤷🏻‍♀️