icon

Blokovanie peňazí na účte

hml_lenka
3. máj 2025

Ahojte, vedel by niekto poradiť. Pri ukončení podnikania vlani v decembri sme zabudli zaplatiť jednu splátku SP - 200 eur. Teraz nám boli na účte zablokované prostriedky kvôli tomuto, ale až do výšky 600 eur - je to normálne? Rozhodnutie zo SP ešte nemáme. Ďakujem.

nafka0483
3. máj 2025

@hml_lenka Ano, suma dlhu sa pravdepodobne navysila o: pokutu za omeskanie, platene upomienky, trovy exekutora a pod. - nemusi sa vsetko z toho vztahovat na tvoj pripad.

hml_lenka
autor
3. máj 2025
@nafka0483

@hml_lenka Ano, suma dlhu sa pravdepodobne navysila o: pokutu za omeskanie, platene upomienky, trovy exekutora a pod. - nemusi sa vsetko z toho vztahovat na tvoj pripad.

@nafka0483 ale keď sme volali do SP tak vraveli že to ešte nie je exekúcia iba blokacia za dlh ktorý je stále 200 eur. Neexistuje že poplatky by boli 400 eur.

zic
3. máj 2025
@hml_lenka

@nafka0483 ale keď sme volali do SP tak vraveli že to ešte nie je exekúcia iba blokacia za dlh ktorý je stále 200 eur. Neexistuje že poplatky by boli 400 eur.

@hml_lenka ak tam uctuju za kazdy den omeskania, tak to asi mozne je... skus na nete pozriet pokuty presne za to ... nejake pdf som nasiel, ale riadok po riadku sa mi to nechcelo citat

hml_lenka
autor
3. máj 2025
@zic

@hml_lenka ak tam uctuju za kazdy den omeskania, tak to asi mozne je... skus na nete pozriet pokuty presne za to ... nejake pdf som nasiel, ale riadok po riadku sa mi to nechcelo citat

@zic ide o to že mne pani v sp povedala že dlh vyšší nie je.

nafka0483
3. máj 2025
@hml_lenka

@zic ide o to že mne pani v sp povedala že dlh vyšší nie je.

@hml_lenka No a nevysvetlila ti potom preco je blokovanych viac penazi? Nie je taky nedoplatok nahodou priamo exekucnyn titulom?
V banke ti dali ake oficialne stanovisko - na zaklade coho su peniaze zablokovane? Exekucia?

mariaaaaa
3. máj 2025

Nemas na ucte nastavene povolene precerpanie? Lebo ak je exe tak automaticky sa blokuje aj cele povolene precerpanie napr 200 € pre SP + 400 € povolene precerpanie.... ale ako nahle sa exe poriesi tak precerpanie sa zase povolí