icon

Bude mi priznaný daňový bonus za február 2025?

3. mar 2025

Prosim o radu:

Dala som si vyplatit danovy bonus za rok 2024 na dcerku. Vyplacany bude teraz vo vyplate za februar 2025.
Ratam, ze to bude tych 12mesiacov x 140€.

Ja zarobim cca 1400 € v cistom.

Od noveho roka - januara 2025, som si dala vyplacat danovy bonus raz mesacne - je to tych 100€.

Otazka na Vas: Vo vyplate za februar 2025 budem mat
Cistu mzdu cca 1400€
Danovy bonus za rok 2024 na 1 dieta 12 x 140€
100€ danovy bonus za februar 2025

Kedze budem mat cisty prijem okolo 3000€ teraz za februar, tych 100€ mi uz asi tazko vyde za februar 2025? Zarobim privela na danovy bonus, aby mi vysla aj ta stovka za februar? Bude sa mi to kratit alebo nedostanem vobec nic?

Dakujem !!!

doriiis
3. mar 2025

Pri takomto prijme už budeš platiť aj ,,milionársku daň".Opravte ma niekto ak sa mýlim.
Pre toto sa neoplatí dávať daňové priznanie robiť zamestnávateľovi.Keby si si ho podala sama,peniažky ti prídu bez problémov na účet niekedy v období april- máj a aj v práci by bolo všetko ako doteraz.

lenka_da
3. mar 2025

Daňový bonus za rok 2024 sa ti vyplatí na základe ročného zúčtovania. S tvojou hrubou mzdou nijako nesúvisí, takže ti nijako neovplyvní nárok na daňový bonus v mesiaci február.

autor
3. mar 2025

@doriiis Preco pri takomto prijme? U nas v robote to budem mat v marcovej vyplate (vyplatá za februar) - cakam ju tento tyzden.

Otazka bola, ci z tej stovky za februar uz nedostanem vobec nic,lebo ma to dost stve, ze to Fico takto nastavil a mam na nho alergiu.

autor
3. mar 2025

@lenka_da Dakujem velmi pekne. Lebo som sa uz strachovala, ci to neostane statu. Lebo mi ma prist na ucet cez 3000€ aj s tym danovym bonusom za cely rok 2024.

petamich
3. mar 2025

Ak by si aj v jednom mesiaci nesplnila narok, tak v rocnom zuctovani by ti to potom vyslo 🙂 kazdopadne vyplatenie danoveho bonusu za rok 2024 nijakym sposobom neovplyvni jeho vysku a priznanie za februar 2025.

doriiis
3. mar 2025

Neboj sa ...100 € dostanes
A keby si aj nie,tak ho znova dostaneš pri najbližšom daňovom priznani

petamich
3. mar 2025

@doriiis milionarsku dan platit nebude, lebo danovy bonus nie je zdanitelny prijem, dan sa plati z hrubej mzdy (danovy bonus a jeho vyplatenie s tym nesuvisi, kedze to jej "len" vyplatia)

autor
3. mar 2025

@doriiis Uvidim. Len ma uz vselico napada. Takto ma napadlo sa informovat. Dakujem. Sama uvidim az na vyplatnej paske.

doriiis
3. mar 2025

@petamich ....ďakujem za vysvetlenie.

lilianka28
3. mar 2025

Ako už bolo spomenuté vyššie, ročne zúčtovanie nemá nič spoločné s DB vyplácaným v aktuálnom mesiaci.
Len ťa musím opraviť v tom, že nárok na DB sa neposudzuje z čistej mzdy, ale z HRUBEJ.

autor
3. mar 2025

@petamich Dakujem. Nevedela som, ze to sa nedani. Resp.som si to myslela, ale nebola som si ista.

jozinzbazin22
3. mar 2025

Ja som tiez zvedava v piatok,pasku budem mat snad uz vo stvrtok,tak uvidim kolko mi vratia dane za 5m odbrobenych.No mnohi u nas budu plakat,hlavne casti nadcasari.Mne staci nedela poobedna smena nadcas.Aj to je uz vela 6 poobednych za sebou.
Inac aj u nas je danovy bonus zvlast,a hruba mzda zvlast na paske,danovy bonus mame v casti odvody,cize su mensie.

autor
3. mar 2025

@jozinzbazin22 Ano, hadam to dopadne k nasej spokojnosti. V tomto state sme len figurky. Je to nastavene tak, aby boli poctivi ludia v strate oproti minulemu roku.

jozinzbazin22
3. mar 2025

Skoda,ze som si nepozrela lepsie z predoslej roboty,na danove baby by mi aspon ako tak vedeli povedat,kolko mi z 2m odstupneho a preplatenej dovolenky vratia dane,alebo ja este budem platit.Snad nebudem,ale nasralo by to cloveka,ze realne odrobi 5m v praci a toto odstupne a musim vratit dan.

autor
3. mar 2025

@jozinzbazin22 Ja sa v tomto vobec nevyznam, preto som tu pisala. Vyplata, dane, bonusy, ci to vyde alebo nevyde - to je pre mna spanielska dedina. Radsej necakaj nic dobre a budes milo prekvapena. Zvlast ked sa tie podmienky a pravidla vyplacania menia kazdy rok, podla toho, kto vladne. Hovorim, my sme marionety a oni nas potahuju ako chcu.

autor
9. mar 2025

Dievčatá, tak hlásim, že mi to vyšlo. Celý daňový bonus za rok 2024 a aj za ten február 2025 tá stovka. Informujem Vás a ďakujem veľmi pekne za rady.

jozinzbazin22
9. mar 2025

Super,tesim sa s tebou.Mne vratili 536eur,z toho co som min.rok pracovala,takze aj ja sa tesim,ze mi cinkla vyplata 1950eur.Muzovi napr.buduci mesiac opet danovy nevyjde cely,bude ho mat o dost krateny,tam maju opet premie 540eur,a ja zatial na to nemam narok,az po roku odpracovania,ale nevadi.13,14 plat dostanem.

denisaaaa
17. apr 2025

Dobry prosim vas vie mi niekto povedat kde sa da zitit ledy dostnem danove ?