icon

Bude VÚB banka poskytovať príspevok na hypotéku?

1. dec 2025

Ahojte viete niekto o tom ci bude od noveho roku prispievať VUB banka ten hypotekárny prispevok??? . Alebo ako to bude? Niekde píšu tak niekde tak. Ďakujem . Na mudrlantov niesom zvedavá

doriiis
1. dec 2025

Už zase? Minule si sa už pýtala a pravdepodobne dostaneš dnes take isté odpovede. Nikto nevie, ako to bude po novom roku

slavomira236
1. dec 2025

@anonym_autor dufam ze nie. Kto si ju vzal nech si plati.

anonym_a72a40
1. dec 2025

@anonym_autor
No tak jedine vestica pomoze

petamich
1. dec 2025

Oficialne stanovisko zatial VUB neposkytla a vsetko ostatne su dohady. Kedze by to banka musela financovat "z vlastneho" velmi silne o tom pochybujem. Preco by to robila, to rovno moze znizit sadzby a efekt rovnaky.

anonym_54c71d
1. dec 2025

na to rovno zabudni

autor
1. dec 2025
@doriiis

Už zase? Minule si sa už pýtala a pravdepodobne dostaneš dnes take isté odpovede. Nikto nevie, ako to bude po novom roku

@doriiis ??? Asi tazko moja zlata . Toto je moja prva tema tu o tom vobec na modrom koniku. To ze je tu dalsich XY tem ohladom toho neznamena ze vsetko pise jedna osoba . Sorry ale toto je dost odveci pisat taketo este ked to neni ani pravda ani neviem o kom meleš A vobec tvoja odpoved je k nicomu. 🙂🤞🏻

martinka13
2. dec 2025

@anonym_autor myslíš, že bude splácať Tvoje dlhy? Určite nie. Dosť, že sme sa na ne doteraz povinne skladali my všetci. Už by aj stačilo.

kikulienkadd
2. dec 2025

Pri úroku 3% asi ťažko 🤦‍♀️

stanislavicenka
2. dec 2025

@anonym_autor ja stale premyslam, preco by banka, ktora mi poskytla uver, ktory som si vzala dobrovolne, mi mala prispievat na jeho splatku. Dava ti to zmysel? Mne nie. Keby mas firmu, premyslam, ci by si ty sama niekomu prispievala na nieco😉

katkaseiner
2. dec 2025

Ja tiez verim ze to skončí. Ved ked si kupujem nehnutelnost, mam na vyber dobu fixacie, ten kto nezafixoval, zvýšili sa mu uroky. Ak pravidelne splacas, tak sa istina znizuje a aj tie uroky idu dole...treba sa ale trochu aj snazit, nie cakat pecene kurence padat z oblohy

a_andrejka4
2. dec 2025

Nic nebudu davat, ale tu sa nepytaj tu ta zvozia pod ciernu zem 😀😀😀🫢

anonym_5ad84f
2. dec 2025
@martinka13

@anonym_autor myslíš, že bude splácať Tvoje dlhy? Určite nie. Dosť, že sme sa na ne doteraz povinne skladali my všetci. Už by aj stačilo.

@martinka13 to, čo niekto investoval do štátu, tak nech sa mi to vráti. Ja a ďalší sa tebe tiež skladámr napríklad na dotovanie cien lístkov MHD, vlak,bus alebo aj na tú cestu, po ktorej chodíš autom. Tak troška sa zamysli kto sa komu skladá, lebo v tomto štáte sa všetci na všetko skladajú.

misanthropicdann
2. dec 2025
@anonym_5ad84f

@martinka13 to, čo niekto investoval do štátu, tak nech sa mi to vráti. Ja a ďalší sa tebe tiež skladámr napríklad na dotovanie cien lístkov MHD, vlak,bus alebo aj na tú cestu, po ktorej chodíš autom. Tak troška sa zamysli kto sa komu skladá, lebo v tomto štáte sa všetci na všetko skladajú.

@anonym_5ad84f ten kto si kúpil nehnuteľnosť na hypotéku nech si ju platí.
Prečo sa mame niekomu skladať na majetok, kľudne nech sa moje peniaze použijú na dotovanie nájomných bytov pre finančné slabších ale nie na splácanie ich majetku.

Každý pricetny vie ze úroky môžu ísť hore a nikto priemerne inteligentný nemohol čakať ze úroky budú dlhodobo na úrovni 1-1,5% keď je štandard úrok hypoték 3%.
Prečo sme sa ne skladali na hypotéky ľuďom keď boli hypotéky 6-8% pred 10-15 rokmi?

anonym_233508
2. dec 2025
@anonym_autor

@doriiis ??? Asi tazko moja zlata . Toto je moja prva tema tu o tom vobec na modrom koniku. To ze je tu dalsich XY tem ohladom toho neznamena ze vsetko pise jedna osoba . Sorry ale toto je dost odveci pisat taketo este ked to neni ani pravda ani neviem o kom meleš A vobec tvoja odpoved je k nicomu. 🙂🤞🏻

@anonym_autor vieš ako to bude? Že treba prevziať zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Vezmem si úver, musím ho splácať a nie čakať, že mi bude niekto pomáhať. Nebude. Nie je dôvod

natalka13
2. dec 2025
@anonym_5ad84f

@anonym_5ad84f tak mi prispej aj na tu hypoteku ked mi prispievas na mhd.
To nemozes mysliet vazne to tvoje porovnanie🙈 ak teda nemas 10 rokov

natalka13
2. dec 2025

Autorka co tak opytat sa v banke?

martinka13
3. dec 2025
@anonym_5ad84f

@anonym_5ad84f máš to v hlave trošku popletené. MHD, školstvo,.zdravotníctvo...sú verejné služby platené z daní a odvodov všetkých pracujúcich. Úver je len Tvoj a ja Ti ho splácať nechcem. A ver, že ani banka to robiť nebude. To by sme sa takto mohli skladať povedzme aj na autá, dovolenky.... Keď raz na niečo nemáš, tak si to nekupuj. A ani na úver. To je základná finančná gramotnosť.

anonym_3371e9
3. dec 2025

Nebudu banky si ukrajovat zo svojho zisku,preco by mali.Stat to nedal prikazom,ze musia.Je to dobrovolne.
Paci sa im ako super zarabaju teraz,ved aj tak ludia museli platit plnu sumu hypo,len uz nedostanu od statu ani euro spet.
Tak co vsetcia tak nariekate,ze od statu uz nic neuvidite.
Vzdy treba pocitat s tym,ze uroky pojdu hore,ako dlho to hovorili,niekolko rokov.Netreba si brat hypo,uvery na doraz svojich prijmov ale vzdy treba mat vyssi prijem,a mat tam tu rezervu dostatocnu,ze ak zvysia uroky,aj potraviny aj ine veci stale sa to da zvladat v pohode aj usetrit.Aj ked uz menej ale vzdy treba nad tym premyslat a mat tak aj prijem zabezpeceny.
A maminky,ak vam to nevychadza lebo hypo ste brali ked ste mali 2ja prijem,a teraz len rodicak,treba ist cim skor do prace a bude opet dobre.Nemusite od nikoho nic ziadat a prosikat a byt nahnevane,ze aj tato pomoc raz skonci.Co uz aj skonci.

anonym_3371e9
3. dec 2025

Treba pocitat aj s tym,ze raz aj pridavky na deti skoncia,danovy bonus a vsetko,co clovek od statu roky,rokuce dostava.Podpora skonci uplne,vidime,ze uz ju znizili a pride doba,ked nebude ziadna.Na toto sa treba pripravit,materska 3m,rodicak ziadny.Stat naozaj neni tak dobre na to,aby takto rozdaval aj ked dane,clovek platil predtym.

riso_z_malomesta
Včera o 14:09

Do dnešného dňa ešte žiadna z bánk nevydala oficiálne stanovisko k tejto téme, a teda ani VÚB.

Mám ale info, že v priebehu najbližších dní/týždňov by sa k tomu už mali banky postupne vyjadriť.