Bude VÚB poskytovať novú hypo pomoc?
Dobry vecer. Mam len jednu otazku, na pracovnika z VUB. Neviete ci bude VUB banka poskytovat novu hypo pomoc?
Vraj ma pomoc prejst na banky, ale nie kazda banka ju bude vyplacat (vraj je to dobrovolne zo strany banky). Nemate prosim niekto info, ci aj VUB bude vyplacat hypo pomoc?
Dakujem 🙏🙏
ziadna banka toto nebude poskytovat dobrovolne, preco by to mali robit? banka nie je charita
@anonym_a09ca0 dakujem. Pytam sa ludi, ktori pracuju vo VUB.
asi bude lepšie ísť do VUB či sa niečo takéto chystá.
ale tiež nechápem prečo by to mala banka robiť. zas by sme to zaplatili všetci. ujo Fico sa pekne z toho vyvliekol.
Tomuto realne niekto veri?
@anonym_a09ca0 dakujem. Pytam sa ludi, ktori pracuju vo VUB.
@anonym_autor a prečo sa nepýtaš priamo vo VÚB? Tam určite nájdeš ľudí, ktorí tam pracujú
Ty si hadam uverila tomu nebetycnemu klamstvu pana premiera o pomoci bank svojim dlznikom? Banky nie su charita, ony potrebuju vyrabat zisk a zisky maju len z urokov na uveroch, z nicoho ineho. A hypoteka je tiez len uver, ktory poskytli s tym, ze im vytvori zisk, nie preto, ze nevedia co s peniazmi.
@anonym_autor pravdepodobne áno, lebo čo mám info, tak vehementne obvolavaju klientov a ponúkajú zníženie úroku, aj mimo výročia fixácie, co teda nikdy nerobili. V inej diskusii niekto napísal, že kto to pobera, bude poberat aj naďalej od banky do 2027. Len teda nesmieš prijať ich ponuku. Volali ti?
Ty si hadam uverila tomu nebetycnemu klamstvu pana premiera o pomoci bank svojim dlznikom? Banky nie su charita, ony potrebuju vyrabat zisk a zisky maju len z urokov na uveroch, z nicoho ineho. A hypoteka je tiez len uver, ktory poskytli s tym, ze im vytvori zisk, nie preto, ze nevedia co s peniazmi.
@viestta Ja uz som na tuto otazku alergicka. Kazdy Bozi den je to tu. Vsak keby sa nad tym ludia realne zamysleli, tak by sa nepytali taku sprostost. Banka ma platit hypoteku. Lol. Ale na Slovensku mozes povedat aj to, ze Slnko je zelene a pol naroda tomu uveri. Nemam slov.
akonáhle to moja banka urobí - zakladám si účet inde…
@anonym_596050 ale on to sľúbil! tak banky to musia dodržať!
akonáhle to moja banka urobí - zakladám si účet inde…
@biba_18 a myslíš ze, ze vďaka tebe skrachuje, co? 🤣 je to niečo podobné, ako keď sa tu niektoré rozohnovali, ze skončia u telekomunu kvôli tej ich vianočnej reklame so spermiami🤦♀️
Iba ďalšie výkriky do tmy. Rovnako ako so sťahovaním mimo SK.
@anonym_69f50f ja som napísala že kvôli mne skrachujú? ja som napísala že z mojich peňazí nebudú nikomu preplácať hypotéky. to je všetko…
Budu. Robim sice v inej banke, ale budu. Ono tato “dobrovolnost” bola totiz oznamena bankam tak, ze bud toto, alebo bankovy odvod. A po prepocte je toto pre nas lacnejsie. V akej vyske a v akom rozsahu este nie je definitivne.
@anonym_69f50f ja som napísala že kvôli mne skrachujú? ja som napísala že z mojich peňazí nebudú nikomu preplácať hypotéky. to je všetko…
@biba_18 a do ktorej banky ze to prejdeš, hm? Keď to budú poskytovať všetky dobrovolne- nasilu?
Lebo ako ti tu už napisali vyššie, je to pre nich lacnejšie ako bankový odvod, ktorý by si mimochodom zaplatila tak ci tak. Ale tí už ti samozrejme nevadí. Trosku schizofrenicke, nemyslíš?
@anonym_69f50f do takej čo hypo neposkytuje napr?
Ja ked mam otazku,tak volam priamo do banky osobnej bankerke a ta mi vzdy s radostou a ochotou odpovie.Skus to aj ty,ale aj tak to nebude vediet.
@anonym_69f50f ale celkom nerozumiem tej úprave príspevku…
ale aby som odpovedala na to čo sa pýtaš - vadí mi to - ale platiť to budú všetci. nie že jeden klient má od banky výhody ktorý mu zaplatí druhý klient banky…
@anonym_autor bude, ale nie zadarmo
@anonym_69f50f ale celkom nerozumiem tej úprave príspevku…
ale aby som odpovedala na to čo sa pýtaš - vadí mi to - ale platiť to budú všetci. nie že jeden klient má od banky výhody ktorý mu zaplatí druhý klient banky…
@biba_18 je to presne taka situácia, ako keď jeden klient platí poplatok za účet a druhy nie.
@anonym_69f50f nie nie je. na to aby niekto neplatil poplatok má rovnaké podmienky.
ale keď niekto dostane hypotéku tak, že vie že sa mu zvýši úrok a druhý klient potom nedostane hypotéku pri rovnakom úroku - to nie je rovnaký prístup ku klientom banky. nevidím dôvod aby niekto kto nie je schopný zobrať hypotéku kvôli vysokej splátke má prispievať na tú splátku niekomu kto si to dobrovolne vybral…
@anonym_69f50f nie nie je. na to aby niekto neplatil poplatok má rovnaké podmienky.
ale keď niekto dostane hypotéku tak, že vie že sa mu zvýši úrok a druhý klient potom nedostane hypotéku pri rovnakom úroku - to nie je rovnaký prístup ku klientom banky. nevidím dôvod aby niekto kto nie je schopný zobrať hypotéku kvôli vysokej splátke má prispievať na tú splátku niekomu kto si to dobrovolne vybral…
@biba_18 aj tu mali všetci rovnaké podmienky. Len niekto ich splnil, niekto nie. Nakolko tu pomoc nedostali automaticky všetci, čo hypo maju. Presne ako pri tom účte. Ale súčasne chápem, keďže ty narok nemáš alebo nesplnas, tak si samozrejme proti.
@anonym_69f50f pointa je že teraz rovnaké podmienky nemajú - sú vyššie úrokové sadzby. teda dnes niekto nesplňa podmienky ale bude platiť hypo niekomu, kto by dnes možno rovnako tiež nespĺňal. btw, mňa sa to netýka, nepotrebujem hypo…
mne sa nepáči že hranol kupoval hlasov voličov na úkor nevoličov…
No úbohé banky, pekne dopadli.. Fico niečo sľúbi aby získal hlasy, a nech si to splní už kto chce a zo svojho.. nakoniec i tie lacné potraviny budú platiť obchody zo svojho a lacný plyn plynárne doplácať atď. 🥴
No úbohé banky, pekne dopadli.. Fico niečo sľúbi aby získal hlasy, a nech si to splní už kto chce a zo svojho.. nakoniec i tie lacné potraviny budú platiť obchody zo svojho a lacný plyn plynárne doplácať atď. 🥴
@ekira1 ubohe banky? Zisk 800 miliónov ci koľko to mali a ešte sú aj ubohe. No gratulujem ti. Keď tam nabudúce pôjdeš, hod im do pohárika prepitné ešte aj.
@anonym_69f50f to ale nie je dôvod aby oni plnili hranolove volebné sľuby ...
@anonym_69f50f to ale nie je dôvod aby oni plnili hranolove volebné sľuby ...
@biba_18 na nezmyselné 13te dochodky sa vyhadzuje oveľa viac.
A mimo to, taky bezdetny človek nemá pridavky, nema danovy bonus, platí dane a odvody ako somár a keď ma možnosť dostať nejakú pomoc konečne on, tak ste tu ako také osi, ze mu VY prispievate na bývanie. A on vám na vaše vymyslene PNky, tehotenske, materske, rodicaky a pod.neprispieva? Sa uz fakt tu poniektore zobudte.
A celkovo, keď sa ti tu nepáči, stale mas možnosť sa odsťahovať preč.
@anonym_69f50f vôbec netuším o čom melieš ... čo mám ja s 13-tym dôchodkom, s vymyslenou PN-kou a tehotenským a materskými??

ziadna banka toto nebude poskytovat dobrovolne, preco by to mali robit? banka nie je charita