Budem mať preplatok na daniach, keď som neodrobila celý rok?
Dobrý deň , poradíte mi ? Nevyznám sa. Do prace som sa vrátila minulý rok v auguste. August - dovolenka , ukončenie RD k 1.8. Kolegyňa mi hovorila, že by mi mohli teraz niečo vrátiť na daniach skrz toho že som neodrobila celý rok? Ci to je blbosť? Preddavok na daň každý mesiac okolo 160 euro mesačne. Ďakujem!
ja som pracovala 2 mesiace v roku a dnes mi prislo vyuctovanie, ze budem mat preplatok
@anonym_autor Preplatok či nedoplatok nezávisí od toho, koľko mesiacov v roku si robila, ale od iných faktorov:
- pravidelnosť výšky príjmov (napr. mimoriadne odmeny)
- uplatňovanie / neuplatňovanie mesačnej nezdaniteľnej časti
- poberanie daňového bonusu.
Nikto tu z diskutujúcich nemá vešteckú guľu, aby ti povedal, či budeš mať preplatok. To zistíš až keď ti urobia ročné zúčtovanie, čo z toho vyjde. A to, že ti kolegyňa niečo povie .... je čisto jej tipovanie. Počkaj si už tých pár týždňov, príde ti ročné zúčtovanie dane a uvidíš. Teraz s tým už aj tak nič neurobíš, takže ti to môže byť jedno.
Prosim vas, rocne zuctovanie chodi postou domov alebo ho dostanem od zamestnavatela? DP mi robil zamestnavatel.
Prosim vas, rocne zuctovanie chodi postou domov alebo ho dostanem od zamestnavatela? DP mi robil zamestnavatel.
@anonym_6331ce mne ho poslali na email, komunikuj so zamestnavatelom

Má pravdu, mala by si mať preplatok