icon

Budem mať preplatok na daniach, keď som neodrobila celý rok?

23. feb 2026

Dobrý deň , poradíte mi ? Nevyznám sa. Do prace som sa vrátila minulý rok v auguste. August - dovolenka , ukončenie RD k 1.8. Kolegyňa mi hovorila, že by mi mohli teraz niečo vrátiť na daniach skrz toho že som neodrobila celý rok? Ci to je blbosť? Preddavok na daň každý mesiac okolo 160 euro mesačne. Ďakujem!

anonym_69fd4a
23. feb 2026

Má pravdu, mala by si mať preplatok

anonym_0584fa
23. feb 2026

ja som pracovala 2 mesiace v roku a dnes mi prislo vyuctovanie, ze budem mat preplatok

anonym_7baec6
23. feb 2026

@anonym_autor Preplatok či nedoplatok nezávisí od toho, koľko mesiacov v roku si robila, ale od iných faktorov:
- pravidelnosť výšky príjmov (napr. mimoriadne odmeny)
- uplatňovanie / neuplatňovanie mesačnej nezdaniteľnej časti
- poberanie daňového bonusu.

Nikto tu z diskutujúcich nemá vešteckú guľu, aby ti povedal, či budeš mať preplatok. To zistíš až keď ti urobia ročné zúčtovanie, čo z toho vyjde. A to, že ti kolegyňa niečo povie .... je čisto jej tipovanie. Počkaj si už tých pár týždňov, príde ti ročné zúčtovanie dane a uvidíš. Teraz s tým už aj tak nič neurobíš, takže ti to môže byť jedno.

anonym_6331ce
23. feb 2026

Prosim vas, rocne zuctovanie chodi postou domov alebo ho dostanem od zamestnavatela? DP mi robil zamestnavatel.

anonym_0584fa
23. feb 2026
@anonym_6331ce

Prosim vas, rocne zuctovanie chodi postou domov alebo ho dostanem od zamestnavatela? DP mi robil zamestnavatel.

@anonym_6331ce mne ho poslali na email, komunikuj so zamestnavatelom