icon

Budúcnosť vyplácania invalidných dôchodkov

25. sep 2025

Všade počúvam že nebude na dôchodky a čo takí invalidi a príspevky pre nich opatrovateľský atď ...

marsmykkok
25. sep 2025

keby skolaboval štát nebolo by nanič, na žiadne dávky, teda ani na dôchodky a je jedno či invalidné, starobné, sirotské, ani na rodičáky, ani na dávky. Proste na nič. Ale nemyslím že sa to stane a keby aj zbytočne sa trápiť niečím čo nevieme či bude a či sa toho dožijeme.

chrobak7
25. sep 2025

@anonym_autor Máme Fica, ten všetko vyrieši. A ak nie, tak povie, že to zavinila Matovičova a Ódorova vláda.

Inak invalidný dôchodok vypláca SP a opatrovateľský Úrad práce.

aurelia2000
25. sep 2025

No tak sa nebude dávať ID alebo PN na každé pichnutie v zadku, do starobného dôchodku sa pôjde po 70 (čoho sa mnohí nedožijeme), zredukujú sa 6-rocne rodicaky, príspevky v nezamestnanosti budú len pre nedobrovoľne nezamestnaných.

tramtada31
25. sep 2025
@marsmykkok

keby skolaboval štát nebolo by nanič, na žiadne dávky, teda ani na dôchodky a je jedno či invalidné, starobné, sirotské, ani na rodičáky, ani na dávky. Proste na nič. Ale nemyslím že sa to stane a keby aj zbytočne sa trápiť niečím čo nevieme či bude a či sa toho dožijeme.

@marsmykkok kamaratova mama robi v SP a hovorí mu, má 35, že na vyplácanie jeho dôchodkov určite nebude. Čiže stat sa to stane určite, otázka kedy ten systém skolabuje. Nemyslím si, že to je nejaké strašenie, keď si pozrieš, ako starne populácia, tak takýto systém jednoducho nie je udrzatelny

matussedivy
Odpoveď bola odstránená
tramtada31
25. sep 2025
@aurelia2000

No tak sa nebude dávať ID alebo PN na každé pichnutie v zadku, do starobného dôchodku sa pôjde po 70 (čoho sa mnohí nedožijeme), zredukujú sa 6-rocne rodicaky, príspevky v nezamestnanosti budú len pre nedobrovoľne nezamestnaných.

@aurelia2000 prečo si myslis, že sa mnohí nedožijú 70? Práve si myslim, že je neskutočný posun v medicíne. Kto už je tazko chory, mal by sa dozit aspoň 5 rokov, potom s vysokou pravdepodobnostou bude jeho stav riešiteľný. Mám kamarata neurochirurga, ten mi síce povedal, že je sci fi, že si budeme “odrezavat” hlavy a dávať na mlade tela, ale určite nebude problem s výmenou “súčiastok”

ekira1
26. sep 2025

@tramtada31 to je fajn, že sa život predlžuje. Ale čo kvalita života, fajn, že budem mať 80, ale neprejdem ani na WC. To ďakujem za takú dĺžku života.

jednoduchomaria89
26. sep 2025

Je to mozne , ked prestaneme vediet splacat dlhy , resp nikto nam nepozicia na financnych trhoch , moze sa stat , ze vsetky vydavky statu sa osekaju , precitaj si co sa stalo v grecku , uz teraz platime na urokoch okolo 1 000 0000 000 rocne , poziciavame si za vysoke Uroky , nevieme vyrobit dost penazi , konsolidacie nas pochovaju

marsmykkok
26. sep 2025
@tramtada31

@marsmykkok kamaratova mama robi v SP a hovorí mu, má 35, že na vyplácanie jeho dôchodkov určite nebude. Čiže stat sa to stane určite, otázka kedy ten systém skolabuje. Nemyslím si, že to je nejaké strašenie, keď si pozrieš, ako starne populácia, tak takýto systém jednoducho nie je udrzatelny

@tramtada31 ja to tak tragicky nevidím, nastupuje robotizácia, ktovie kde budeme o 20 rokov, vyrobia na dôchodky roboty. Podobne ako ked prišli počítače, najprv len na kreslenie, hry, písanie, teraz máš digitalizáciu všetkého čo by vtedy prišla ako scifi.

chrobak7
26. sep 2025
@ekira1

@tramtada31 to je fajn, že sa život predlžuje. Ale čo kvalita života, fajn, že budem mať 80, ale neprejdem ani na WC. To ďakujem za takú dĺžku života.

@ekira1 Máš skreslenú predstavu o 80 ročných. Moja mama má 81 rokov a v lete kosí záhradu vyžínačkou, lebo vnútri nevie obsedieť.

Svokor - 80 ročný - prejde na bicykli kilometre. V lete aj 10-20 kilometrov nabicykluje.

autor
26. sep 2025

@anonym_autor admin mi zmenil nadpis, pýtala som sa či keď pôjdem do dôchodku či bude vyplácanie aspon ID dôchodkov podľa mňa by to malo byť ako prvé lebo invalid z IQ 30 nemôže naozaj pracovať

hiro
26. sep 2025
@aurelia2000

@aurelia2000 "do starobného dôchodku sa pôjde po 70"
Taky je plan.

ekira1
26. sep 2025
@chrobak7

@ekira1 Máš skreslenú predstavu o 80 ročných. Moja mama má 81 rokov a v lete kosí záhradu vyžínačkou, lebo vnútri nevie obsedieť.

Svokor - 80 ročný - prejde na bicykli kilometre. V lete aj 10-20 kilometrov nabicykluje.

@chrobak7 no vidíš a môj otec sa 80 ani nedožil, mama sotva prejde pár metrov, celý život manuálne pracovali. Pohreby v okolí ľudia okolo 70 rokov. Ale tvoji rodiča majú dobré zdravie, tak ho majú všetci a ja mám skreslené predstavy.

chrobak7
26. sep 2025
@ekira1

@chrobak7 no vidíš a môj otec sa 80 ani nedožil, mama sotva prejde pár metrov, celý život manuálne pracovali. Pohreby v okolí ľudia okolo 70 rokov. Ale tvoji rodiča majú dobré zdravie, tak ho majú všetci a ja mám skreslené predstavy.

@ekira1 Nie, to som netvrdil. Je logické, že nie každý sa dožije vysokého veku. Len som chcel povedať, že ak má niekto 80, neznamená, že je pripútaný na lôžko, alebo že sa pohybuje len na vozíku. Mnohí dnešní 80-nici sú oveľa mobilnejší, než ich predkovia pred 40 rokmi a viac.