icon

Budúcnosť životného poistenia na Slovensku

30. jan 2026

Ahojte, 4 roky som platila zivot.poistenie a teraz sa mi ozval poradca, ze dana poistovna na Slovensku konci, ze sa mozme stretnut a porozpravat co dalej. Neviem co to bude pre nas znamenat, ci tych niekolkk tisic eur co sme tam uz zaplatili su fuc a teraz riesit poistenie u niekoho ineho? Akoze neviem ci sa to vobec oplati? Co ak za par rokov sa stane to iste aj tej dalsej poistovni? Vy mate zivotne poistenie? Ak ano u koho? Ak nie, mate nieco namiesto toho ?

anonym_5877e6
30. jan 2026

@anonym_autor ktorá poisťovňa končí?

monicazbb
30. jan 2026

@anonym_autor jejda, normalne to prevezme iná poisťovňa.. a ponúkne ti navýšenie platieb 😜

autor
30. jan 2026
@monicazbb

@anonym_autor jejda, normalne to prevezme iná poisťovňa.. a ponúkne ti navýšenie platieb 😜

@monicazbb no a isla by si do toho? Nezrusit to?

anonym_fa61f4
30. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no, najprv skus odpovedat, ze ktora ze to konci... Lebo ak ojebabrava, tak vies rovno co mas spravit (poslat ho do pecka)
https://www.opoisteni.sk/

anonym_fa61f4
30. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor 1. Youplus (najnovší prípad – október 2025)
Táto životná poisťovňa (pôvodom z Lichtenštajnska) oznámila, že od 13. októbra 2025 pozastavuje uzatváranie všetkých nových poistných zmlúv na Slovensku (rovnako aj v Česku, Nemecku a Nórsku).

Dôvod: Problémy s kapitálovou primeranosťou (solventnosťou) a neúspešné hľadanie nových investorov.

Čo to znamená pre klientov:

Existujúce zmluvy: Zostávajú platné. Poisťovňa naďalej spravuje existujúce poistenia a vypláca poistné plnenia.

Nové zmluvy: Poisťovňa už neprijíma žiadnych nových klientov a existujúcim klientom neumožňuje navyšovať poistné krytie (tzv. "run-off" režim).

2. Novis (dlhodobý prípad)
Poisťovňa Novis prišla o licenciu už v júni 2023 rozhodnutím Národnej banky Slovenska (NBS), no situácia je stále právne živá aj v rokoch 2025/2026.

Aktuálny stav: Poisťovňa nemôže uzatvárať nové zmluvy. NBS podala návrh na jej likvidáciu, ale súdy (naposledy v októbri 2024) proces likvidácie pozastavili, kým sa nevyrieši správna žaloba poisťovne voči odobratiu licencie.

Čo to znamená pre klientov: Existujúce zmluvy sú zatiaľ formálne platné, ale klienti nemôžu uzatvárať nové poistenia. NBS dlhodobo odporúča klientom zvážiť svoje zotrvanie v tejto poisťovni.

Takze je otazka, ze ak je to youplus, co ti chce navrhnut a preco (vsteko plati pre teba ako doteraz)
Ak je to Novis, tak co si tam akoze mala poistene?

autor
30. jan 2026
@anonym_fa61f4

@anonym_autor 1. Youplus (najnovší prípad – október 2025)
Táto životná poisťovňa (pôvodom z Lichtenštajnska) oznámila, že od 13. októbra 2025 pozastavuje uzatváranie všetkých nových poistných zmlúv na Slovensku (rovnako aj v Česku, Nemecku a Nórsku).

Dôvod: Problémy s kapitálovou primeranosťou (solventnosťou) a neúspešné hľadanie nových investorov.

Čo to znamená pre klientov:

Existujúce zmluvy: Zostávajú platné. Poisťovňa naďalej spravuje existujúce poistenia a vypláca poistné plnenia.

Nové zmluvy: Poisťovňa už neprijíma žiadnych nových klientov a existujúcim klientom neumožňuje navyšovať poistné krytie (tzv. "run-off" režim).

2. Novis (dlhodobý prípad)
Poisťovňa Novis prišla o licenciu už v júni 2023 rozhodnutím Národnej banky Slovenska (NBS), no situácia je stále právne živá aj v rokoch 2025/2026.

Aktuálny stav: Poisťovňa nemôže uzatvárať nové zmluvy. NBS podala návrh na jej likvidáciu, ale súdy (naposledy v októbri 2024) proces likvidácie pozastavili, kým sa nevyrieši správna žaloba poisťovne voči odobratiu licencie.

Čo to znamená pre klientov: Existujúce zmluvy sú zatiaľ formálne platné, ale klienti nemôžu uzatvárať nové poistenia. NBS dlhodobo odporúča klientom zvážiť svoje zotrvanie v tejto poisťovni.

Takze je otazka, ze ak je to youplus, co ti chce navrhnut a preco (vsteko plati pre teba ako doteraz)
Ak je to Novis, tak co si tam akoze mala poistene?

@anonym_fa61f4 ano, je to youplus

anonym888
30. jan 2026

@anonym_autor mne pride platit zivotne poistenie uplne zbytocne... je ine ked ma clovek na krku uver alebo hypoteku ale inak v tom nevidim zmysel.. iba ozobracovanie ludi

amonet
30. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mali by sme si ujasnit dojmy a pojmy
v youplus ste mali zivotne poistenie so sporenim?

anonym_5877e6
30. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_fa61f4 ano, je to youplus

@anonym_autor no a je ti jasné, že ti poradca klame, že? Youplus neodchádza z trhu a všetky zmluvy sú naďalej platné

anonym_7b5083
30. jan 2026

Tiež nám dal náš finančný vedieť ešte minulý rok ohľadom youplus, ale zatiaľ sme ostali tam, popravde som nemala vôbec čas riešiť nejakú inú poisťovňu a existujúce zmluvy naďalej platia takže za mňa zatiaľ nie je čo riešiť🙂

anonym_fa61f4
30. jan 2026
@anonym888

@anonym_autor mne pride platit zivotne poistenie uplne zbytocne... je ine ked ma clovek na krku uver alebo hypoteku ale inak v tom nevidim zmysel.. iba ozobracovanie ludi

@anonym888 castokrat sa pod zivotnym poistenim mysli aj urazove a kriticke choroby a to uplne zbytocne nie je... ak si sam(a) a bez hypo, tak samozrejme zivotne (smrt) nie je nutne, lebo smrt nesposobi (financnu) ujmu pozostalym... drahe to zacne byt ked prezijes s nasledkami...

gelifil
30. jan 2026
@anonym_fa61f4

@anonym888 castokrat sa pod zivotnym poistenim mysli aj urazove a kriticke choroby a to uplne zbytocne nie je... ak si sam(a) a bez hypo, tak samozrejme zivotne (smrt) nie je nutne, lebo smrt nesposobi (financnu) ujmu pozostalym... drahe to zacne byt ked prezijes s nasledkami...

@anonym_fa61f4 fakt???a ked vypadne jeden prijem, to nie je ujma?

anonym_5877e6
30. jan 2026
@gelifil

@anonym_fa61f4 fakt???a ked vypadne jeden prijem, to nie je ujma?

@gelifil ... keď si sám/sama ... Kde tam vidíš niekoho s druhým príjmom?
Miesto kopu otáznikov radšej čítať s porozumením

anonym_5abf7c
30. jan 2026
@anonym_5877e6

@gelifil ... keď si sám/sama ... Kde tam vidíš niekoho s druhým príjmom?
Miesto kopu otáznikov radšej čítať s porozumením

@anonym_5877e6 autor píše v množnom čísle...citam s porozumenim

anonym_5877e6
30. jan 2026
@anonym_5abf7c

@anonym_5877e6 autor píše v množnom čísle...citam s porozumenim

@anonym_5abf7c kde tam vidíš možné číslo? 🤔 Ako sa dá byť sám v množnom čísle? 😂

Či len reaguješ na iný príspevok ako si označila?

gelifil
Autor odpoveď zmazal
anonym888
31. jan 2026
@anonym_fa61f4

@anonym_fa61f4 ano, viem co sa mysli pod zivotnym poistenim a aka je pravdepodobnost ze sa ti nieco stane? toto je zastrasovanie a dristy od zlodejov, co ti chcu predat poistku

anonym_fa61f4
31. jan 2026
@anonym888

@anonym_fa61f4 ano, viem co sa mysli pod zivotnym poistenim a aka je pravdepodobnost ze sa ti nieco stane? toto je zastrasovanie a dristy od zlodejov, co ti chcu predat poistku

@anonym888 dufam, ze ani dom alebo auto nemas poistene...

anonym_d18789
31. jan 2026

Životná poistka 🤣🤣🤣 ešte niekto skočí na tento produkt? 😂 životne poistky treba zaradiť medzi hazardne hry, aj pri tomto platíš mesačné stávky že sa niečo udeje, ako v kasíne ruleta. Ľudia spametajte sa už.

sweet20
31. jan 2026

Ziadna poistovna nekonci.. ak sa ti nic nestalo nemaju ti co vyplatit.. to je vsetko.. neviem ako to myslis, ze x tisic je fuc.. ved ta kryli

anonym888
31. jan 2026
@anonym_fa61f4

@anonym888 dufam, ze ani dom alebo auto nemas poistene...

@anonym_fa61f4 riesila som keby sa nieco stalo mne, nie mojmu autu alebo bytu... citanie s porozumenim🙄🙄

magdalienka11
31. jan 2026

@anonym_autor keď končí poisťovňa vždy ju kúpi iná, nastane fuzia. Poistenie nekončí. Pozor na toho poisťovaka, chce zarobiť.....len nič nevypovedaj, pekne v poistení pokračuj. Poisťovňa ti da vyrozumenie.

kosime_kopanice
31. jan 2026
@anonym_d18789

Životná poistka 🤣🤣🤣 ešte niekto skočí na tento produkt? 😂 životne poistky treba zaradiť medzi hazardne hry, aj pri tomto platíš mesačné stávky že sa niečo udeje, ako v kasíne ruleta. Ľudia spametajte sa už.

@anonym_d18789 hej , a čo keď celá rodina je závislá na mojom príjme, ja prinášam do rodiny 90% peňazí, potom ak skončím ja čo sa stane so ženou, dcérou, domom? Som viac v kľude keď viem že potom budú žiť normálne aj ďalšie roky. Mne to zmysel dáva...

finmindset
Odpoveď bola odstránená
sweet20
2. feb 2026
@finmindset
Odpoveď bola zmazaná

@finmindset klientov si hladaj inde

romanaremkova
Odpoveď bola odstránená