Čas doručenia peňazí cez Western Union
Dnes mi muž bude posielať s nemecka peniaze cez western Union viete mi povedať kedy už budú asi na pošte?
@slnecnica30 neviem už ich poslal tak to viete mi povedať či prídu dnes alebo v pondelok?
@nikovamama mala by si ich už mať k dispozícii v ten čas kedy ti ich poslal. Do dvoch minút od poslania a veď sa ho aj opýtaj on to vidí podľa čísla ci sú peniaze už k dispozícii l vyzdvihnutiu
@nikovamama prečo ste si vybrali jeden z najdrahších spôsobov? keby ti ich poslal na účet okamžitým prevodom tak ich máš do 10 sekúnd a bez poplatku
@nikovamama na pošte v systéme sú takmer hneď, ak je pošta otvorená, môžeš si ísť pre ne.
@maranco poplatok je vzdy avsak je ovela mensi ako person to person. Poplatok na bankový ucet sa plati tiez ved nikto to zadarmo robit nebude - bez nejakeho commision fee
@dianka3 podľa akého čísla nerozumiem moc tomu prvý krát mi posiela peniaze tak to
@nikovamama vyfotil ti potvrdenie,papier ktorý mu dali v nemecku ked ti posielal peniaze na pobocke? Na to aby si tie peniaze vyzdvihla na poste budes potrebovat cislo z toho papiera aby ta vedeli identifikovať
@slnecnica30 ide to poslať teraz áno odfotí mi to viete mi povedať či si to môžem vytiahnuť na hoci akej pošte?
@slnecnica30 * Poplatok na bankový ucet sa plati tiez ved nikto to zadarmo robit nebude - bez nejakeho commision fee *
Neviem akú máš banku ale ja som nikdy neplatil poplatok za SEPA prevod na účet či už som posiela peniaze zo Slovenska na Slovensko, alebo do Nemecka, alebo do Španielska a tak to majú aj ostatné SK banky. Viem že VÚB má poplatok pre seniorov za prevod 0.25€.
Predpokladám že takto fungujú aj nemecké banky tam je väčšia konkurencia, ak má teda peniaze na účte v nemeckej banke vie ich poslať na Slovensko do 10 sekúnd bez poplatku.
Ak ich má v hotovosti tak si vloží na účet v nemeckej banke tam môže byť poplatok a rovnako pošle okamžitou platbou do 10 sekúnd na Slovensko a už ich hneď vie vybrať v bankomate.
Western Union by som pochopil použiť mimo EÚ, ale v EÚ nemá žiaden zmysel, rýchlejšie a lacnejšie je okamžitý bankový SEPA prevod.
@maranco to je samozrejme co pises.
Ja som vsak neriesila tuto moznost nakolko nevieme ci pan ma otvoreny ucet v nemecku alebo narába iba s hotovosťou. Ja ked cestujem v roznych krajinach a potrebovala som poslat hotovost tak som to riesila zaslaním cashu cez western union na bankový ucet do danej krajiny a je to niekedy tiez do par minut a v ramci europy sa poplatok pohyboval cca 10€. Co je značný rozdiel ako person to person vtedy sa to šplhá od posielanej sumy

@nikovamama preco ich neposiela westernom priamo na bankový ucet?