Chcem sporiť deťom
Ahojte. Mám dve deti, ešte nechodia do škôlky, chcela by som im zriadiť nejaký účet. Alebo neviem, poraďte.
Nemám veľa nazvyš, ale mám predstavu, že 100e mesačne by som im odkladala.
Kde máte a za akých podmienok?... Jednorazový vklad môžem dať 2000e. Aby sa to aj oplatilo do budúcnosti. Viem, že milióny z toho nebudú, ale aspoň nejaký štart, či na školy, alebo po škole.
Ďakujem za odpovede.
@martinka13 som samoživiteľka, určite úver brať nebudem. Pýtam sa na sporenie. Ale ďakujem.
Obrátila by som sa na fin. poradcu a dala peniaze do fondov. Teraz sú síce dole, ale pomaly to rastie, takže sa to pomerne rýchlo vyrovná.
Keďže ten investičný horizont je pomerne dosť dlhý, tak by som to investoval do indexových ETF fondov. Ak by vás zaujímalo konkrétne riešenie, tak kľudne mi napíšte správu a poradím vám, nakoľko s tým pracujem.
Finax je fajn riesenie.
Aj 100€ je lepšie ako nic
daj to do nejakej komodity, napríklad zlato. Peniaze ako také padnú inflácii
Keď už investovať, tak odporúčam investovať do zlata na akú sumu chcete sporiť potom Vám príde zlatá minca, ktorá sa nezdaňuje a ani nepodlieha exekúciám
@jullietlife čiže kúpim mincu za 100e ale chcem aby mala hodnotu 100tisic? 😃
Mas pravdu. Je ovela lepsie to tu zistovat od žien, ze kde kto ake ma sporenia, pripadne aj kolko, ako si zdvihnut svoj zadok a pochodit banky a otvorit tam ústa. Ty matka samozivitelka!
@kassandra25 kto tu pýta konkrétne info? Pýtam sa na to, kde kto odporúča, nie koľko kto má nasporené ani koľko dáva. Ty múdra!
Skuste investovanie, kludne sa da aj s nizkymi mesacnymi sumami. Hladajte spolocnosti s nizkymi poplatkami (pozor, niektore si uctuju % aj za mesacny vklad) Za 10-15 rokov pravidelneho investovania z toho moze byt zaujimava suma
My sporíme cez spoločnosť EIC, skús nájsť nejakého dobrého poradcu. S tými mincami to funguje myslím tak, že si vyberieš mincu dajme tomu za 2000 e a mesačne budeš posielať 100e a keď budeš mať našetrené 2000e tak ti pošlú tu mincu. Toto je veľmi jednoduchý a stručný opis, len pre pochopenie ako to funguje.
@66simonka66 ďakujem.
V tom prípade zlato, striebro. 100 eur bude mať o 20 rokov akú hodnotu .....50? Možno...
Jasné, že nie 😁😁 ale kiež by to tak bolo 🥰🥰🥰 v skratke Vám to môžem do správy napísať ak chcete.
Etf cez svoju banku,najpohodlnejsie. Vsak normalne cez apku nakupujes a sledujes. A da sa nastavit aj pravidelne sporenie do investicnych fondov. A jedorazove vklady co popisujes,za to kup kazdy rok zlatu mincu.
ak by si autorka mala zaujem tak pracujem so zlatom aj inymi komoditami.. kludne napis 😊
Indexové fondy, založ Finax a ideš 🙂
@sweet20 ale zase pohodlne a istota,vies presne kde,kedy a u koho si vytiahnes,nemusis sa trapit s overovanim spolocnosti,pripadne dumat nad tym,ci neskrachuju. A tu sa bavime o investiciach na desatrocia,udiat sa moze cokolvek. Ja mam aj aj a v konecnom dosledku ten rozdiel v poplatkoch zase nie je nejaky,ze by som si ho vobec vsimla eToro vs banka napr. EToro mam len kvoli vacsej ponuke akcii.
@laurita285 a keď nebudem môcť vložiť? Alebo budem chcieť vložiť nie 100e ale 200e, alebo len 50e?
Moja dcéra má detský účet s poductom sporiacim. Za účet neplatím nič . Chodia jej naň prídavky a vkladám ked dostane od rodiny peniaze. Nemám na byt,zlato ani pozemky a o inflácii tiež viem. Ale lepšie niečo ako nič, momentálne to mam takto.
Na Finax si vložíš kedy chceš a koľko chceš, nie sú tam žiadne limity...
@fiafia čiže pri 100e mesačne budem mať 60e na konci roka úrok. Hej? To je málo, nie? Na koľko rokov máš ten účet?
Mne to vychádza úrok 26,65 € a nie 60€.
https://www.financnykompas.sk/sporenie/kalkulacka
@maranco ešte lepšie 🙈
Nie je povinné na detskom účte mat aj sporenie. Da sa tam nastaviť doba sporenia a max výška je tuším 30e mesačne. Mne nejde o milióny, je jasné, že ten úrok je smiešny. Momentálne mi vyhovuje mat tam odložené peniaze.

Nuž peniaze Ti zožerie inflácia. Počkala by som, keď ešte trochu klesnú nehnutelnosti a vzala úver na malý byt(jednoizbak, garsónku...) a miesto sporenia splácala úver. A v konečnom dôsledku ho môžu splácať nájomníci.... My to tak robíme už niekoľko rokov a funguje to. V dlhodobom horizonte nehnuteľnosti len rastú