icon

Chudoba na Slovensku. Prečo sú veci také drahé?

Dnes o 07:28

Zdravim,nechápem ako je možne že je vsetko drahe ale ludi vsade plno,my este deti nemame a mám pocit že sa musíme uťahovať hlavne kvôli cenám potravin,pojdem do obchodu na pár veci a už 20€ a nemá človek dokopy nič. Pritom kopu iných ľudi chodia po výletoch atd.Napr. Aj kamaratka čo majú dieťa tak chodia si len tak po viedni každy víkend a nakupuje si tam značkové veci atd.Ja jej nezavidim veci len mi to nejde do hlavy tak celkovo že ludia sa stazuju na peniaze a pritom si vezmite aj dnešné deti aké majú možnosti sami iphone,chodenie s rodicmi napriklad na olympiadu,my ako deti sme o takom nieco mohli iba snívať maximálne.Tiež si myslíte že len niektorí pociťujú chudobu na slovensku?

Strana
z4
conta22
Dnes o 07:35

@anonym_autor samozrejme že len niektorí, politici a ich rodiny a známi sa majú čoraz lepšie a my bežní ľudia čoraz horšie. Ale žiaľ ľudia si to stále neuvedomujú, ako sa o našom národe vyjadril jeden známi český politik - Slováci sú radi keď im berú, kradnú, čiže my chudobina sťahujeme opasky a politici si stavajú haciendy, za naše peniaze na výlety do sveta ale! Hlavne že máme dve pohlavia v ústave. A bude horšie - múdri ľudia hlavne mladi z dôvodu že tu neni dostupné bývanie odchádzajú do zahraničia a na Slovensku ostáva žiaľ prevažne hlupota a preto to tu tak vyzerá a aj bude. Vyhovie typu nechcem riešiť politiku sa odzrkadľujú a bieda bude čím ďalej tým horšia a taktiež extremizmus.

anonym_8d1769
Dnes o 07:35

@anonym_autor Presne a hlavne rodín s deťmi všade nadrbkaných a najviac sa sťažujú, idem napríklad do mekáča raz za mesiac a nemám si kde sadnúť a 95 percent tam nie sú dôchodcovia ktorým je vraj super ani mladé páry kde obaja zarábajú alebo ľudia vo veku nad 50 s odrastenými deťmi, ale rodiny. Detto aquaparky, kiná, letiská a podobne. Minule som bola po sto rokoch na menu v reštike a práve ľudia s kočíkmi brali menu si domov, nie je im veľa dať 9-10 eur za jeden obed a pracujúci si nosia obedy do práce z domu a varia v nedeľu namiesto oddychu lebo nemajú na to peniaze...

anonym_e52915
Dnes o 07:36

tych chudobnych nestretnes lebo sedia doma... a samozrejme ze to nepocituju vsetci-su ludia co vedia zarobit ci uz postivo alebo nie,potommas cast ludi,cozije na pozicku a ludia co proste ziju -vedia hospodarit

anonym_d14e28
Dnes o 07:37

Poznám takých ľudí,čo budú ,,vyplakávať,, že nemajú na nič,ako je všetko drahé,aké sú drahé potraviny a pritom za rok otočia aj 3 dovolenky. Ale s tým nič nenarobíš.My sme tiež len dvaja a pokiaľ sa dá,dávam bokom eurá,aby bola nejaká rezerva.Tiež na dovolenku chodíme len raz za 2-3r k moru. Ale s tými nákupmi máš pravdu. Podaktorý plné vozíky a to aj dôchodcovia,čo obdivujem.

anonym_e52915
Dnes o 07:37

ja somm bola s priatelom na sk-nie velkomesto-ale mensie mesto na zapade a on sam povedal,ze slovaci predsa az tak chudobny niesu ked maju nove auta -plne parkoviska,vlastne byvanie-co u neho doma ma malokto a vacsinou su v podnajmoch.. plne stoly dovolenky etc...

anonym_a0df80
Dnes o 07:41

ono je to o prioriitach, svagrina place ze vstupy do pariza muzea su drahe a ked som sa opytala ze teda preco na vianoce kupovala kazdemu dietatu novy notebook tak zahlasila ze oni zvyknu jedel plat komplet odkladat a uz teraz citia ze si musia odopriet raz za cas. Takze mas ludi co sa stazuju ale pritom realne odlozia celkom dobre

13uzivatelka11
Dnes o 07:44

Tak kamoška asi nie je priemerne zarábajúci občan, keď chodí pravidelne do Viedne na nákupy. Ja vlastne neviem čo chces tu čítať aké názory? Áno, sú ľudia čo zarábajú minimálku a nevedia logicky pri tých cenách vyjsť a su ľudia, ktorí aj predtým zarábali viac, alebo kúpili nehnuteľnost pred 10-15 rokmi a nemajú také veľké hypotéky ako dnešní mladí ľudia. Muž zarába celkom dobre, vychádza nám to momentálne tak akurát, ale kebyže si máme brať teraz hypotéku tak by sme si urcite nemohli dovoliť také bývanie ako máme teraz ale o polovicu menšie.

cyberk
Dnes o 07:45

Ked budes mat deti, budes sa im snazit vytvorit lepsie detstvo ako co si mala ty. A je uplne normalne, ze aj ludia, ktori zarabaju nadstandardne sa budu stazovat, ze je vse drahe, vsak vidia tie ceny - si predstav, ze makas na sebe a vidis ako sa ti dviha plat, ale aj ceny sa zdvihaju... Ale clovek nerobi len aby prezival, ale aj si uzival.

anonym_fdfaf5
Dnes o 07:46
@conta22

@anonym_autor samozrejme že len niektorí, politici a ich rodiny a známi sa majú čoraz lepšie a my bežní ľudia čoraz horšie. Ale žiaľ ľudia si to stále neuvedomujú, ako sa o našom národe vyjadril jeden známi český politik - Slováci sú radi keď im berú, kradnú, čiže my chudobina sťahujeme opasky a politici si stavajú haciendy, za naše peniaze na výlety do sveta ale! Hlavne že máme dve pohlavia v ústave. A bude horšie - múdri ľudia hlavne mladi z dôvodu že tu neni dostupné bývanie odchádzajú do zahraničia a na Slovensku ostáva žiaľ prevažne hlupota a preto to tu tak vyzerá a aj bude. Vyhovie typu nechcem riešiť politiku sa odzrkadľujú a bieda bude čím ďalej tým horšia a taktiež extremizmus.

@conta22 tie dve pohlavia v ustave uz su trapne vytahovat. Vsetci dobre vieme,ze su len dve a tak to ma byt. Nie je nic ine. A vedia to aj vsade inde vo svete. To len mimo temu.
Ludia sa stazuju na potraviny na vsetko,ze je drahe. Ano aj ja sa stazujem a vadi mi to. Je to naozaj najvacsia polozka mesacna. Ale Ked ides do toho obchodu a vidis co ludia nakupuju? Ja kolko krat tak sledujem,ze co ludia v tych kosoch maju. A mna normalne zaraza ako vytahuju same sra… coca cola,pepsi,piva vo velkom napr vidievat tie plechovkove napr. Alebo chipsy atd. A pritom je to naozaj zbytocna vec. My sme s detmi napr nikdy neboli v mekaci. Ale vzdy ked ideme okolo je tam plno. Nie ze by sme nemali nato ist tam. Ale proste ignorujem veci ktore k zivotu nepotrebujeme. Mekac,cirkus,kolotoce atd. Nemame hypoteku a tak mozeme kludne vycestovat aj na dovolenku.

anonym_38d670
Dnes o 07:46

Pozri sa s 2 deťmi si vieme dopriať všetko čo chceme, mesačne odložíme 300-1000€ /záleží na danom mesiaci/. Ale nenechám každý raz v obchode 20€. Nakúpim raz za týždeň a žije sa z toho, viac tam nevojdem. Nekupujem si každý týždeň nové oblečenie, raz za čas a kvalitne (cca každé 2r ideme s mužom na nákupy, kde minieme kopec €). Ročne ideme na 1-2 dovolenky + 2-4 kratšie troj-štvordňové výlety. Ale deti nedostávajú materiálne darčeky na Vianoce ani ostatné sviatky. Podľa mňa je to reálne o prioritách, lebo keď som bez rozumu míňala na blbosti, tak som sa na konci mesiaca dívala do prázdnej peňaženky (môžeš si porovnať s tým, čo odložíme).

anonym_872501
Dnes o 07:51

Máme sa finančne dobre, moc dobre.
Nepociťujeme teda zmenu, ako mnohí
Ale ja som veľmi pokorný človek, nápomocný a poviem pravdu , že mne je veľmi trápne , keď idem nakúpiť za 120,150€.. v dnešnej ťažkej dobe. Keď vidím starších ľudí , ale aj rodiny s deťmi , čo majú pár veci v košíku
Niekedy aj zaplatím niekomu nákup , je to proste vo mne
Som nesmierne vďačná za svoj život , že sa peniazmi trápiť nemusíme , ale nie sme horenosy

anonym_fb67a8
Dnes o 07:52

To už zas začínate s tými plnými vozíkmy? To že niektoré idete každý deň za divácku,.to tak nemusí každému vyhovovať. Chodím do obchodu iba raz za týždeň a nakupujem pre nás štyroch a našim,to sú ďalšie tri osoby. Tak už chápete prečo.majú niektorí plne vozíky?
Mimochodom pivo kupujem 2x ročne po jednej bedni, na rodinné oslavy a toľko stačí na rok a Pepsi a Coca-Colu nekupujem vôbec.
Som kategórie ako som tu čítala 50 s odrastenými deti, v mekáci som bola dva krát a manžel dokonca iba raz.
Výlety ani chodili sme, pochodili sme pol SVK z rozpočtu do 10€. Hrady, zámky, múzea. Aby sme si niečo nad mohli dovoliť, mávame a mužom aj brigádu. Žiadne predĺžené víkendy, žiaden wellness
Aj na dovolenku sme šli, nie All inclusive letecky do exotiky. Moja bola prvý krát v živote pri mori v 15 tich a muž bol prvý krát pri mori v 45ke. A silno uvažujeme čo si za dovolenku môžeme tento rok dovoliť

anonym_1ba406
Dnes o 07:55

Nemôžeš všetkých hádzať do 1 vreca. Aj na Slovensku sú ľudia ktorí veľmi slušne zarobí a podľa výšky príjmu si žijú

Ja každému kto neustále fnuka a plače poviem, urob si školu, zvýš svoju kvalifikáciu, urob si kurz, nauč sa jazyk a budeš mat lepsi príjem
Porovnávanie s inými ti nepomôže. Ani anonymne ohováranie na internete ti nepomôže.
Čo ti pomôže je makat na sebe

anonym_bb64fd
Dnes o 07:58

Ludia nepochopili, ze politici nie su dedicni feudali, ale lahko sa daju odvolat a vymenit za lepsich. Miesto vymeny ale poslusne rozmyslaju, ako si lepsie utiahnu opasky a ako svojim detom radsej dopraju horsie detstvo. Zober si, ze by sme neboli v eu (dostali sme od vstupu do eu 24 miliard cisteho prijmu z eu, ktore Fico presafaril), alebo zastavia eurofondy, lebo dnes sa vacsinu velkych statnych vydavkov statu plati z eurofondov. Vtedy by este len vsetko slo hore. EU nam dala 24 miliard eur, slusnu zivotnu uroven a ludia tlieskaju Ficovi, ktory nas taha k rusom, ktori nam nikdy nedali nic, okrem politickych procesov a strielania ludi na hraniciach, co by chceli ten rusky raj opustit.

anonym_bb64fd
Dnes o 08:03
@anonym_1ba406

Nemôžeš všetkých hádzať do 1 vreca. Aj na Slovensku sú ľudia ktorí veľmi slušne zarobí a podľa výšky príjmu si žijú

Ja každému kto neustále fnuka a plače poviem, urob si školu, zvýš svoju kvalifikáciu, urob si kurz, nauč sa jazyk a budeš mat lepsi príjem
Porovnávanie s inými ti nepomôže. Ani anonymne ohováranie na internete ti nepomôže.
Čo ti pomôže je makat na sebe

@anonym_1ba406 Od urcitej vysky platu ti nepomoze zvysovanie kvalifikacie, ak mas zdanenie (dane a odvody) -50% hrubej mzdy. Chod do obchodu, tam ti zoberu dalsich -24% DPH,... A zistis, ze ti tento stat zoberie 70% z prijmu a nepokytuje adekvatne sluzby naspat (cakas v nemocnici na operacie, lieky si kupujes sama, nove zuby stoja ako nove mensie auto). Potom pomoze uz len odrbavanie na daniach, ale nie vsetci mozu pracovat bez blockov a bez faktury.

moonlight1210
Dnes o 08:06
@anonym_8d1769

@anonym_autor Presne a hlavne rodín s deťmi všade nadrbkaných a najviac sa sťažujú, idem napríklad do mekáča raz za mesiac a nemám si kde sadnúť a 95 percent tam nie sú dôchodcovia ktorým je vraj super ani mladé páry kde obaja zarábajú alebo ľudia vo veku nad 50 s odrastenými deťmi, ale rodiny. Detto aquaparky, kiná, letiská a podobne. Minule som bola po sto rokoch na menu v reštike a práve ľudia s kočíkmi brali menu si domov, nie je im veľa dať 9-10 eur za jeden obed a pracujúci si nosia obedy do práce z domu a varia v nedeľu namiesto oddychu lebo nemajú na to peniaze...

@anonym_8d1769 uprimne, bud rada, ze si odlozia, aby to detom dopriali. Tiez tam nie su tie iste rodiny kazdy den, kazdy tyzden, kazdy mesiac.
Je malo tych, co si to dopraju pravidelne a mozes pozerat na nich ako ma pravidelnych navstevnikov.
To, co nevidids, je to, ze sice ich je tam vzdy ”vela”, ale vacsina vzdy inych.

A bud na kolenach vdacna, ze tam su. Lebo aj vdaka tomu ta ekonomika pod idiotskyni rieseniami nasich ministrov este neklakla uplne.
Az prestanu chodit, vtedy zacneme byt uplne v (censored). A vtedy bude naozaj neskoro zacat este len plakat.

Miesto toho ironickeho naznacovania, ze kde je ta chudoba, mysli kusok za hranice svojich moznosti.

anonym_4aff6c
Dnes o 08:09

@anonym_autor lebo to je narodny sport, slovensky, sa stazovat. a sme nenazrany narod.

anonym_1ba406
Dnes o 08:10
@anonym_bb64fd

@anonym_1ba406 Od urcitej vysky platu ti nepomoze zvysovanie kvalifikacie, ak mas zdanenie (dane a odvody) -50% hrubej mzdy. Chod do obchodu, tam ti zoberu dalsich -24% DPH,... A zistis, ze ti tento stat zoberie 70% z prijmu a nepokytuje adekvatne sluzby naspat (cakas v nemocnici na operacie, lieky si kupujes sama, nove zuby stoja ako nove mensie auto). Potom pomoze uz len odrbavanie na daniach, ale nie vsetci mozu pracovat bez blockov a bez faktury.

@anonym_bb64fd ale pomôže, môžeš byt platená zo zahraničia, byt napr na viacerych projektoch a je to veľmi slušne. Dnes sa už dá pracovať nielen u našich ale aj zahraničných zamestnávateľoch a tam je to výhoda ak spĺňas ich požiadavky

anonym_aee90b
Dnes o 08:13

Keby hned zajtra nastupila schopná a spravodlivá vlada,tak na SK lepsie nebude najbližsích 20 - 30 rokov,názor odborníkov. Donekonecna makat na sebe,hladat lepsie platene prace sa tiež nedá.Mam v okolí chudobnych ludi,rodiny s deťmi hlavne,kde je zena este na RDalebo ma izaj slabo platenu pracu. Nie kazdy moze byt manazer,aj predavačky treba.Na jedlo majú,na dovolenky nie,neusporia nič,ked sa pokazí pračka na novú si požičajú od rodičov.Auto staré,ak bude velmi staré kupia o nieco lepšie z druhej ruky,nové nikdy.A politiku radšej nesleduju.

anonym_9131bc
Dnes o 08:15

My za chvilu odchadzame domov,do reality.Ach sice iba sobota,nedela ale oddychli sme si super s muzom,masaze,wellnes.Ani drahe to nebolo 300eur,takze vyrocie v maji ideme opät.
Ano potraviny su drahsie,ale lidl sa mi vidi,ze tie ceny dal dole.Ale celkovo nam tie platy isli hore obom.Takze ja sa tiez nemam na co stazovat.

anonym_2b9fdf
Dnes o 08:25

@anonym_autor tak sa snaz uz teraz a setri, aby si svojim detom zabezpecila lepsie detstvo ako si mala ty
A aby si sa nemusela potom stazovat ci susedova Mara chodi na nakupy

anonym_bb64fd
Dnes o 08:25
@anonym_aee90b

Keby hned zajtra nastupila schopná a spravodlivá vlada,tak na SK lepsie nebude najbližsích 20 - 30 rokov,názor odborníkov. Donekonecna makat na sebe,hladat lepsie platene prace sa tiež nedá.Mam v okolí chudobnych ludi,rodiny s deťmi hlavne,kde je zena este na RDalebo ma izaj slabo platenu pracu. Nie kazdy moze byt manazer,aj predavačky treba.Na jedlo majú,na dovolenky nie,neusporia nič,ked sa pokazí pračka na novú si požičajú od rodičov.Auto staré,ak bude velmi staré kupia o nieco lepšie z druhej ruky,nové nikdy.A politiku radšej nesleduju.

@anonym_aee90b Keby zajtra nastupila normalna vlada a vedela by znizit tie nenormalne dane, ktorymi Fico dusi kazdeho (spat rovna dan 19%), prestalo sa kradnut, tak sa tym okamzite usetria miliardy eur a ludom sa skokom ulahci. Firmy odchadzaju, lebo je tu vysoke zdanenie, dementna transakcna dan. Ma ju Madarsko, Venezuela. Ale madarsko ma dan z pravnickych osob 9% a nase firmy spolu s transakcnou maju 27% !!!! Preco by nejaka firma mala platit Ficovi 27%, ked moze is k Orbanovi? alebo niekde inde. Sme ako jediny stat v eur, ktory tento rok nebude rast HDP. Inym rastie, preco? Lebo neschopni zlodeji na ministerstvach a Fico.

anonym_bb86d5
Dnes o 08:28

Ale to ze je všetko drahé je proste fakt a nie vyplakavanie.Je to proste tak.Ale to neznamená, ze teraz prestaneme jest alebo budeme s detmi iba doma aby nemali nic zo zivota.Ci nas spasi to ze zahájime protestnú hladovku a ceny pôjdu dole?

jamimo
Dnes o 08:30

@anonym_autor a čomu nerozumieš? Vždy boli rodiny, ktoré mali viac a majú aj dnes. Sú rodiny, ktoré benefitujú z toho, že na štarte im pomohli rodičia, alebo babka (byt, pozemok, nádstavba domu) nemuseli čerpať úver, robili svojpomocne. Sú rodiny, ktoré začali podnikať v 90 rokoch. Vieš koľko to je rokov a peňazí? Sú zabezpečené 4 generácie vopred. Sú rodiny kde trčali kopytá zo správnej straníckej zadnice a získali aj 4 byty, pozemky, ktoré za 30 rokov rástli na hodnote. Alebo role, na ktorých stojí dnes Tesco, Lidl, Kaufkand. Ak by tvoj tatko sedel na stavebnom úrade, robil územno-plánovaciu štúdiu, vedel kde sa čo chystá, hneď by kúpil pozemky po 3 koruny a potom predal za milióny. Vieš koľko takých je v každom meste? Potom tu je skupina makačov. Poznám mnoho chlapov, čo makali 30 rokov v Taliansku, Nemecku...Ich deti a vnúčatá sa veru nemajú zle. Poznám pani (68r.) ktorá vyrastala bez matky + 3 súrodenci. Ich otec choval býkov, ošípané, ovce, zajace....predával mäso, kožušiny, kožu, vajcia. Každá keď sa vydávala dostala pozemok. Aj pre vnučky ostalo. Spomína na neho s láskou ako ich zabezpečil a nikdy nefajčil, neprevrátil pol deci do krku.
Áno, je dražoba, netreba sa však porovnávať, závidieť a pozarať kto sa ako má. Vždy bola generačná chudoba aj generačné bohatstvo. 🤷‍♀️

anonym_37c27f
Dnes o 08:36

@anonym_autor
Aka chudoba?, zijeme v Zurichu sme profesionaly a vcera obed v Bratislave bez polievky, bez extra napojov, 2 stejky 2 predjedla, ziadna 5 * , cena ako v Zurichu 127 €

babababka
Dnes o 08:36

Chudoba bola,je aj bude a to je jedno aká je vláda.Niekto zarába menej,niekto viac,niekto má lepší dôchodok,niekto nie.Ide o príležitosti a o priority.Napr. my sme neboli na dovolenke už 26rokov.Nechýba nám.Nefajčíme,nepijeme alkohol,na oblečenie nepotrpíme.Ale na priority,záľuby mámeKino,divadlo,1-2dňové výlety s vnukmi,rôzne vylepšenia do domácnosti,knihy.Máme starší dom každý 1-2roky potrebuje niečo opraviť.Máme našetrené,čo by sme mohli minúť na lepšie,novšie auto,nábytok,mobil aj na dovolenku,ale to máme odložené keby náhodou...Nejaký úraz,operácie apod.My sme takto spokojní.Netreba závidieť druhým.

anonym_bb64fd
Dnes o 08:37

A to nezacala este recesia. Potom budu nahrati aj ti, ktori dnes blahosklonne radia, aby si si nasla dve prace. Ludia su zadlzeni hypotekami, ked sa zvysi nezamestnanost a stratia pracu, z coho budu platit svoje vysoke hypoteky? Dnes este smiech, zajtra mozno plac.

anonym_3f6ca3
Dnes o 08:47
@anonym_37c27f

@anonym_autor
Aka chudoba?, zijeme v Zurichu sme profesionaly a vcera obed v Bratislave bez polievky, bez extra napojov, 2 stejky 2 predjedla, ziadna 5 * , cena ako v Zurichu 127 €

@anonym_37c27f profesionali v com?
to je ake povolanie?

zuzu11166
Dnes o 09:01
@anonym_fdfaf5

@conta22 tie dve pohlavia v ustave uz su trapne vytahovat. Vsetci dobre vieme,ze su len dve a tak to ma byt. Nie je nic ine. A vedia to aj vsade inde vo svete. To len mimo temu.
Ludia sa stazuju na potraviny na vsetko,ze je drahe. Ano aj ja sa stazujem a vadi mi to. Je to naozaj najvacsia polozka mesacna. Ale Ked ides do toho obchodu a vidis co ludia nakupuju? Ja kolko krat tak sledujem,ze co ludia v tych kosoch maju. A mna normalne zaraza ako vytahuju same sra… coca cola,pepsi,piva vo velkom napr vidievat tie plechovkove napr. Alebo chipsy atd. A pritom je to naozaj zbytocna vec. My sme s detmi napr nikdy neboli v mekaci. Ale vzdy ked ideme okolo je tam plno. Nie ze by sme nemali nato ist tam. Ale proste ignorujem veci ktore k zivotu nepotrebujeme. Mekac,cirkus,kolotoce atd. Nemame hypoteku a tak mozeme kludne vycestovat aj na dovolenku.

@anonym_fdfaf5 konecne nazor...taky normalny...tiez si to myslim tak dajako.
My necravim,ze nikdy sme neboli v mekači,moja 14tka samozrejme ze chcela skusit,ale ide tam velmi zriedka aj to s kamoškami obcas iba na hranolky.
Drahota je,suhlasim,a tiez zvyknem mužovi hovorit,ze mladí to traz maju tazke-my mame obaja uz pozicky splatene,tak vďaka tomu vieme aj na ten vylet ist,aj akotak zvladat teda tie financie.
Ale napr.to,ze len na SK je drahe byvanie je totalna kravina.praveze vsade vo svete ziju ludia v podnajmoch,lebo kupit si vlastne je takmer nerealne
Moj synovec zije v Anglicku uz peknych par rokov,ma dve prace,jeho zena tiez pracuje,na materskej bola velmi kratko a az teaz horko tazko idu kupit domcek na kraji mesta niekde.
A to su tam uz cca 15 rokov.takze niekto tu vyssie pisal,ze mladí odchadzaju,lebo nevedia tu byvanie zabezpecit....nech si nikto nemysli,ze v zahranici je to jednoduchsie.
Potraviny ano maju tam lacnejsie,aj oblecenie,ale to byvanie je horsie ako u nas

anonym_d985d2
Dnes o 09:16

My chodíme normálne do obchodu, zatiaľ výrazne nepozerám na ceny, občas keď je niečo mega drahé, tak sa zastavím, či nenájdem lacnejšiu variantu. Inak normálne káva, čaj, do reštiky, na burger, do fitka, v apríli sa chystáme na 4 dni do Ríma, v lete len po Slovensku a Praha, v septembri ideme do Turecka len, ale poteší aj to. Na byt nemáme hypo, autá máme firemné obaja, čiže tam výdavky nejdú.

Strana
z4