Chyba v daňovom bonuse na deti
Ahojte, mam problem pri rocnom zuctovani mi vyplatoli danove za deti v celku 7krat 280 eu co som ani neziadala a manzel poberal 7 mesiacov a ja zvysok mesacne . Rocne zuctovanie je v poriadku 0 .Firma nevie najst chybu vobec zevraj to sedi 🤷♀️moze byt taka velka chyba ? co ja neziadam ani a vyplatia? dakujem za odpoved
Nenastúpila si ty alebo muž do novej prace a nemáte tam obaja uvedené deti? Vtedy ak som to dobre pochopila, vypláca sa bonus automaticky, prípadne ste nevedomky niečo zaskrtli.. Resp. Ja som bola upozornena pri nástupe do novej prace, ze nemám vypisovať údaje o deťoch, keď chcem aby bonus dostal manžel živnostnik.. Ale bolo to v roku 2023, možno píšem hlúposť, len píšem moju skúsenosť na čo som bola upozornena.
@13uzivatelka11 ja tak isto,robime obaja v rovnakej firme,personalistka sa hned opytala,ci muz pobera db,ja ze ano a nic som nezaskrtla,ale tiez sa aj autorka mohla pomylit a okrem rz,dala aj db,ze to tiez pri ziadosti,co sa podpisovalo vo februari zaskrkla.
tak vyplatili tj to mesacne ci v RZ? pises to chaoticky
chod na mzdove nech ti ukazu tvoje vyhlasenie na rok 2024, a uvidis ci si ziadala ci nie...
@ekira1 tak jasne z toho vyplyva,ze jeden alebo druhy to musi vratit,nemozu obaja poberat db.
@jozinzbazin22 mne to písať nemusíš.
@kat_ tak ešte raz, sedem mesiacov bral manžel mesačne, potom päť mesiacov brala ona mesačne. Prišlo jej RZ a tam jej prišiel daňový bonus za sedem mesiacov, čo ho bral manžel. Prekvapilo ju to, pretože ho nežiadala za tie mesiace čo ho bral manžel. Vo firme jej povedali, že to je v poriadku.
@ekira1 presne tak a nie nemeli sme robotu ja robim vo firme 11rolov manzel 4 roky od januara do jula pomeral manzel mesacne od augusta do decembra som poberala ja mesacne a nikde nic sme nedavali ze ziadame nieco vyplatit pekne je uvedene ze mesaccne som poberala ja a aj u manzela pekne je uvedene ktore mesiace poberal on,moja uctovnicka potvrdila ze vsetko je v poriadku a nevie prist kde je chyba
@kat_ ka pisem ze sme poberali mesacne a teraz mi vyplatili aj dokopy naraz sa 7.m co sme neziadali a danove mam v poriadku uctovnicka nechape ze kde chyba
@andika1989 a nemali sme cely rok ani pn ani ocr nic vkuse sme pracovali
@andika1989 rozumiem, chybu urobila podla mna uctovnicka v rocnom zuctovani, ze ti tam odklikla danovy bonus na cely rok... teda 5 mesiacov si mala mesacne a system ti teda automaticky doplatil v RZ tie mesiace predtym
iba rak to dava logiku
@kat_ a to mozem hned vratit niekam? ale musis cakat rok aby sme znova to spravili? alebo existuje nejaka oprava? ja nechcem byt nikde dlzna
@andika1989 aj uctovnicka by to mohla opravit, ved je to jej pochybenie... alebo nech ti vytlaci 2. stranu RZD a podas si danove priznanie, na zakl. ktoreho to vratis
@kat_ dobre zavolam jej v pondelok.ale je mi divne roky pracuje vo firme a nevie si najst chybu a len tak niekomu poslat 2tisic eur navyse🙈

Tak im daj potvrdenie,odkedy do kedy poberal muz,aby sa nestalo,ze to budete vracat,ty alebo muz.A mozno muzovi to zase strhnu z vyplaty.