Čo by vás motivovalo zotrvať vo svojej zdravotnej poisťovni?
Taka mala anketa, ano potrebujem to k svojej práci takže naozaj prosím o normálne odpovede. Co by vás motivovalo zotrvať vo svojej zdravotnej poisťovni? Akú službu by vám mala poisťovňa ponúknuť aby ste neuvažovali o zmene?
Ak budete poskytovať rovnaké služby ako konkurencia, nie je dôvod na zmenu.
Ale potešilo by ma, keby sa nevytvára zbytočná byrokracia so schvaľovaním benefitov, ale boli by preplatené automaticky - žiadne podmienky (appka, číslo účtu, skenovanie a prikladanie dokladov) a schvaľovanie, ktoré by netrvalo mesiac.
@anonym_autor Prva a najdolezitejsia vec je, aby fungoval ten zaklad ako ma - core business... proste aby mala podpisane zmluvy s doktormi a ja som nemal problem nejakeho najst... Ked sa toto splni, tak za mna (v mojej zivotnej situacii) potesi naspat zubny benefit plus to co napisala @cutespider
Za cele tie roky co sme v nej nemali problem, ze by s niektorym z poskytovatelom nemali podpisanu zmluvu. Vsetky ziadosti o preplatenie benefitov boli operativne schvalene a vyplatene do niekolkych dni. Poradili nam ako vyriesit kupelnu liecbu pre syna tak, aby sme mali minimalne doplatky
Bola som onkopacient, liečená a hospitalizovaná v NOÚ. Zažila som spolupacientku, ktorá boja niekoľko mesiacov bez liečby, pretože bežná liečba jej nezabrala a Dôvera jej drahšiu odmietla. Tak sa prehlásila do všeobecnej a niekoľko mesiacov čakala na 1.1. kým bude poistenec všeobecnej. A toto nie je ojedinelý prípad. Súkromné ZP často nepreplácajú drahšie liečby, hoci lekári ju indikujú preto, že lacnejšia neúčinkuje. Áno, občas sa niečo takéto stane aj poistencovi všeobecnej, ale 95% takýchto prípadov sa týka súkromných ZP. A najmä Dôvery. Penta má jediný cieľ - zisk. ZP síce zisky nemôžu dosahovať, avšak nebudú ani platiť nič nad rámec štandardu, aj keď to pacientovi ublíži. Takže hoci nie som fanda štátnej poisťovne, nejaké zubné či iné benefity má nepresvedčia odísť do súkromnej ZP.
Bola som onkopacient, liečená a hospitalizovaná v NOÚ. Zažila som spolupacientku, ktorá boja niekoľko mesiacov bez liečby, pretože bežná liečba jej nezabrala a Dôvera jej drahšiu odmietla. Tak sa prehlásila do všeobecnej a niekoľko mesiacov čakala na 1.1. kým bude poistenec všeobecnej. A toto nie je ojedinelý prípad. Súkromné ZP často nepreplácajú drahšie liečby, hoci lekári ju indikujú preto, že lacnejšia neúčinkuje. Áno, občas sa niečo takéto stane aj poistencovi všeobecnej, ale 95% takýchto prípadov sa týka súkromných ZP. A najmä Dôvery. Penta má jediný cieľ - zisk. ZP síce zisky nemôžu dosahovať, avšak nebudú ani platiť nič nad rámec štandardu, aj keď to pacientovi ublíži. Takže hoci nie som fanda štátnej poisťovne, nejaké zubné či iné benefity má nepresvedčia odísť do súkromnej ZP.
@melanta môžem sa opýtať na skúsenosť s Unionom pri onko liečbe? Je tam tiež problém? Ja som s ňou doteraz nemala, ale obávam sa týchto stavov onko - autoimunitné ochorenia apd.
@melanta môžem sa opýtať na skúsenosť s Unionom pri onko liečbe? Je tam tiež problém? Ja som s ňou doteraz nemala, ale obávam sa týchto stavov onko - autoimunitné ochorenia apd.
@anonym_ecd6a3 ja mám všeobecnú. Keď som sa o tomto bavila s primárom v NOU, bol môj ošetrujúci lekár, tak mi vravel, že tieto situácie sa týkajú primárne súkromných ZP, vo väčšej miere Dôvery ako Unionu. Ale to je spôsobené tým, že Dôvera má viac ako raz toľko poistencov ako Union, takže logicky to na počet vychádza v neprospech Dôvery. Základný liečby ti preplatia všetci, problém nastáva, ak je potrebná výrazne drahšia liečba ako základ.

Moja aktuálna poisťovňa a čo ma zaujíma pri ZP: Zatiaľ som nikdy nemala problém s vyšetrením, s termínmi, s tým, že by sa mi neuhradil výkon, liek apd. Zazmluvnenie lekárov je takisto v poriadku. Dokonca niekde som mala vyšetrenie zadarmo, pričom poistenci iných poisťovní platili za úkon 90 eur. To mne úplne stačí. Ak mám benefit na zuby, na dentálnu hygienu alebo 15% na vyšetrenia v Medirexe, je to len plus.