icon

Čo je Account Number Prefix pri platbe cez Revolut?

kubo180
9. okt 2024

Revolut platba
Dobrý deň mám takú otázku posielam peniaze so svojho účtu na český účet cez Revolut a je tam potrebné zadať Account number prefix čo to je ? Ďalej sú tam tradičné položky ako číslo účtu a kód banky tomu rozumiem ale čo je ten Account number prefix? Ďakujem za odpoveď.

janocka
9. okt 2024

@kubo180 predčíslie účtu - je za kódom banky. Niektoré banky ho nemajú, sú tam iba nuly a niektoré banky ho majú.

kubo180
autor
9. okt 2024

@janocka no kód banky mám 0800 ... Tak neviem aké majú banky v CZ no

janci27
9. okt 2024

tu je to vysvetlene, ak ti to pomoze

janci27
9. okt 2024

v tomto pripade je ten account number prefix 000000

kubo180
autor
9. okt 2024

@janci27 jasné už rozumiem takže budem potrebovať IBAN nakoľko mám len číslo účtu a banku

janci27
9. okt 2024

@kubo180 este tu si k tomu mozes viac precitat https://www.financnikompas.cz/jak-je-to-s-predc...

janci27
9. okt 2024

@kubo180 idealne je zadavat IBAN, to uz mas cele cislo v celku aspon

maranco
9. okt 2024

@kubo180 prefix nechaj prázdny, vyplň číslo účtu a kód banky
ak ti dal číslo účtu s pomlčkou tak to pred pomlčkou daj ako prefix/predčíslo

ale bežný ľudia si pred čísla nerobia, tuším iba mBank vytvára hneď aj predčísla

espritka29
12. máj 2025

Nemate niekto skusenost s Revolutom? Posielala som do CR cez revolut české koruny. Prijemca ma uvedeny pri mojom mene IBAN v tvare AT.... teraz mi bude posielat cast penazi naspat na ten ucet s AT... no ja v apke mam IBAN, ktory zacina. a LT.... Ked mi vrati platbu na ucet, z ktoreho mu odo mna platba dosla, dostanem sa k tym peniazom? Dakujem

maranco
12. máj 2025
@espritka29

Nemate niekto skusenost s Revolutom? Posielala som do CR cez revolut české koruny. Prijemca ma uvedeny pri mojom mene IBAN v tvare AT.... teraz mi bude posielat cast penazi naspat na ten ucet s AT... no ja v apke mam IBAN, ktory zacina. a LT.... Ked mi vrati platbu na ucet, z ktoreho mu odo mna platba dosla, dostanem sa k tym peniazom? Dakujem

@espritka29 si si istá že ťa príjemca nevodí za nos? poznáš ho osobne?

Oznám mu číslo účtu LT.. že nech tam ti pošle peniaze.

espritka29
13. máj 2025
@maranco

@espritka29 si si istá že ťa príjemca nevodí za nos? poznáš ho osobne?

Oznám mu číslo účtu LT.. že nech tam ti pošle peniaze.

@maranco mam screen s AT ibanom a mojim menom - potvrdil mi to aj Revolut. Zial nasoat na ten ucet sa peniaze nedaju poslat. Len na ten LT.