Čo musím platiť ako dobrovoľne nezamestnaná?
V marci mi konci podpora a keďže manžela v apríli čaká operácia nemôžem ešte nastúpiť do práce kvôli synovi
Nemá nám s ním kto ostať ….
Čo a kde si budem musieť platiť sama ? A koľko
Keď skončím v marci tu podporu
Však zostanes evidovaná na úrade prace, to že už nebudeš mat podporu neznamená že tam nemôžeš zostať evidovaná
Úrad prace bude za teba platiť zdravotku
@pribinak a to ako dlho môžem takto byt ?
Ako budeš šikovná tak dlho
Kľudne až do dôchodku, ak budes dobre hrať svoju úlohu
@pribinak a bude mať s čoho žiť..
príp., ak syn ešte nemá 6 r., môžeš sa evidovať na zdravotnej poisťovni ako osoba starajúca sa o dieťa do 6r.
@markusrasford to je už druha vec…..ale pyta sa niečo iné
Predpokladám že nemá v pláne tam byt až do dôchodku
Aj ked ti zanikne narok na podporu, mozes zostat evidovana ako uchadzac o zamestnanie. Stat za teba bude platit zdravotne poistenie, budes sa musiet chodit hlasit a preukazovat, ze si hladas pracu.
Evidencia na úrade práce nie je ohraničená časom poberania podpory ale kedy si nájdeš sama prácu alebo ti ju nájde úrad. Ak ti ide len o nutnosti tak buď budeš na úrade alebo ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov - vtedy platí štát zdravotné alebo budeš dobrovoľne nezamestnaná - budeš si platiť poistné sama.
Ked budes dobrovolne nezamestnana, mas povinnost zo zakona platit si zdravotne poistenie. Co je na tento rok vyse 100 EUR. Socialku si platit nemusis ked nechces.
107,25 eur každý mesiac do ZP.
Ďakujem vám
Nemám z tým skúsenosť keďže od 19 rokov pracujeme a po materskej si musím hľadať iné zamestnanie
Samozrejeme neplánujem ostať tam navždy 😂
Už som rozmýšľala aj nad tým že sa evidujem ako matka starajúca sa o dieta do 6 r
Ale tam je podmienka aby dieta navštevovali škôlku iba pól dňa …. A to ja veľmi nechcem keďže chcem aby tam bol cely deň
Pokial budes evidovana na urade prace, tak budes chodit po pohovoroch, kurzoch, kam Ta oni poslu. Hlasit sa tam v intervale ako oni urcia, nosit potvrdenia ze si hladas pracu. To nie je len tak, ze budes doma a prachy pojdu.
Tak ostan na urade,ja som nieco vyse roka. Chodila som sa hlasit kazde 2m,teraz vraj ma byt kazdy mesiac,ale ja som sa teraz zapojila do nejakeho projektu tak sa nehlasim. A papier ti staci aj vytlaceny email,ze si reagovala na nejaku ponuku prace. A na pohovor ma poslali 1x za ten cas. Ja tiez neplanujem byt dlho,tiez som od skoly vzdy pracovala ale teraz potrebujem najst skrateny uvazok so zaciatkom prac.doby okolo 8 a nedari sa

Ostan evidovana/zaeviduj sa na urad prace