icon

Čo robiť po autonehode a ako nahlásiť škodu?

7. apr 2025

Ahojte. Dnes sme mali autonehodu, opitý vodič zišiel do protismeru a narazil do nášho auta a ešte dokonca zrazil chodkynu. Bola na mieste polícia a všetky ostatné organy, policajt nám povedal ze nás zavolajú všetko spísať, avšak teraz som z toho trosku zmätená. Škodovu udalosť nahlasuje poisťovní polícia? Ci ako mam postupovať?

andrejka999
7. apr 2025

Škodu si nahlasuješ ty sama v tej poisťovni, kde má PZP vinník nehody, v tomto prípade v poisťovni, kde má opitý vodič svoje PZP.

patka06
7. apr 2025

škodu nahlasuje vinník vo svojej poisťovni na základe protokolu o nehode, ktorý ste na mieste spísali - tam ste uvedený ako poškodený - poisťovňa vás bude kontaktovať a vysvetlí ďalší postup. Nasleduje obhliadka poškodeného auta - buď príde technik za vami alebo auto obhliadnu priamo v zmluvnom servise

lija22
7. apr 2025

no urcite sa nespoliehaj, ze ta bude poistovna kontaktovat! ty vo svojom zaujme na zaklade protokolu o nehode. Tam mas vsetky udaje co potrebujes.

autor
7. apr 2025

Ja od nikoho nečakám ze nás budu kontaktovať jednoducho prvýkrat sme mali takúto nehodu tak neviem ako postupovať, muž je v zahraničí na služobnej ceste a vráti sa až o mesiac preto zisťujem co a ako treba, lebo som sa mu nevedela dovolať. Policajt písal na mieste spis, ale budúci týždeň nás budú volat spísať zápisnicu

alickapusinka
7. apr 2025

a nestalo sa nikomu nič z rodiny že nebol nikto ťažko zranení.Taky to debil by viac vodičák ani nemal mať.Držim palce.

autor
7. apr 2025

@alickapusinka my sme všetci v poriadku až na pár škrabancov, trojročný syn sa veľmi zľakol snáď nebude mať doživotnú traumu, ale ta chodkyna ty môj bože, okamžite ju previezli do nemocnice

gabika8855
7. apr 2025

Hned to nahlas v poistovni vinnika...necakaj kym pride muz su tam nejake lehoty na nahlasie poistnej udalosti....potom oni uz povedia co vsetko je potrebne dolozit ak nieco nemas ako je sprava o nehode a tak ...policia nic nenahlasuje

lija22
8. apr 2025

uz si to nahlasila?