Čo robiť po autonehode a ako nahlásiť škodu?
Ahojte. Dnes sme mali autonehodu, opitý vodič zišiel do protismeru a narazil do nášho auta a ešte dokonca zrazil chodkynu. Bola na mieste polícia a všetky ostatné organy, policajt nám povedal ze nás zavolajú všetko spísať, avšak teraz som z toho trosku zmätená. Škodovu udalosť nahlasuje poisťovní polícia? Ci ako mam postupovať?
škodu nahlasuje vinník vo svojej poisťovni na základe protokolu o nehode, ktorý ste na mieste spísali - tam ste uvedený ako poškodený - poisťovňa vás bude kontaktovať a vysvetlí ďalší postup. Nasleduje obhliadka poškodeného auta - buď príde technik za vami alebo auto obhliadnu priamo v zmluvnom servise
no urcite sa nespoliehaj, ze ta bude poistovna kontaktovat! ty vo svojom zaujme na zaklade protokolu o nehode. Tam mas vsetky udaje co potrebujes.
Ja od nikoho nečakám ze nás budu kontaktovať jednoducho prvýkrat sme mali takúto nehodu tak neviem ako postupovať, muž je v zahraničí na služobnej ceste a vráti sa až o mesiac preto zisťujem co a ako treba, lebo som sa mu nevedela dovolať. Policajt písal na mieste spis, ale budúci týždeň nás budú volat spísať zápisnicu
a nestalo sa nikomu nič z rodiny že nebol nikto ťažko zranení.Taky to debil by viac vodičák ani nemal mať.Držim palce.
@alickapusinka my sme všetci v poriadku až na pár škrabancov, trojročný syn sa veľmi zľakol snáď nebude mať doživotnú traumu, ale ta chodkyna ty môj bože, okamžite ju previezli do nemocnice
Hned to nahlas v poistovni vinnika...necakaj kym pride muz su tam nejake lehoty na nahlasie poistnej udalosti....potom oni uz povedia co vsetko je potrebne dolozit ak nieco nemas ako je sprava o nehode a tak ...policia nic nenahlasuje
uz si to nahlasila?

Škodu si nahlasuješ ty sama v tej poisťovni, kde má PZP vinník nehody, v tomto prípade v poisťovni, kde má opitý vodič svoje PZP.