Čo treba zvážiť pri výbere životného poistenia?
Ahojte ,
Chcem sa spýtať ak sa niekto podelí o svoj názor životné poistenie sme mali doteraz. Zrušili sme ho a ideme si to poriadne premyslieť a chceme si založiť nové.
Aký máte názor vy na to ? Kde ste poistený/á? A koľko mesačne platíte ?
Vďaka
@spolumatka Zásadná otázka je, či naozaj potrebuješ životné poistenie. Aké riziká potrebuješ poistením pokryť? Koho potrebuješ zabezpečiť v prípade smrti?
muz pracuje rukami, mame ZP na krytie v pripade urazu a nasledkov a smrti.
@spolumatka poistit treba len fatalne veci, smrt, invaliditu, fatalne choroby a len pri členoch, ktorí živia rodinu..na výšku státisíc eur.(10 000€ za umrtie nikomu nepomoze) Lebo toto je fatálna vec. 100e za zlomený prst taktiež nikoho nevytrhne z biedy, ale umrtie (nedajbože) živitela rodiny je pre rodinu ten najtažší scenar. a proti tomu sa treba branit. moj nazor.
@spolumatka poistit treba len fatalne veci, smrt, invaliditu, fatalne choroby a len pri členoch, ktorí živia rodinu..na výšku státisíc eur.(10 000€ za umrtie nikomu nepomoze) Lebo toto je fatálna vec. 100e za zlomený prst taktiež nikoho nevytrhne z biedy, ale umrtie (nedajbože) živitela rodiny je pre rodinu ten najtažší scenar. a proti tomu sa treba branit. moj nazor.
@matusformanek aj uraz ze? ked sa zivi rukami.
@matusformanek ja by som len doplnila, že ta poistka na státisíce eur nemusí byť v rámci jednej poistky a jednej poisťovne.
Za dávnych čias keď ešte sme platili korunou, a domy stal cez milión korún ( dnes vera smiešna suma) tak poistka na milión bola draha ale 2 poistky polmilionove v 2 poisťovniach vyšli lacnejšie. Šlo o krytie zivitela platiteľa hypoteky na riziká ako smrť, a trvalé následky urazu.
@anonym_10bb71 aj ked sa nezivi rukami.
@anonym_10bb71 aj ked sa nezivi rukami.
@zmrzlinka8 je vacsie pravdepodobnost pri stavbarine ze sa ti nieco stane nez pri iteckarovi za pocitacom.
A zrusili ste bez poplatkov? Da sa ZP zrusit len tak?
@zmrzlinka8 je vacsie pravdepodobnost pri stavbarine ze sa ti nieco stane nez pri iteckarovi za pocitacom.
@anonym_10bb71 ved nehovoríme o pracovnom úraze. ja som za PC a úrazy som mala aj tak, nesedim 24/7 za PC
A zrusili ste bez poplatkov? Da sa ZP zrusit len tak?
@efka77 Čo je to "len tak"? Aj pri ukončení životného poistenia sú dohodnuté určité pravidlá, napr. že výpoveď sa dá dať len k výročiu poistnej zmluvy, výpoveď treba poslať X týždňov pred koncom poistného obdobia, vyplatí sa odkupná hodnota a pod.
Určite hlavne poistiť invaliditu
Poisťovníctvo je vlastne gamblerstvo. Každý mesiac si podávate los/žreb/stávku za 50e, 100e atď na to, že sa vám niečo stane. Ak sa vám nič nestane, tak smola. Lenže smola je to aj v prípade výhry. Hrajte radšej euromilióny, tam keď vyhráte, tak sa aspoň tešíte.
Poisťovníctvo je vlastne gamblerstvo. Každý mesiac si podávate los/žreb/stávku za 50e, 100e atď na to, že sa vám niečo stane. Ak sa vám nič nestane, tak smola. Lenže smola je to aj v prípade výhry. Hrajte radšej euromilióny, tam keď vyhráte, tak sa aspoň tešíte.
@anonym_5fe747 nesuhlasim, problem je, ,e v lote mozete vyhrat velke peniaze, a ked tak prehrate tie mensie, co do toho vkladate. Pri poisteni sice vkladate do poistenia, mozno vyhadzujete von oknom, ak zostanete OK. Ale ak sa nieco stane, zostanete na krku rodine. Kto sa bude o Vas starat? Moj manzel je TZP a syn je prilis mlady. Bratia nie su pouzitelny (vlastne zivoty, rozne dovody). Ja poistenie mam, vidim v tom zmysel. Samozrejme, ze chapem aj Vas pohlad. Je to urcita loteria samozrejme.
@miska158 Prečo? Každé pripoistenie zvyšuje cenu poistného. Invaliditu má zmysel poistiť cez komerčnú poisťovňu len vtedy, ak človek nemá dôchodkové a invalidné poistenie v soc. poisťovni.
@chrobak7 a vyzijete z toho, co Vam da socialna poisťovna? Moj muz dostava 400€. Bud musi pracovat, alebo ho musim zivit ja. Avsak k jeho zdravotnému stavu sa pracovat snazi, avsak kazdu chvilu je na PN, a podobne. Cize, zase ziadna vyhra.
@spolumatka urcite ano, prve vidim poistenie Znizenej sebestacnosti, nasledne invalidita (vid socialne siete od Barbora Čongová, vysvetluje tam rozdiel medzi ID a TZP a tymito poisteniami). Nasledne ostatne prpoistenia dla vasich potrieb, ci uz uraz, kriticke ochorenia, atd... a to zavisi od viacero faktorov, ze co potrebujete.
Smrt,invalidita a pnka,to su zakladne ale velmi dolezite veci pri hypoteke a detoch.Ja mam invaliditu dokonca od 40percent.Ano invalidita je ta najdrahsia zo vsetkych,ale pri tychto percentach bude vyplatena cela hypoteka a ja mozem aj pracovat lahke prace.A je to najbeznejsie ochorenie ako nad 70percent.Tak isto dlhodoba pnka.Muz je teraz pn,dostane 20eur denne plnenie ale k tomu ma poistenu aj hypoteku,takze mu poistka vrati celu ciastku hypoteky naspet na ucet.Dostane viac ako by bol v praci.
@anonym_10bb71 to treba zvazit. lebo uraz môze mat trvale nasledky a sposobit nechopnost vykonavat zarobkovu cinnost.
@miska158 Prečo? Každé pripoistenie zvyšuje cenu poistného. Invaliditu má zmysel poistiť cez komerčnú poisťovňu len vtedy, ak človek nemá dôchodkové a invalidné poistenie v soc. poisťovni.
@chrobak7 to nieje celkom pravda pri poistení invalidity a následne ak sa stanete invalidom vyplati poisťovňa hypotéku, čiže ako invalidný dôchodca nemáte aspoň starosti s hypo, poprípade nejaké peniaze navyše sa vždy zidu

@spolumatka preco ste ho zrusili? ZP potrebujes na pokrytie rizik... ak potrebujes zivotne / smrt, tak si daj aj take... Asi kazdy (skoro kazdy) potrebuje trvale nasledky a kriticke choroby... pokial nemas 10 mega na ucte...
Cim si starsia, tym stoji poistenie viac, tak sa oplati skor poistit ako neskor (aj choroby prichadzaju...)... co presne hladas / rozporujes?